vrijdag 15 mei 2009

SPELREGELS EN SPELREGELS ZIJN NOG GEEN SPELREGELS



SPELREGELS EN SPELREGELS ZIJN NOG GEEN SPELREGELS
Ik denk te weten waarom het Toscaans-Gents Liegebeest liever naar Europa trekt. De profijten in belgië zijn zo goed als uitgeput, terwijl de vooruitzichten en de vastheid van betrekking ook niet zo denderend zijn. Het land is door hemzelf definitief in de vernieling gereden en dus moeten andere horizonten opgezocht worden. Zolas mijn hond die zijn ‘grote commissie gedaan heeft, ook wegloopt zonder omzien. Europa! Dat is pas iets op maat van zijn ambitie. Dat is gewoon belgië in het Groot! Veel meer poen, veel verder van huis (kwestie, in geval van betrapt worden, minder persoonlijke schade) veel, heel veel meer macht en een onuitputtelijke bron van fijne relaties met ‘gelijkgezinden’.
Waarlijk, op nog een man zoals het Liegebeest zat Europa nu echt te wachten om het geld langs deuren en vensters nog verder naar buiten te gooien…En na Broekzele, komt Parijs! Neen, niet voor de Moulin Rouge, daarvoor hebben die mannen hun huis-party’s, maar voor de uitstraling de honneurss van het Elyssée en, zoals de cavalie-trimofmars der Duitse Wehrmacht in 1940, de plechtige intocht onder Arc de Trimphe, als Redder van Europa en de as Bonn-Parijs-Ryad-Ankara-Teheran..
Gelukkig dat er uit dat Europees Parlement af en toe geluiden doorkomen die bewijzen dat de opvoering reeds begonnen is zonder het Liegebeest. U leest gewoon wat de ere-voorzitter van het Vlaams Blok/Belang hierover weet te vertellen. Zodat U begrijpt waarom men dat beest (de Zwarte Leeuw) liever in een kooi gevangen houdt…..
Wat het Liegebeest wel vergeet, is dat de kiezer nog moet spreken….

Le Pen en het Europarlement.
Wat te verwachten viel is vandaag ook gebeurd, zij het in alle discretie. Men wurgt in stilte. Ik meldde hier eerder reeds (zie deze blog, 25 maart 2009) dat de politiek-correcte meerderheid van het Europees Parlement met grote weerzin de dag tegemoet zag dat Jean-Marie Le Pen in juli wellicht als ouderdomsdeken het nieuw verkozen parlement plechtig zou mogen openen. Het was vooral de bijzonder sinistere Martin Schulz ("geknipt voor de rol van Kapo in een concentratiekamp" dixit Berlusconi), fractieleider van de socialisten, die daartegen tekeer ging als een duivel in een wijwatervat. Op de Groenen na hadden de andere fracties eerder terughoudend of zelfs ronduit negatief gereageerd. Het reglement van het parlement wijzigen omwille van één persoon, dat was toch geen gezonde situatie, oordeelde men verstandig. Bovendien is die plechtige opening van het parlement een puur formele aangelegenheid waarbij de voorzitter niet eens de kans krijgt om zelfs maar een korte politieke boodschap te formuleren. Een traditie afschaffen om één enkele 81 jarige man te treffen, kom zeg...
Maar zoals zoals we het hier in het Europees Parlement gewoon zijn, is de politieke moed van de "rechterzijde" van korte duur gebleken.
Vandaag werden omzeggens "stoemeling" twee socialistische amendementen toegevoegd aan het verslag Corbett dat de interne werking van het straks nieuwe verkozen Europees Parlement moet regelen. En zie, al die flinke liberale en christendemocratische parlementsleden stemden braafjes mee met de linkerzijde: vanaf juli wordt het parlement geopend door een ex-voorzitter of ex-ondervoorzitter. Jean-Marie Le Pen mag honderd jaar worden, dan nog zal hij zelfs niet één seconde op de tribune van het parlement plaatsnemen.
Oef! Net op tijd. De democratie is gered. Of hoe een parlement zichzelf hopeloos belachelijk maakt...
Stelt zich daar nog iemand de vraag of men echt niets beters te doen heeft?
Bron Blog Frank Vanhecke

Geen opmerkingen: