zaterdag 2 mei 2009

WEST VLAAMSE EER OF SCHANDE?

WEST VLAAMSE EER OF SCHANDE
Na de ravage in de politiek door de Geitenboer uit Sint Jan-bij-Ieper dacht ik, is geen groter schande voor West Vlaanderen meer mogelijk. En ik, die West Vlaanderen altijd hart-Vlaanderen heb genoemd, omdat het, samen met de Vlaamse Provincies in Frankrijk, het meest de authentieke Vlaamse ziel heeft bewaard: U kunt raden hoe ik mij voelde toen Guvaal (zie hieronder) mij zoëven ongewild een uppercut verkocht, voortgaande op den TeeVee. West Vlaanderen scheurt zich los van de CVP en richt een scheur-dinges op…, de VCD, de Vrije Christene Democraten.
Maar ik heb me weeral eens, vergist. West Vlaanderen staat opnieuw ten schande! Volgens de blog van mijn voornoemde SeniorenNet-vriend, Guvaal dus, van vandaag 1 mei hebben een paar slimmekens daar het warm water opnieuw uitgevonden/ Ik weet wel, op 1 Mei legt ieder vogel een ei, maar in voorkomend geval moet dat ei wel een ‘zwalp-ei’ zijn. Een tweede gedrocht na de Geitenboer, dat kan gewoon niet!
Maar zie! De Geilige Heest was mij weer nabij! ‘Zie Google’, fluisterde hij en daar grasduinde ik dan maar even tussen al die VCD’s waarvan er eentje loensweg beweerde dat V-CD stond voor Video CD. En lap! Daar stonden ze!
Zie http://www.vcd-vl.be/
Maar, gelukkig aangemeld als gesticht in Bree. Ik dacht: Goddank! Die schande verantwoordelijk te zijn voor de stichting is mij dus bespaard. Dat er mee- en achterlopers zijn uit West Vlaanderen, is dus van ondergeschikt belang. Integendeel. Hoe meer zielen in dat vertrekkens-klaar heir, hoe meer vreugd. Volg hieronder een beetje namen en gezindten, alhoewel ik moet toegeven toch een beetje verwonderd te zijn, dat er nergens als gezindte staat aangegeven: ‘moslim’, wat nochtans zeer normaal zou moeten zijn.
En om helemaal vrank te zijn: heb nog nooit zo’n ledenlijst of bestuursniveau geweten waar de gezindte vermeld staat en niet het beroep of de woonplaats. . Maar als Tertio ermee gemoeid is, zal het wel kosjer zijn. De paarse Prins der Kerk van Mechelen-Brussel mag dus gerust zijn: tussen die namen staan geen ‘verstandelijk gehandicapten’…Die zitten immers al allemaal in het Vlaams Belang.
Ja, en nu ik het daarover heb (ons Eigen Belang) weet ik niet waarom die criticasters zo nodig een nieuwe partij met ethisch-correcte standpunten zoeken en er desnoods dus ene sticht. Abortus, euthanasie, homohuwelijken: zijn al jaren dagelijkse kost bij de Partij der Onkreukbaren. Zij ondersteunen de ethiek van het leven en het natuurlijk gezin die het leven doorgeeft, schrijft VCD hieronder, maar dat is een zinsnede uit het programma van het Vlaams Belang!
O Ja! Dat er aan de nieuwe partij een belgiscistisch staartje zit, had U al geraden, hé! Men komt tenslotte uit de CVP. U weet toch dat de appel nooit ver van de boom valt. Al is het wel altijd op de grond…Lager kan dus niet.
Maar, om redenen die ik in volgende stukjes zal uiteendoen, had ik vandaag (d.i. de dag nadat dit stukje geschreven werd) tijd en inspiratie om de betrokken Ter Zake na te pluizen.
Fantastico! Zo te zien is de thuisbasis van die oer-christelijk-belgicistische partij gevestigd in de Abdij van Male (bij Brugge) Een fantastische ‘doening’, .ooit het slot van de Graven van Vlaanderen, maar wegens misnoegdheid door de Bruggelingen ten gronde in de fik gezet…Was honderden jaren lang een hoop stenen tussen wilde bramen en netels. Een bepaald merk van nonnetjes heeft dat onlangs gerestaureerd – het mag er zijn – en voor wie houdt van nostalgie: hij/zij moet er de Hoogmis of de Vespers eens gaan bijwonen. Zelf ben ik niet zo ver geraakt (U moogt veel van mij verwachten, maar niet alles!), maar als Vlaamse huiskamer hebben de noonetjes daar iets om U tegen te zeggen. R u i m t e zat, een reusachtige open haard (met vuur!) en geharnaste ridders die de wacht optrekken onder die hoge gewelfde ridderzaal. U moet het gezien hebben, de nonnetjes (allemaal van stand) zijn zeer gastvrij, en daarbij de omgeving is dermate bosrijk en stil, dat die wetenschap alleen de uitstap waard is. Adres? Steenweg op Maldegem, Brugge. Even vòòr Sijsele… Dat Opus Dei daar niet ver van af is, staat als een christelijke CD boven water.

29 april, Dag allen
Misschien wordt er morgen een interview afgenomen door Ter Zake over ons en krijgen jullie dit op de beeldbuis morgenavond.
We willen aansluitend op het artikel die gisteren in Tertio verscheen melden dat er wel kandidaten zijn uit katholieke hoek die op de lijst staan.
Mensen uit diverse culturen, mensen uit diverse christelijke geloofsovertuigingen maar allen met dezelfde visie wat betreft de christelijke waarden zijn er te vinden! Zij ondersteunen de ethiek van het leven en het natuurlijk gezin die het leven doorgeeft.
Ziehier de veelkleurigheid binnen de organisatie VCD
Voorzitster Agnes Jonckheere (evangelisch)
Secretaris Pieter Degroote (baptist)
penningmeester Swinnen Rosette (evangelisch)
Denktank Dirk Baeten (katholiek)
Onafhankelijke politieke raadgever Jos Duchâtelet (katholiek)
VERKIEZINGEN09: nieuwe christelijke partij houdt congres

BRUSSEL 28/04 (BELGA en Tertio) = In West-Vlaanderen trekken de "Vrije christendemocraten" (VCD) als onafhankelijke partij naar de kiezer.
Zaterdag stellen ze hun programma en kandidaten voor. Gangmaakster achter de nieuwe partij is Agnes Jonckheere. "Het is tijd dat de christelijke waarden en ethiek weer hun plaats krijgen in het politieke debat", stelt ze in het weekblad Tertio. "Het gaat veel over de financiële crisis, maar wie spreekt over de morele crisis? De 17.000 abortussen die elk jaar in België worden uitgevoerd? Het falende gezinsbeleid?", luidt het.
Jonckheere, die eerder lid was van CD&V, C'axent en over de taalgrens samenwerkte met de Chrétiens-démocrates fédéraux, verhult niet dat haar project uit frustratie is geboren. "Wij zijn zeer ontgoocheld in CD&V. Yves Leterme heeft veel energie gestoken in de communautaire thema's, maar niet in de ethische. De recente resolutie tegen de pauselijke uitspraken toont aan dat CD&V'ers die er anders over dachten toch de partijlijn moesten volgen. Jean-Luc Dehaene heeft als Europees boegbeeld geen vinger uitgestoken om de christelijke identiteit van Europa te verdedigen".
Jonckheere geeft toe dat het gevaar bestaat dat een initiatief als het hare de christelijke stem in de politiek nog dreigt te verzwakken. "Ik had het ook liever anders gezien", aldus Jonckheere. "Maar ik zie dat C'axent almaar minder tegengas geeft. Ze zijn bang om vrijuit te spreken. Daarom is het tijd om een stap verder te doen".
De "Vrije christendemocraten" tellen momenteel tien kandidaten, allen evangelische christenen. Jonckheere beseft dat het niet realistisch is op
7 juni de kiesdrempel te halen. "Maar met een goede uitslag kunnen we onszelf op de kaart zetten en een volgende keer misschien in kartel naar
de verkiezingen trekken", besluit ze./.(LOD)
________________________________________

27 april, Dag allen

Hierbij maken we met trots de eerste 10 kandidaten, 5 mannen en 5 vrouwen, kenbaar die vast besloten zijn om op de lijst te staan. We hebben ook senioren en jongeren op onze lijst. We zijn heel blij met de inzet van alle kandidaten. We verklappen nog niets over hen. Op ons Lentecongres maken we kennis met hen en delen ze met ons hun motivatie om dit te doen. Drie kandidaten hebben speciaal hun weekendreisje opgezegd om op het congres aanwezig te kunnen zijn! We geloven dat het anderen zal aanzetten om hen te volgen, verder in hun spoor!
Agnes Jonckheere
Albrecht Vanroose, Elverdingen
Alpha Galecio - katholiek
Celine Vantorre
Daniël van Dingenen, Brugge
Fredien Vael, Brugge
Lisette Cardon-Snauwaert
Marcel Vervaeck, Wervik - katholiek
Rosette Vael-Swinnen, Brugge
Stefan David, Koekelare
Met een aantal mensen zijn we nog in gesprek. Deze namen vernoemen we liever niet, zodat deze mensen volledig vrij zijn om dit te bevestigen. We zoeken nog kandidaten in de hele provincie, uit verschillende christelijke denominaties. De kuststreek en het zuiden van de Provincie zijn nog onderbezet. Wie wil ons gedachtegoed uitdragen? U kunt zich melden bij ons.
Zonet is er een interview geweest met de redactie van Tertio. Dit artikel zal woensdag verschijnen. Ik heb hen gevraagd om het Lentecongres centraal te willen plaatsen.
Iedereen is welkom op ons Congres. We hebben een rijk gevuld programma!
En nu onze vriend Guvaal.
01-05-2009
VCD, de overbodige partij
In West-Vlaanderen komt er een nieuwe partij op: de Vrije Christendemocraten (VCD). Het gaat om een afscheuring van het CD&V door overtuigde katholieken. Die zijn het niet meer eens met die CD&V, die zij - terecht - niet meer christelijk vinden. Een partij die eerst heeft toegelaten dat abortus legaal werd en geen tegenstand biedt i.v.m. het eveneens legaliseren van euthanasie en de holebi toestanden, kan immers bezwaarlijk nog overtuigend christelijk genoemd worden. Daarmee heeft ze meegewerkt aan wat paus Johannes-Paulus "de beschaving van de dood" noemde. Voeg daarbij dat enkele kopstukken van de partij een eerder liederlijk leven leiden, dat helemaal niet meer in overeenstemming is met de christelijke waarden. Denk maar aan Wilfried Martens met zijn twee nog in leven zijn ex-vrouwen, maar er zijn er nog.
Eigenlijk hoort ook de "V" niet meer thuis in de partij van Leterme en Van Rompuy. Door een federale regering te vormen met een meerderheid aan Franstaligen, met daar bovenop nog een parlementaire minderheid in Vlaanderen, heeft ze een anti-Vlaams precedent geschapen, dat zelfs Paars niet aandurfde.
Tenslotte staat ook de "D" er niet meer op zijn plaats, want een christelijke partij, die zich democratisch noemt, zou nooit mogen meedoen aan het optrekken van een schutskring rond een andere partij, die wettelijk mag meedoen aan de verkiezingen. Kortom, CD&V zou beter (nog eens) van naam
veranderen. Het is een anachronisme geworden.
Dat alles neemt niet weg, dat de brave mensen van de West-Vlaamse VCD zich vergissen. Ze hoeven geen nieuwe partij op te richten. In Vlaanderen bestaat er reeds een partij die opkomt voor de waarden van het traditioneel gezin, die abortus, euthanasie en de holebiwetten afkeurt. Die, als enige partij, zopas nog de paus heeft verdedigd. Die partij heet het Vlaams Belang. Als VCD ook zou meedoen met het cordon sanitair, dan is ook die partij niet christelijk te noemen en blijkt ze inderdaad overbodig.
Bron http://blog.seniorennet.be/guvaal/

Geen opmerkingen: