zondag 17 mei 2009

MAG IK VOORSTELLEN? VLAANDERENS EERSTE PRESIDENT

MAG IKVOORSTELLEN? VLAANDERENS EERSTE PRESIDENT
Maar ik moet voordien aandringen, om als de bliksem bij de top-blog van
http://blog.seniorennet.be/angeltjes/
te gaan neuzen om aldaar Gerolf Annemans aan het woord te horen over de bankcrisis?
Doe dit, vooral als U, net als ik, van mensen houdt die spreken met kennis van zaken, en die vooral geen blad voor de mond houden. Hij is van binnen zoals van buiten zijn hart recht-uit. Probeer deze man maar eens te vergelijken met de Djeezekens-dief van de Tjeven, of, hou-me-vast, met de gedoodverfde tegenkandidaat als Vlaams Ministerke-President, de blauwe Van Mechelen, de man die houdt van TINA-effecten. Lees maar.
DVM: Ja, de vraag is wat is het alternatief? Er is geen alternatief, dat is het fameuze T.I.N.A-effect (there is no other alternative). Ja, je doet het of je laat de bank uiteindelijk in moeilijkheden komen. En laat ons heel duidelijk zijn dat is geen oplossing (...)
Gerolf Annemans heeft niet alleen de gave van het inzicht der dingen, hij brengt de synthese en de apotheose van zijn verhaal als een volleerd regisseur van het echte politiek theater….Vooral de laatste zin is blijven kleven. Werp af die middelmatigheid! Vlaanderen verdient beter!
De middelmatigheid dus van zowel onze bankbestuurders als onze beherende politici is wellicht de reden waarom we er in het wereldbankgebeuren zo bekaaid vanaf zijn gekomen en waarom we het in onze televisie-uitzendingen moeten doen met ijzige stiltes of met naïeve Petercam-verwijzigingen in plaats van met gedegen dossierkennis zoals de Nederlanders en de Fransen die hebben laten zien toen het er op aan kwam
Wordt het ook daarom niet tijd dat we Vlaanderen niet alleen zijn onafhankelijkheid doen verwerven, maar ook zijn middelmatigheid doen afschudden?! Beter bestuur binnen België? Vergeet het.

Pssst
Persoonlijk lijd ik mee met (alle maar meest met) de KBC-spaarders, die indirect het slachtoffer dreigen te worden van de mislukte Linkse American Dream om daar aan iedereen die ook maar zijn vinger opstak een onroerend goed + bijhorende lening toe te staan, die hij toch niet kon betalen en waarvoor de Federal Reserve garant zou staan….Ja maar die Federal Reserve organiseerde de boel wel zodanig, dat de Amerikaanse hypotheekbanken hun risico’s ‘herverdeelden’ door de “collateral damage’-leningen voor grof geld door te verkopen aan de Europese banken, die betaalden met het geld van hun spaarders…Kortom, er gebeurde in het groot wat elke oplichter dagelijks in het klein, ook doet. Had Hitler die truuk gekend, dan hadden we nooit geen Tweede Wereldoorlog gehad!
Phara, is de bankcrisis nu zo moeilijk om uit te leggen? .Of om de nodige maatregelen te treffen voor de toekomst? Omdat gij, na het stellen van een domme vraag, die in principe altijd ‘weg van het linkse schuldgevoel moet zijn’, zo lief kunt zitten luisteren naar de moerlemeie die U wordt voorgeschoteld, schrijf ik het hier nogmaals neer. Maar ja, ik ben maar een simpele gegradueerde in de economische wetenschappen, een die dan nog op (welverdiende) rust is….
Pas gewoon de bestaande Wetten toe (Art 1382, U weet wel: Potje breek Potje betaal): persoonlijke en solidaire verantwoordelijkheid van de schuldigen. Van zowel de bankier als van de controleur van deze bankier.
U vreest hun onvermogen als het weer zo laat is? Nogal wiedes!
Daarvoor kan niemand toegang krijgen tot deze twee beroepen, die niet de nodige waarborgen deponeert bij de Schatkist. Vòòr de benoeming, uiteraard!
U vreest geen hopen kandidaten te vinden? Ook nogal wiedes.
Wees dus getroost! De echte ‘geroepenen’ zullen dan de bekwamen zijn. Tot eer en meerderre glorie (en ook tot profijt) van de gewone man!

Geen opmerkingen: