vrijdag 15 mei 2009

OVERGAAN TOT DE ORDE VAN DE DAG

OVERGAAN TOT DE ORDE VAN DE DAG
Dat is de struisvogels! Jan Pieter Balkenende die, hoog van de toren blaast, dat hij Geert Wilders niet nodig heeft. Niet nodig heeft om het Schip van Staat te besturen….
Juist, Jantje Peterke, of Peterke Jantje, de boot is nog niet vergaan, hij drijft nog aan de oppervlakte, met kapotgeslagen zeilen en stukgeslagen roer, te pletter gelopen op de rotsen van het ongelimiteerd ouwehoeren met de olie-sjeiks, maar des Lands Bestierders oordelen dat er niets aan de orde is.
Die zijn waarschijnlijk in de leer geweest bij de vereerders van onze omhooggevallen en blijven zweven communist Jos Gheysels. Tout va très bien Madame la Marquise. Of, in meer verstaanbare taal omgezet, de Pantzerkruiser Potemkin, op karton geschilderd en in volle ornaat, in de haven van Sint Petersburg zal de Revolutionairen tegenhouden met symbolisch vuur uit geschilderde geschutsmonden aan dek.
Neen, natuurlijk zat Balkenende niet te wachten op een zoutstrooier à la Geert Wilders! Natuurlijk wordt een nalatige nachtwaker niet graag geconfronteerd met de harde hand van de Meester…Hij, de nachtwaker, wordt liever geconterfeit als trouwe beschermer van de veilige nachtrust van de slapende medeburgers….Ten ware de realiteit straks geen rustige nachtwacht meer toelaat….
Dan schieten de kleine mannetjes die aan het Staatsroer staan, op de boodschapper van het onheils-bericht! Het kan niet zijn, dat zij niet de goede bestuurders zijn, waarvoor ze zichzelf houden..
Onder de Moerdijk, Heer Balkenende, bij ons dus, kennen we dat gevoel. Wij noemen het belgicisme, maar dat is een niet te vertalen term. Hou dus vlug de eer aan U, en ruim de baan voor beter volk, zodat er weer, lijk in de Gouden Eeuw, appeltjes van Oranje te versieren vallen….Piet Heyn, Piet Heyn, zijn naam is klein, zijn daden benne groot…. Hij heeft gewonnen, gewonnen, de Zilvren Vloot…..

Balkenende: We hebben Wilders helemaal niet nodig
donderdag 14 mei 2009 08:50
Premier Jan Peter Balkenende vindt dat PVV-leider Geert Wilders te veel eer krijgt in het moslimdebat. 'Het is waanzin te doen alsof hij ons wakker heeft geschud; een belachelijke voorstelling van zaken.'
Bekijk ook Wynia's week
Europa: en weer gaat het over Geert Wilders

Bovendien vindt de CDA'er dat Wilders nooit oplossingen geeft voor 'die problemen'.
'We hebben hem niet nodig om bepaalde problemen te signaleren,' zegt de premier in een interview met gratis krant Metro.
Populistisch
De premier vindt dat Wilders te veel aandacht krijgt. 'Door de hele islam over een kam te scheren doet hij heel veel mensen tekort en gaat hij voorbij aan alle dingen die wel goed gaan,' aldus Balkenende.

De premier vindt Wilders te populistisch, 'laten we de discussie zakelijk houden.'
Aanpakken
Balkenende zegt ook in het interview dat Marokkaanse jongeren die zich misdragen 'keihard moeten worden aangepakt'.
'Ik krijg veel te veel brieven van mensen die niet met het openbaar vervoer durven en die bang zijn op straat,' zegt de premier, 'dat mag niet het geval zijn.'
Regeren
Balkenende wil niet ingaan op de vraag of het CDA met Wilders wil regeren. 'Dat is nog niet aan de orde'. In het CDA is discussie ontstaan over de vraag of de partij afstand moet nemen van Wilders of niet.

Coalitegenoten PvdA en ChristenUnie hebben regeren met Wilders wel uitgesloten.
Door Maartje

Geen opmerkingen: