zondag 10 mei 2009

VALSSPELEN ALTIJD TROEF

VALSSPELEN ALTIJD TROEF
Die van Het Nieuwsblad willen, met een overzicht van alle partijen (hun sterkte en jin zwakte) de kiezer voorlichten. Voorlichten in de zin van bij het handje nemen. Of is het eerder bij de neus?
Ze doen het lijk echte linksen! Met aan waarheden als een koe een valse staart te schilderen…Maar deze keer is het z`duidelijk, dat hun gecondenseerde samenvatting; waarbij het Vlaams Belang negatief moest beoordeeld worden, door een ‘te’, niet meer geloofwaardig overkomt. Tenzij Het Nieuwsblad als lezers niets anders dan randdebielen telt. Wat ik niet geloof, gezien het almaar door dalend verkoopcijfer.
Voor lezers die kritisch durven denken, volstaat deze ene beoordeling. De rest is bladvulling, net zoals de besproken partijen. Tenzij men de overwinning in verkiezingen altijd toeschrijft aan zij die het thema van de verkiezingen kunnen bepalen. In casu LDD niet deze met de dubbele DD, maar met de dubbele PP. Dus Lijst LPP; Lijst Poen en Postjes. Daar waar het echte thema van deze en van alle voorgaande verkiezingen, de twee programmapunten van het Vlaams Belang zijn. Ja, en dan heeft Het NB deze goed samengevat in hun eerste volzin. Ik vermoed zelfs, voortgaande op de gloed van zijn woorden, dat het hart van de schrijver ervan, toebehoort aan deze partij. Zodat de overige volzinnen alleen dienen als camouflage voor de bazen……
Kortom, voor elk wat wils, de dag nadien. Schamperen op het Vlaams Belang, omdat het zo vermetel is geweest zich deze keer weer niet te hebben gehouden aan de peilingen….JaJa, schrijver zijn bij de VP (Verkochte Pers) is niet alles! Enerzijds goed staan bij de huidige bazen, en anderzijds bewijzen, aan de hand van losse flodders, dat men het gehate Vlaams Belang toch wel een beetje ruimte gegeven heeft. Door die ene volzin, bijvoorbeeld, die als geen ander samenvat wat de brede massa Vlamingen aanvoelt: stop de belse knoeibpel, bedwing de ongebreidelde immigratie en redt onze jobs….
Dat durven schrijven als Vlaams Belang-hater, noem ik dansen op een smalle koord…..


Wie separatist is tot in de kist, droomt van een onafhankelijk Vlaanderen, gruwt van de islam en bang is dat migranten Vlaamse jobs komen inpikken, moet voor Vlaams Belang stemmen. Dat zijn nu eenmaal de thema’s van deze partij, en Filip Dewinter doet er alles aan om terug te grijpen naar de oude recepten die zijn partij ooit groot hebben gemaakt. Ook wie nog eens ferm ‘foert’ wil zeggen tegen de traditionele partijen, is bij Vlaams Belang aan het juiste adres.

Geen opmerkingen: