maandag 11 mei 2009

OBER DE REKENING GRAAG

OBER DE REKENING GRAAG
Bij ons zegt men ‘Boontje komt om zijn loontje’ – en ‘ wie niet horen wil, moet voelen’….
Het is maar de vraag of Boontje wel wil horen….Immers, dan moet “Boontje’ zijn eigen ongelijk bekennen. En wie doet dat nu gaarne?
Derhalve moogt U er zich aan verwachten, dat er uitleg zal komen. En nòg uitleg. Met meer uitleg. Dat zoiets van alle tijden is…Dat men moet optreden met zachte hand. Dat eenieder een tweede, ja zelfs een derde en een vierde kans moet krijgen….
Ondertussen? Gaat het van kwaad naar erger. Eerst in de grootstad. In Nederland. Maar dan ook bij ons. Voorbeelden trekken aan, nietwaar? Het is crisis, de werkloosheid stijgt en stijgt. Hoe moeten die jochies anders aan zakcentjes geraken?
En, o Ja, Overheid. Uw allernieuwste wapenwet! Bij ons hebben alle burgers hun wapens moeten inleveren. Familiestukken, jachtgeweren en jachtgeweertjes om mussen mee te schieten. Alles ingevorderd op straffe van hel en verdoemenis. OK, het zij zo. Maar waarom heeft U de wapens, groot en klein, niet ingevorderd bij het geboefte? Me dunkt, daar was meer dan reden toe!
Enfin, Overheid. Het initiatief is aan U. Wij, de burger, kunnen niets doen. Want zelfs uit lijfbehoud mogen wij ons niet verdedigen. De politie roepen, zegt U? Maar Overheid, Oom Agent weet wel beter! Ik denk dat het noodnummer 112 niet bij de Centrale zou moeten toekomen, maar op Uw eigenste nachttafel. Zodat U honderden keren per nacht kunt uitrukken, en zelfs misschien overdag.

'Straatjeugd Oud-Zuid zwaar crimineel; hulp kansloos'
zaterdag 9 mei 2009 12:47
De enorme hulpverlening voor straatjongeren in de Diamantbuurt in Amsterdam Oud-Zuid is totaal 'kansloos'. De politie ziet jonge criminelen steeds zwaardere misdrijven plegen en pleit voor een harde aanpak.
‘Jongens die vorig jaar nog op straat hingen, plegen nu in het hele land gewapende overvallen en bedrijfsinbraken,’ zegt commissaris Leen Schaap vandaag tegen de Amsterdamse stadskrant Het Parool.
De politie verdenkt de ontspoorde twintigers ook van drugshandel.
Overloos
De grootschalige hulpverlening in de wijk heeft totaal geen grip op de criminelen. Zij en hun ouders weigeren elke vorm van hulp, aldus de politie.
De jongeren hangen op straat, groeien uit tot zware criminelen en slepen hun broertjes met zich mee het slechte pad op.
‘De enorme hulpverleningsoperatie die de laatste jaren is opgezet, is heel mooi, maar in de gezinnen waar het echt om gaat, komen we niet binnen en blijft het steeds ernstiger mis gaan,’ aldus Schaap.
‘Dan moeten we vaststellen dat de oeverloze hulpverlening op de huidige manier kansloos is.’
Dwingen
De politie wil een aanscherping van de wet zodat ouders en hangjongeren kunnen worden gedwongen hulp te accepteren. Dat is, tot grote frustratie van politie en hulpverleners, onder de huidige wetgeving onmogelijk.
Stadsdeelvoorzitter Egbert de Vries (PvdA) van Oud-Zuid erkent de problemen. ‘Ongeveer de helft van de probleemgezinnen gaat niet in op enig hulpaanbod,’ zegt hij. ‘Men wil niet aangesproken worden op het falen als opvoeder.’

Geen opmerkingen: