vrijdag 15 mei 2009

NA DE BRABANTSE DE VLAAMSE OMWENTELING



NA DE BRABANTSE NU DE VLAAMSE OMWENTELING

Dank zij een tip (U kunt het wel raden uit welke hoek die kwam… Ik moet die mensen toch eens ’n pint offreren!) ) kunnen we nu veilig op de thé bij onze Noorderburen. We zijn er , om zo te zeggen, zonder het te beseffen, kind aan huis bij http://www.pvv.nl/ bij zodanig dat ik de partij van Geert Wilders, sinds kort de gebeten hond in Nederland, voortaan aanzie als een even goede Vlaamse Partij als het Vlaams Belang. En God-betere-het, zelfs als een zusterpartijtje van de Nieuwe Vlaamse Alliantie der Verdampers. Onze vijanden moeten we zelf kiezen, de vrienden komen uit eigener beweging.
Over het samengaan van beide partijen, het Vlaams Belang en de PVV, kan ik mij natuurlijk niet uitspreken. Dat kan alleen de top, die beschikt over zo wel de macht om te handelen als over de nodige kennis. Als klein partijlidje (105 Kgr, 1,76 m) voel ik aan mijn kleine teen, aan mijn ellebogen alle twee, maar ook in de toppen van mijn schaarser wordend haar, dat zoiets over-over heerlijk zou zijn. Voor ’t gemak van redeneren laten we dan maar voor even de Staatsgrenzen samen vallen met de taalgrenzen…..Even kucken hoe dat werkt….
Alhoewel, als we dan toch aan hert rechtzetten zijn, wat vroegere generaties verkeerd hebben gedaan, laat ons dan ook maar terug gaan tot de schraapzuchtige Franse roverhoofdman, de Franse koning, die ons ons rijkste deelgewest, Zuid-Vlaanderen tot aan de Zomme, door venijn en lage listen wist te ontfutselen. Dat Zuid-Vlaanderen van Boeschepe tot Duinkerke in die 300 jaar intussen verfranst is, zullen we dan maar als een verrijking aanzien, zodat niemand ons kan verwijten iets tegen de taal van Marianne te hebben. We hoeven, voor ons eigendomsrecht, maar even de plaatsnamen van steden en gemeenten te overlopen….of de familienamen op de scheef gezakte grafstenen rond de oude kerktorens..Zelfs op vele gedenkstenen voor de gesneuvelden staat niet ‘Mort pour la Patrie’, maar ‘Mort pour la France’. Wat, een beetje dubbelzinnig, helemaal niet helemaal hetzelfde is….Van galgenhumor wisten zij ook iets af, onze voorvaderen….
Brussel? Gans dat waterhoofd is Vlaams grondgebied, en om het te laten inpalmen door vreemden, zal er eerst een bloedige oorlog dienen te worden uitgevochten. Evenals de belgen, laten wij ons ook geen meter grond, zelfs geen morzel, ontvreemden! Wie dit niet bevalt, wordt niet tegengehouden! En eenmaal het waterhoofd ontzwollen, zal de rust (Fr/VL) vanzelf weerkeren. We kennen onze Pappenheimers. Die kiezen altijd boter voor hun geld!
Alleen voor de TeeVee weet ik geen oplossing. Tenzij misschien het Canadees procédé. Zoals men met huizen en zelfs hele kerkgebouwen doet. Ondergraven, opschoren, op wielen zetten, en elders, liefst in Tmboektoe, weer neerpoten. Want Brussel moet niet onderdoen voor Hilversum, en vice versa. Met de vrijgekomen plaats, tot diep in de grond, doe men zoals met ’Ground Zero’ in NY. Wat in ’t Vlaams wil zeggen: ‘laten ’t is’, want op die plaats zullen er zelfs geen distels willen groeien. Om niet helemaal als achterdoenders te worden bestempeld, zou men bij zonsondergang de plaatselijke brandweer de ‘taptoe’ kunnen aten spelen, lijk onder de Menenpoort in Ieper. Nog nooit is een der vermisten komen opdagen, ziet U….
Nadat ik U meegenomen heb in een paar ‘Spielereien’ zoals hierboven, over de nieuwe montere vooruitzichten, laat ik U nu over aan de Hollandse zuinigheid. Ik had U nog de commentaar uit ‘De Telegraaf’ willen meegeven, maar ‘code 404 – deze bladzijde is niet meer bereikbaar.’. Zouden de censuur-tentakels al zo ver reiken?

Geert Wilders: Links cordon sanitaire is belediging kiezer

Geert Wilders vindt het linkse cordon sanitaire dat rond de Partij voor de Vrijheid wordt opgetrokken een belediging van de kiezer. De PVV-fractievoorzitter reageert daarmee op de verklaring van PvdA-leider Wouter Bos dat zijn partij regeren met de PVV uitsluit. Wilders vermoedt dat Bos in paniek is omdat de PVV weleens de grootste partij kan worden.
Ook SP, GroenLinks, D66 en ChristenUnie verklaarden onlangs niet met de PVV in een kabinet te willen zitten.

Herenig Nederland en Vlaanderen
De Partij voor de Vrijheid vraagt Minister-President Balkenende actief mee te werken aan het opheffen van België, zodat Vlaanderen en Nederland kunnen worden herenigd. Dit na onderzoekingen waaruit blijkt dat het imago van België nog slechter is dan dat van Eritrea en Zuid-Ossetie. PVV-Kamerleden Geert Wilders en Martin Bosma willen daarom een Nederlandse ambassadeur voor Vlaanderen, in plaats van voor België.
Zowel volgens de Simon Anhalt GFK Roper National Brands Index als de Eastwest Global Index blijkt dat het met het imago van België in het buitenland pover is gesteld. Volgens dit laatste onderzoek is België gezakt naar de 152e plaats, op een totaal van 200 landen.
De Partij voor de Vrijheid is verheugd met de uitkomsten, die wederom aangeven dat het federale België een kunst-staat is waar niemand om geeft. De PVV hoopt dat minister-president Balkenende zich nu actief gaat inzetten om Vlaanderen te helpen. De Partij voor de Vrijheid streeft als enige partij naar de hereniging van Vlaanderen met Nederland. Geert Wilders: “België is bijna verleden tijd. Mooi! De toekomst is aan het onafhankelijke Vlaanderen dat zich in een federatie verbindt met Nederland. Daarom moeten we een ambassadeur hebben bij onze partner Vlaanderen en niet bij het bijna-stervende België.”
Pssst
Over het Nederlands Koningshuis nog niet nagedacht. Voor het onze blijf ik bij Bokrijk. Met vaste bezoekuren. Bea zou kunnen afstand doen en blijven. Ergens op een verlaten Waddeneiland. En voor Willem-Alexander met Ega? Kunnen die niet gaan solliciteren ergens in Argentinië? Met recht op onbetaald ‘Jaarlijks Verlof’ in de Vrije Republiek der Herenigde Nederlanden? De Oranjes waren, dat klopt, heel wat aaibaarder dan de Coburgers….
Zoals U ziet, heb ik mijn best gedaan om de Hooheden niet te beledigen, zodat mij geen majesteitsschennis van een buitenlands of binnenlands staatshoofd kan ten laste gelegd worden. Ik kijk wel uit. Straks zit ik te verkommeren op Jaccamacca, en zitten zij, in ’t Frans, bij elkaar op de koffie…Waarom in ’t Frans? Die van ons kunnen niet anders, en die van over de schreef denken dat het poepchic staat. Wat wel het juiste woord is…..

Geen opmerkingen: