donderdag 7 mei 2009

TEGENKRACHT OF MIDDENPUNTVLIEDENDE KRACHT


DE TEGENMACHT MIDDENPUNTVLIEDENDE KRACHT

Wallonië roept om Vrijheid! Men wil daar (eindelijk) weg van onder het bels juk. Net als de Vlamingen. Zie de opgegeven link in dit stukje. Is waarlijk verhelderende lectuur! Zijn dat nu ‘achterdoenders’ of zijn dat hun heimelijken die nu eindelijk durven kleur (rood) bekennen door in het zonlicht te verschijnen?
Een mens zou zich afvragen: ‘wie of wat is dan dat juk, dat (die?) iedereen wil afgeworpen zien?’ en tweedens zou men zich kunnen afvragen waarop en op wie er nog langer gewacht moet worden…..Bedank Sire voor de (niet) bewezen diensten, hef op die Voetbalbond en klaar is Kees. Ik heb er zo wat mijn eigen idee over. Even efficiënt maar véééééél korter bij. Namelijk binnen precies één maand en één dag… 7 Juni komt onherroepelijk naderbij… Houd dus moed, Waalse bijna ex-landgenoten….als de nood het hoogst is, is de redding nabij…Straks zegt de kiezer/croupier ‘Rien ne va plus’ – en daar staat ge dan met Uw meulekens!
Even serieus nu. Als het knechtschap te brutaal wordt, moeten de Meesters zich verenigen….Er zijn (slechte) voorbeelden genoeg in de Geschiedenis. Om er maar een paar te noemen: de Slavenopstand onder Spartacus in het Oude Rome en de slavenopstand in de Zuidelijke Staten van Amerika. Het zijn slechte voorbeelden, want ze liepen slecht af voor de ‘knechten’
Minister Guido De Padt (dt, hij is nog altijd tegenwoordig, dus wordt zijn naam in de derde persoon enkelvoud tegenwoordige tijd geschreven met dt, maar dit zal gegarandeerd niet lang meer duren: als de ambras in het federaal kiekenkot te groot wordt, zo wat rond eind november van dit jaar misschien, als men ziet dat de boel hopeloos vast zit, alt de regering, en misschien wel het hele land, dientengevolge). De Padt dus zou graag referenda invoeren, zegt hij vandaag. maar als voorbeeld geeft hij een paar pluisjes van nietige probleempjes, die vooral het Politiek Genie niet kunnen dwarsbomen.
Zou het, in het licht van de ‘Etats-Généraux de Wallonie’ van aanstaande zaterdag, geen beter idee zijn om een grote maar simpele landelijke volksraadpleging te houden, met slechts één vraag. Namelijk deze: Ja/Neen Onafhankelijkheid? Dergelijk initiatief zou lonend zijn voor de drie partijen: Vlaanderen en Wallonië worden vrij en de federale staat gaat naar het Openluchtmuseum van Bokrijk…
Wat Wallonië achteraf doet (aansluiten of alleen aanmodderen) zal ons, Vlamingen, Siberisch koud laten. Dat is dan Buitenlandse Politiek voor de nieuwe BuZa. Maar de knip blijft op de porte-monnaie! Goed geweten!
Als men bij de scheiding maar weer niet moet vechten voor dat overbekende morzel grond….Brussel bijvoorbeeld. En De rand…Maar dan zetten we toch gewoon ons Leger in, liefst op een verlengd week-end, want dan is de vijand nog aan het slampampen….We leven ‘en effet’ graag in goed nabuurschap, maar van onze grond moeten ze afblijven. We kennen al eeuwen en eeuwen dat verhaal. Eerst een paar meter grond, dan de rijkste Graafschappen en uiteindelijk wordt gans het land een wingewest voor de Zuiderbuur. In deze Moderne Tijden heet dat de Fortis-Saga, of de Frère-Suez-kwestie.
Hé, daar in Namur: van die boer geen tikken-eieren, zulle! Poten af van onze Hoofdstand en haar Rand. Ga spelen en ruzie stoken in jullie eigen achtertuin! Als er arbeidskrachten vandoen zijn, neem dan de Turken en de Marokkanen. U kunt zelfs, gratis, deze van bij ons krijgen. Want wij doen alles liever zelf en met eigen volk. De crisis, ziet U, en de leeglopende Sociale Kassen….
Met dank aan Angeltjes voor de tip van die ‘Etats-Généraux’. Jongens, wat zouden wij doen zonder jullie!? Ga gerust eens neuzen bij http://www.etatsgenerauxdewallonie.net/ Ik heb niet de moed gehad veel te lezen, want naar gewoonte bij de franscouillons, is het één waterval van woordenkramerij. Is net als hun zoveelste Marshall-plan. En zoals te verwachten, zijn het weer de kleine lettertje die het verschil maken….
Waarom denk ik nu ineens aan ‘Mein Kamp’. Wordt ook veel over geschreven en gewreven en ik geloof niet dat er één kat is die het ooit heeft uitgelezen van begin tot einde…Waarmee ik niet wil gezegd hebben, dat den Dolf en José Happart bijvoorbeeld.. Neen, zelfs postuum wil ik de Führer deze oneer niet aandoen in één adem genoemd te worden met deze Vlaming-hater, die nota bene de opvolger-landgenoot is van ene Léon Degrelle (Rex) waardige zoon van een waardig Arisch Walenvolk, waarvan Hitler ooit zei, dat, als hij een zoon had gehad, deze zoals Léon Degrelle zou moeten geweest zijn. Mooier compliment voor onze bijna ex-landgenoten bestaat er niet, maar dat horen ze ginder niet meer zo graag. Als ligt ‘le Grand Leéon’ begraven aan de voet van de zijn geliefde rotsformatie genaamd Le Géant. Toch typisch waardig voor een luitenant-generaal van de SS nietwaar? Ach! Van de doden niets dan goed, nietwaar? Zelfs van ene Marc Dutroux, als het ooit zo ver komt.

Pssssssst
In ’t West Vlaams zou ik zeggen: ‘Salut en de wind in ’t gat’ maar dat zal wel niet deftig genoeg zijn. U hoort liever ‘le vent dans le dos’? Kijk, maar na 179 jaar couillonerie kan ik dat niet over mijn hart krijgen. Daarom zeg en schrijf ik met welgemeende groeten: ‘Salut! Et le vent dans le cul’…...
Psssst 2
Als ik spreek van de Waalse of Brusselse franscouillon, daar bedoel ik geenszins de gewone man/vrouw in de straat mee. Die worden al evenzeer belazerd als onze Vlaamse mensen. In mijn vriendenkring tel ik menig Waal/Brusselaar, en off the record hebben we met elkaar geen probleem, zelfs al verschillen we dikwijls van mening. Zij lezen nochtans die haat-gazetyen La Libre of Le Soir/ Le Vif, waarbij ze dan verwonderd zijn dat wij die ook lezen, maar zij niet de onze…La Langue, n’est-ce pas? Zou wat anders zijn, als die Vlaamse gazetten ook in ’t Frans verschenen…De lolbroeken! Maar, d’accord, het is fout van hen dat ze nooit de tweede landstaal verplicht geweest zijn te leren op school….. Sacré Bleu! We zijn alle 2 belgen, en we verstaan mekaar allen in de taal van Marianne… Oui, c’est-ça…c’est injuste….Que voule-vous qu’on y fasse!....Ne me quitte pas, zong Jacques Brel (?)

Geen opmerkingen: