vrijdag 8 mei 2009

VAN LAAG ALLOOI NAAR AF

VAN LAAG ALLOOI NAAR AF
Het is een vast gegeven in de aard der dingen, en dus ook in de wereld waar De Standaer/Le Standaer in thuishoort/zich heeft ingewerkt, eigen schuld dikke bult, dat bij wie de degeneratie is ingezet, dan ook vroeg of laat de totale ontbinding komt. De verteerde resten kunnen dan dienen als voedsel voor het nieuwe leven. In onderstaand artikel hebben ze weer de hoofdvogel afgeschoten! Terwijl ze nog het lef hebben een paar min of meer propere tegenspraak-reacties te publiceren.
Ze ‘willen’ wel (een beetje afgeraken van hun verdorven imago, en af en toe lukt het hen!) maar de verslaving is, lijk bij alle verdorvenen, onweerstaanbaar. Vooral als, in opdracht van wie? Het Vlaams Belang in hun vizier komt. Dan graven ze lijk razende honden, mee aan de pput waarin zij dat monster willen zien verdwijnen. Maar wie een put graaft voor een ander, valt er dikwijls zelf in….
De Standaer/Le Standaer gebruikt daarvoor een Engelstalig spreekwoord, dat ik met genoegen hierbij overneem. Het past perfect in mijn bovenstaande vergelijking met een ontbindend lichaam The winner takes it all, the loser standing small

Vlaams Belang graait voor deze verkiezingen nog eens diep in de ton met extreemrechtse klassiekers: immigratie, criminaliteit, de Waalse diefstal, corruptie, islamisering of de rotte politiek. Het zijn steeds dezelfde thema’s, maar ze vormen nog altijd de sterkte van de partij. Vlaams Belang grijpt ernaar terug, nu de partij het een stuk minder doet in de opiniepeilingen. Net zo is het opnieuw Vlaams fractieleider Filip Dewinter die het Vlaamse boegbeeld zal zijn, al is de man intussen wat grijsgedraaid en voorspelbaar.

Vlaams Belang klopt al twintig jaar lang op dezelfde nagels, zonder enig resultaat te kunnen voorleggen. Dat begint te knagen aan de partij.
De interne ruzies over Marie-Rose Morel en de koers die de partij moet varen, sijpelden voor het eerst naar buiten. Vlaams Belang is niet meer het monolithische blok dat het ooit was.
De partij heeft ook geen antwoord op de zware concurrentie die intussen ter rechterzijde is opgedoken met Lijst Dedecker en N-VA. Voorlopig komt ze in de campagne ook amper aan bod, anders dan Lijst Dedecker, uitgerekend de grote concurrent.

Het moddergevecht tussen Open VLD en Lijst Dedecker bezorgt de hele politiek een slecht imago. De campagne komt in woelig antipolitiek vaarwater terecht. Als de zelfbediening van de politiek het definitieve thema van de verkiezingen wordt, opent dit perspectieven voor de antipolitieke partij bij uitstek.

Sinds de federale verkiezingen van 2007 is een deel van het kiespubliek losgerukt van de partij en op zoek naar een nieuw houvast. Voor Vlaams Belang gaat het er bij deze verkiezingen vooral om de schade te beperken.
Het resultaat van vijf jaar geleden, 24,1 procent, is nu onhaalbaar hoog gegrepen. De vraag is alleen met hoeveel minder de partij het na 7 juni zal moeten stellen. Als de opiniepeilingen gelijk hebben, dreigt een heuse implosie.
De vraag is hoe de partij daarmee zal omgaan. Vlaams Belang is het helemaal niet gewend in het defensief te spelen.
Reacties
Op 08 mei 2009 omstreeks 11u26, zei marc:
Je kan geen punten scoren als je niet mee mag doen door de zgn 'Politiek correcten', die dan gewoonlijk wel een deel van wat VB aan voorstellen doet, schaamteloos overnemen als zijnde hun idee. Je kan het VB evenmin beschuldigen van het feit dat ze zoals andere partijen om de haverklap van mening veranderen als het in hun kraam past. Door zich zo op het cordon vast te pinnen is België quasi ...
Op 08 mei 2009 omstreeks 09u45, zei Luc:
DS vergeet het eerste programmapunt van het VB: Vlaamse Onafhankelijkheid. Toch niet verwaarloosbaar vermits de roep naar meer Vlaamse autonomie algemeen is. Nog een belangrijk punt: het VB heeft als enige partij geen reklamebureau en geen Slangen! Toch een positief punt, of niet?
Op 08 mei 2009 omstreeks 09u17, zei Phil:
Ik weet niet waarom ik 1 minuut heb gespendeerd om dit te lezen : uw vooringenomenheid tegen VB is zo groot dat u het zelfs niet over de lippen krijgt zoals bij de andere partij-overzichten om over 'sterktes' (en zwaktes) te spreken. Ik lees liever een krant die me zelf laat het nieuwsvoer herkauwen in plaas van me voorgekauwde persoonlijke voorkeuren van de redacteuren voor te schotelen.
Pssst
Ik geef het volledig artikel, omdat niemand mij zou kunnen beschuldigen van oneerlijke praktijken. Commentaar laat ik liever voor de dag nà de verkiezingen. U zult begrijpen dat dergelijk proza alleen tot resultaat heeft dat het Vlaams Belang nog een paar tientallen kiezers meer, en de Standaer/Le Standaer een paar tientallen lezers minder…Vandaar mijn enthousiasme om het artikel onverkort weer te geven. Bij mij wordt het artikel geklasseerd bij ‘kamikaze’, omdat het, beter dan de Japanse zelfmoordpiloten die zich te pletter storten om de tegenstrever te pogen te kelderen, de wanhoop weergeeft van de schrijvelaarsvan deze stervende ….zwaan.
Ik weet één ding zeker: moest het Vlaams Blok/Belang er niet geweest zijn om de andere partijen vooruit te schoppen, dan waren de Gewesten al lang weer afgeschaft ten voordele van de unitaire staat en was de Vlaamse welstand al lang overgeheveld naar Wallonië door nog zwaardere transfers dan de huidige 12 miljard per jaar. Een lolbroek heeft eens becijferd dat als het UK 2 nieuwe vliegdekschepen? Fregatten? nodig hebbend, er maar 1 ieder jaar kunnen kopen (kostprijs 5 miljard) dat wij die cadeau zouden doen. Zou een unicum zijn in de ganse wereldgeschiedenis en internationaal zou er nogal wat over geschreven worden, terwijl wij nog 2 miljard zouden over hebben….
Pssst 2
Ja, en LDD. Doet me denken aan een oude geschiedenis, ter blijde stede van Harelbeke, zo wat een 30 jaar geleden.
Een plaatselijke potentaat, voor het eerst op der kiesaffiches, dikke sigaar, brede glimlach, stapt uit zijn dikke Amerikaan aan de Bank, en ziet een oud vrouwtje struikelen en vallen. Vanzelfsprekend helpt hij haar opstaan, en vraagt dan aan het vrouwtje: ge kent me wel, hé! En ge gaat Zondag toch stremmen voor mij? Waarop het vrouwtje antwoordt: ‘ben wel op mij kop gevallen, maar niet blijven bonsen…..
Hewel, deze Jules… zou, moest hij nu nog leven, zeker voortrekker zijn op de lijst Dedecker…..Geweldig veel lawaai, tiran in zijn familie en bedrijf, maar naar buiten-uit de joviale dikkerd die instaat zou geweest zijn zijn sigaar aan te steken met briefjes van 50…..

Geen opmerkingen: