zaterdag 9 mei 2009

WAAR HET CORDON SANITAIRE NIET WERKT

WAAR HET CORDON SANITAIRE NIET WERKT

De GVA heeft het licht gezien! Halvelings toch!
Het Vlaams Belang scoort altijd heel, heel veel hoger in de verkiezingen, dan in de peilingen….
Deze vaststelling klopt elke dag nog meer en meer. Tot spijt van wie ’t benijdt.
Polleke heeft dus goed geraden. Maar de reden waarvoor? Daar loopt hij vast en moet woorden schrijven die hij zelf niet gelooft, anders moet hij toegeven dat hij en zijn kliek de democratie alleen maar met de lippen belijden. Stel U voor, dat al die mensen open en bloot voor uitkwamen bij al die enquêteurs. Dan waren ’s anderendaags hun ruiten ingegooid, hun muren beklad en werden ze gewipt uit alle verenigingen, naar het voorbeeld van wat de kleursyndicaten doen. Om nog maar te zwijgen van hun broodwinning.
Waarlijk, Polleke, het voorbeeld van de SA en de knokploegen in Nazi-Duitsland werkt nog altijd door bij jullie, slippendragers van het establishmen, zij het dan met geraffineerder middelen.
Maar globaal gezien ben ik blij met Uw artikel. Het werkt, om het met een modewoord te zeggen, inderdaad als een eye-opener..Jedoch, kan het zijn, dat ik er een vleugje afgunst in bespeur, en een tikkeltje spijt dat U er niet bij hoort? Het is U vergeven hoor, want wie staat nu graag aan de verliezende kant, of voelt zich staan voor Pietje Snot bij elk woord dat geschreven moet worden tegen het Vlaams, dus het eigenbelang ingaat…
Heeft U, Polleke, al iets op het oog voor later? Zoals U weet, schone liedjes duren niet lang. En het liedjes van Uw Titanic-krantje heeft al te lang geduurd. Een tanker eist tijd en ruimte om 360° te keren…Nu is het nog tijd om Uw oude glorie te heroveren. Maar dan moet U het voortouw nemen om vroeger dan de anderen uit het gild der verkochten te treden. Wij wensen het U toe, in alle oprechtheid. Want er zal méér vreugde zijn om één verloren zoon….

Kiezers Vlaams Belang beschaamd om stemgedrag
08/05 In de krant van vandaag vindt u een onderzoek van de Katholieke Hogeschool van de Kempen in Geel naar het stemgedrag van de Kempenaar bij de Vlaamse verkiezingen van 7 juni. Dat levert enkele verrassende en moeilijk verklaarbare resultaten op.

Neem nu de uitslag voor het Vlaams Belang. Die partij zou in de Kempen 8,6 procent van de stemmen halen. Wanneer we dat resultaat vergelijken met het percentage dat het VB in 2004 haalde in pakweg de Kempense kantons Herentals, Hoogstraten, Mol, Turnhout, Heist-op-den-Berg en Westerlo, dan krijgen we te maken met een achteruitgang van 66 procent... In voornoemde kantons haalde het VB toen tussen de 21,5 en 28,6 procent.

Nu leverden de Vlaamse verkiezingen van 2004 voor het Vlaams Belang een ongewoon hoge score op. Overal. Wellicht worden die uitslagen nooit meer geëvenaard. Nergens. Maar toch... Drie keer minder halen in amper vijf jaar is wel een héél groot verschil. Onverklaarbaar groot. Temeer omdat de uitslagen van de andere partijen wel sporen met het in 2004 behaalde percentage.

Of misschien is er toch wel een verklaring. Wanneer we gaan kijken naar de antwoorden op de vraag op welke partij de ondervraagden vijf jaar geleden hebben gestemd, dan stellen we iets raars vast.

Volgens deze enquête zou in 2004 slechts 7,8 procent van de Kempenaars voor het Vlaams Belang hebben gekozen. Terwijl de officiële uitslag zegt dat het gemiddeld ergens rond de 24 tot 25 procent lag.

Daar is slechts één uitleg voor: de kiezers van het Vlaams Belang durven niet uit te komen voor hun stemgedrag. Niet voor dat in het verleden, en niet voor dat van de toekomst. Misschien zitten bij de 22,3 procent van de ondervraagden die beweren nog niet te weten voor wie op 7 juni te stemmen, wel ongewoon veel kiezers voor het Vlaams Belang...

Dat is trouwens ook de reden waarom die partij in dit soort van onderzoeken steeds onderschat wordt. Het Vlaams Belang scoort bij de verkiezingen altijd beter dan de opiniepeilingen doen vermoeden. Blijkbaar is men beschaamd toe te geven dat men voor het Vlaams Belang stemt. Durft men dat niet openlijk te bekennen.

Bij de LDD ligt dat dan weer helemaal anders. Meer dan één op de vijf van de Kempense jongeren zegt op 7 juni voor die partij te zullen stemmen. Dát is het andere verrassende resultaat van deze peiling.
Paul Geudens in GVA

Geen opmerkingen: