woensdag 20 mei 2009

MARIE ARENE EN ONS GELD



MARIE ARENA EN ONS GELD
De Italiaanse familie Arena, volbloed authentieke geboren en getogen Italianen, zoals trouwens Vlindestrikje Papillon Pipo di Rupo, heeft het ver gebracht door op het juiste moment beroep te doen op de juiste relaties. Griekse knapenliefde en liefdesrelaties, om het duidelijk te stellen. Broer Arena, de ‘levensgezel’ van de homofiele Jeannette di Rupo, had een eens zusje, dat luisterde naar de naam Marie. Arena. Dat zusje wilde naam en faam in het Waalse politiek circus, desnoods via het hoofdkussen van alle Jeanetten ter wereld, want in die kringen draait men voor een oorkussen min of meer zijn vingers niet voor om. Wat de Grote Jeannetten-Baas natuurlijk niet kon weigeren aan zijn liefje’s zuster… En toen er een plaatsje vrij kwam bij de PS, met uitzicht op een vaste betrekking en een goed pensioen, werd ten huize di Rupo meteen feest gevierd. Op afbetaling. Marie zou Minister worden, met genoeg geld om een persoonlijke douche-cel in haar kabinet te installeren van 300 à 400.000 oude Bef’kens, waarover ze trouwens helemaal verkeerd zou leren communiceren (liegen) maar meteen ook alle benoemingskosten, feestjes en zo, kon terugbetalen. Want nu was er geld in overvloed. Meer geld dan de zee diep is, want water kan er niet bijgemaakt worden, maar het geld van de Vlamingen groeit elke dag weer aan….
Van op die plaats en met zoveel macht, kon zij ook de vele vriendschappen, want zo heten die dingen in hun milieu, naar hartelust bevorderen. Wat bij Franssprekende Linksmensen is niets menselijks hen vreemd, zelfs niet de dagelijkse vreemdgang. Komt daarbij, dat men naar believen kan frauderen, hoereren en boeleren, allemaal onder de gemeenschappelijke noemer: ‘Profitons on en, après nous le déluge’, wat vrij te vertalen valt als ‘Komt allen bij de PS, we zuigen het Land leeg tot in het beendermerg en nadien gaan we leven lijk God in Frankrijk’… in Frankrij!.
Nu weer (zie artikel hieronder) zag zij de kans schoon om bij haar ‘favories’ in het gevlei te komen, door als le Bon Saint Nicolas, het geld van de Vlamingen rijkelijk over hun talrijke hoofden en hoofdjes uit te strooien. Want, zoals U weet, naderen, ook bij haar, de verkiezingen. En hoe kan zij beter haar goed bloedrood hart laten zien, dan door te bewijzen dat het bij de Sossn nog altijd beter kan…Zelfs als er daarvoor onwettelijke maatregelen moeten genomen worden.
Komt daarbij, dat in de Oude Media, aan de andere kant van de (taal)grens, hard met de ogen kan gerold worden om deze verspilling en die woordbreuk aan te klagen….Want ook hier naderen de Verkiezingen, en is het alle hens aan dek….Om een beetje wind uit de zeilen van het Vkaams Belang yr halen, is zelfs de kleinste aanleiding al genoeg. Let bijvoorbeeld op de prachtige volzin op het einde van onderstaand artikel: ‘de opvangfaciliteiten van de OCMW’s zijn nochtans volledig verzadigd’
Om het met de juiste woorden te zeggen, zou deze zin luiden:’het is dweilen met de kraan open’
Om het met de woorden van de Onkreukbaren te zeggen, zou deze zin luiden ‘dit is ons land’….
En wat ik er over denk? Alle illegalen en aanverwanten binnen de 24 uur een kaartje thuisland. Enkele reis…..met desnoods, uit menslievendheid, een oprot-premie bovenop. Is een stuk goedkoper dan ze levenslang te moeten onderhouden!
Financiële hulp asielzoekers stuit op njet OCMW's
De OCMW's in België zijn er tegen gekant dat asielzoekers weer financiële hulp zouden krijgen. Ze reageren daarmee op een beslissing van minister van Maatschappelijke Integratie Marie Arena (PS).
Arena besliste onlangs 3.000 asielzoekers niet langer materiële hulp te verstrekken, maar opnieuw financiële hulp.
Het gaat om asielzoekers die hun aanvraag voor 1 juni 2007 hebben ingediend en van wie de procedure nog niet is afgerond. Die mensen zouden nu moeten kunnen rekenen op financiële hulp van de OCMW's.
De OCMW's zien een terugkeer naar het systeem dat enkele jaren geleden is afgeschaft echter niet zitten.
'Bijkomende opvangplaatsen nodig'
Ze zeggen door de grote krapte op de huizenmarkt geen geschikte woningen voor die mensen te vinden.
De OCMW's vrezen dat asielzoekers het slachtoffer zullen worden van huisjesmelkers. Ze zullen ook niet meer kunnen rekenen op de medische, sociale en psychologische begeleiding van het OCMW.
De Belgische verenigingen van steden en gemeenten wijten de problemen aan de blokkering van het asiel- en migratiedossier in de schoot van de federale regering.
Daardoor krijgt Arena volgens hen geen extra middelen voor bijkomende opvangplaatsen. De opvangstructuren van zowel Fedasil, het Federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, als de lokale opvanginitiatieven van de OCMW's zijn nochtans volledig verzadigd, aldus de verenigingen.
'Eenmalige maatregel'
Asielzoekers: Arena wil OCMW's geruststellen

Geen opmerkingen: