zondag 31 mei 2009

VERSCHIL TUSSEN INFORMATIE EN DESINFORMATIE

VERSCHIL TUSSEN INFORMATIE EN DESINFORMATIE
Rond 13 uur vond ik bij Angeltjes onderstaand bericht.
Gisterenavond vond er alweer een geval van agressie tegen een buschauffeur van De Lijn plaats. De chauffeur vroeg drie Afrikanen bij het instappen aan de halte Rooseveltplaats naar hun vervoerbewijzen. Dat zinde deze drie jonge Afrikanen niet. Ze vielen de chauffeur aan en sloegen hem in het gezicht. De chauffeur is een week werkonbekwaam ten gevolge van de opgelopen verwondingen.
Het houdt maar niet op. Het is het zoveelste geval van agressie op De Lijn in Antwerpen. Losgeslagen jongeren aarzelen niet om geweld te gebruiken tegen chauffeurs en passagiers. Het Vlaams Belang stelt vast dat de huidige veiligheidsmaatregelen onvoldoende zijn om de veiligheid van de chauffeurs en de passagiers te garanderen. Er dienen dan ook dringend bijkomende maatregelen te worden genomen om de onveiligheid op tram en bus in Antwerpen een halt toe te roepen. En daarmee bedoelt het Vlaams Belang niet het in de doofpot trachten te steken van alle incidenten door politie en parket.
Het Vlaams Belang eist de oprichting naar Brussels voorbeeld van een BTM-brigade (een Bus-, Tram-, Metrobrigade) binnen de Antwerpse politie. Deze brigade zou vooral actief moeten zijn op en om de Rooseveltplaats, in de stationsbuurt, in de metrostations en op de risicolijnen, maar zouden ook aanwezig kunnen zijn bij de controles op tram en bus. Het Vlaams Belang pleit ook voor strafverzwaring voor criminele feiten die zich voordoen op het openbaar vervoer. De chauffeurs zijn agressie en geweld op tram en bus meer dan beu. Ze eisen klaar en duidelijk een zerotolerantiebeleid van de overheid. Het Vlaams Belang treedt hen volmondig bij.

Rond 15 uur vond ik bi De Morgen, dus blijkbaar weer goed op tijd en op de oude ramkoers
Een chauffeur van De Lijn heeft gisterenavond in Antwerpen een vuistslag in het aangezicht gekregen van een boze passagier. De chauffeur is een week werkonbekwaam. De Lijn betreurt volgens de woordvoerder het incident.

Vervallen abonnement
Het incident vond plaats op buslijn 640 richting Rooseveltplaats ter hoogte van de Pellermanstraat. "Er stapten daar drie personen op en een van hen toonde een vervallen abonnement", aldus een woordvoerder van De Lijn. "Onze chauffeur sprak de man daarop aan. De man reageerde door uit te halen met zijn vuist. De bril van de chauffeur was stuk en hij geraakte gewond aan het oog. Onze chauffeur is werkonbewkaam tot 7 juni. We betreuren uiteraard dit incident."

Vlaams belang
De politie werd erbij gehaald om een proces verbaal op te stellen. Ook enkele controleurs van De Lijn kwamen ter plaatse. Vlaams Belang hoorde ook al van het incident en eist de oprichting naar Brussels voorbeeld van een Bus-, Tram- en Metrobrigade binnen de lokale politie van Antwerpen. (belga/ep)
31/05/09 14u46
Zoals U zietbij de Linkse kerk:
geen leugens, alleen halve waarheden.
Zijn we dan niet beter af met de ‘burgerjournalisten’ van Angeltjes?

Geen opmerkingen: