maandag 11 mei 2009

LDD IS ECHT LIBERAAL

LDD IS ECHT LIBERAAL
Mijn thuis is waar mijn Stella staat…..
Bij de partij van de kontdraaiers-brulboeien van LDD is hun politieke thuis daar waar ze meest poen kinnen scheppen. Dat is nu wel duidelijk voor het brede publiek.
Ik denk dat Dirk Vynck het begin van het einde van LDD inluidt. Immers, iemand die…het zwaard bemint, zal door het zwaard vergaan.
Vervang in deze laatste zin de woorden ‘zwaard’ door ‘geld’, en U zult begrijpen wat ik bedoel….

Vijnck deelt weer broodjes uit bij LDD
De standaard – 5 mei 2009
BRUSSEL - Coup de théâtre. Dirk Vijnck, ex-VLD, ex-LDD, nu weer terug van Open VLD naar LDD. Voor de financiën van Jean-Marie Dedecker maakt de terugkeer een wereld van verschil uit.
Van onze redactrice

De incidentencampagne 2009 heeft er een nieuwe aflevering bij. Het tot twee weken geleden totaal onbekende Kamerlid Dirk Vijnck is goed op weg om de hoofdrol te vertolken in een soap met hoge inzet. Twee weken geleden stapte hij na de affaire met de privédetective van Jean-Marie Dedecker over van de LDD naar de Open VLD. Met grote gevolgen voor de LDD: door terug te vallen van vijf naar vier kamerleden zou de partij het statuut van fractie verliezen in de Kamer en daardoor 9 medewerkers en 250.000 euro per jaar kwijtraken.

Terwijl Dedecker even de pineut leek, staat Open VLD-voorzitter Bart Somers, die Dirk Vijnck met veel bombarie als 'echte liberaal bij de enige echte liberale partij' verwelkomde, nu voor schut. Gisteren volgde alleen een zuinige mededeling via zijn woordvoerder: 'We zijn totaal verrast. Ik heb het nieuws vernomen via jullie sms, niet van Vijnck zelf. Dirk Vijnck is twee weken geleden zelf naar ons toe gestapt. Wij hebben hem niet overgehaald om naar de Open VLD te komen, hij is zichzelf komen aanbieden. Wat hem nu bezielt, is me een raadsel.'

Vijnck zelf wou geen commentaar geven bij zijn totaal ongeloofwaardige capriolen. Hij hield de hele dag de lippen stijf op elkaar, wellicht op bevel van Lijst Dedecker. Ook bij voorzitter Jean-Marie Dedecker lijkt de geloofwaardigheid zoek. Toen Vijnck de partij verliet, zei hij dat 'de broodjes uitdelen op de fractievergadering' het enige was wat het gedeserteerde Kamerlid deed. En hoe de arbeider Vijnck lijsttrekker werd in Leuven? Dedecker reed in 2007 in het holst van de nacht naar Leuven, omdat er lijstproblemen waren bij zijn nog maar net opgerichte partij. 'Bon, wie wil hier 5.000 euro investeren?' vroeg Dedecker. Vijnck stak zijn vinger op en had meteen het lijsttrekkerschap, en anderhalve maand later een Kamerzitje, op zak.

Dedecker zelf uitte gisteren in een mededeling zijn tevredenheid over de terugkomst van het verloren schaap. Via streekgenoten Stef Goris en Peter Reekmans werd op Vijnck ingepraat. Dat de man nooit aan zijn trekken zou komen bij de Open VLD. Dat zijn ogen nog wel open zouden gaan. Dat het er Somers alleen om te doen was de LDD schade te berokkenen, dat er niets zou in huis komen van een goede plaats op de lijst. Dat hij bij een nieuwe partij als de LDD veel meer kansen had.

Vijnck zou naar verluidt ook geschrokken zijn van de verregaande repercussies van zijn overstap. Zo dacht niemand aan het mogelijke verlies van het fractiestatuut. Het is dan ook geen grote stap om te veronderstellen dat Dirk Vijnck ook financieel beter wordt van zijn terugkeer. Gezien het grote verlies dat er zat aan te komen, is bijvoorbeeld 5.000 euro, zijn inleggeld voor het lijsttrekkerschap, een habbekrats.

Ivan Sabbe, de ondervoorzitter van de LDD, ontkende met klem. 'Helemaal niet. Het verlies van het fractiestatuut zou voor ons wel een financiële aderlating geweest zijn, maar de medewerkers hadden een opzeg van drie maanden. Zij zouden opgevangen worden in het Vlaams Parlement, waar we uitzicht hebben op een fractie. Nee, het gaat er alleen om dat Vijnck zelf merkte dat hij bij de LDD beter aan politiek kon doen dan tussen het Open VLD-establishment.'

Overgenomen van de blog MR Morel

Geen opmerkingen: