zondag 17 mei 2009

WIE ZIJN DIE UITKERINGSFRAUDEURS?

WIE ZIJN DIE UITKERINGSFRAUDEURS?
Sherlock Holmes had daar geen problemen mee, een ook bij Van In, in Aspe, luidt de eerste vraag bij de misdaad: ‘Wie had een motief? Wie had er belang bij?’…
In dit geval is de vraag stellen, genoeg. Het feit dat de’Pers’ geen namen vrijgeeft, is al genoeg….
Niet alleen smijten de officiële instanties met de sociale ondersteuningen, ze werken actief mee aan het frauderen van hun eigen spelregels.
Verantwoordelijken?
Holala! Daar hebben we een paraplu voor!
Niet alleen besteelt men de modale burger, men misbruikt ook nog het Wetboek zelf om te ontsnappen aan de bestraffing.
Verjaring…..
Tiens, zou dat woord dan ook in de Koran staan?
Maar pas op als Uw auto 20 cm buiten de parkeerstip staat! Wegsleepkosten + politieboete kosten U honderden Euro’s en die dingen verjaren niet!
Fictieve werkgever spelen en sociale documenten verkopen…tja…dat is koeltoer. Inspecteurrs op het pas sturen om de fraude op te sporen, ha, maar dat is politiek niet haalbaar….Daarmee verliest men kiezers….
Vraag aan de Oude Media.
Waarom beschrijven jullie deze feiten niet in gangbare mensentaal? Voorbeeld. Is gebleken dat de genaamde Rachid B. een serie van fictieve vennootschappen had opgezet, met het enig doel, om op papier, personeel (rasgenoten uiteraard) te werk te stellen, om deze dan officieel te kunnen ontslaan. Geen van die vennootschappen betaalde ooit BTW, belastingen of Sociale Zekerheidsbijdragen, want in serie werden de boeken ‘neergelegd’, en werd het faillissement, bij gebrek aan activa, quasi onmiddellijk gesloten. De handelswijze van Rachid B, of Omar C. bleek zo winstgevend, dat het Brusselse weldra overspoeld werd met horeca- en reinigingsbedrijfjes, die rapper failliet gingen dan ze konden worden opgericht. In naam van de Heilige Multicul werden al deze zaakjes bedekt met de Arabische Mantel der Liefde….
Deze Evagelie-echte vervalste documenten, die quasi in het openbaar werden aangeboden, hadden een vaste prijslijst. Voor een paar honderd Euro kon men een C4 verkrijgen, waarmee levenslang stempelgeld kon opgevorderd worden, en kindergeld, en ziekteverzekering, en huurtoeslagen. Men kon er zelfs import-bruiden pf bruidegoms mee aantrekken, want kostbaarder bruidschat dan een bels paspoort anex verblijfsvergunning is niet denkbaar. Zelfs Al Quada-strijders konden op deze manier gerekruteerd worden. En zeg nu zelf, is er veiliger oord op de ganse wereld om onder te duiken dan Broekzele?
Alle beschuldigen gaan nu vrijuit en de verworven rijkdommen, die grotendeels al lang in Marokko belegd werden, zijn voorgoed verworven. Spons er over, en de schuldigen komen uit deze onverkwikkelijke zaak zelfs zonder strafblad….Integendeel, zij aanzien de afloop als een vrijgeleide om ergens anders, onder een andere naam, een nieuwe carrousel op te zetten….Wat wilt U! Het zijn arme drommels die op die manier proberen een centje bij te verdienen naast hun drughandeltje. En die, in hun ‘koeltoer’ redeneren: ’ze moeten maar zo stom niet zijn’…Wij bewijzen Allah alle eer, door volgens de Koran de ongelovige honden te bedriegen waar ze bijstaan….Het is niet leuk en vriuj winstgevend, het is ook zo veilig als in Abrahams’ schoot…..

Verjaring dreigt voor duizenden uitkerings-fraudeurs
De dossiers tegen duizenden uitkeringsfraudeurs stevenen af op verjaring. Dat is te wijten aan een foute aanpak door het Brusselse gerecht van de grote socialefraudenetwerken met nepbedrijven
In 2005 ontdekte de overheid dat zulke netwerken duizenden mensen aan valse C4’s hielpen en andere fictieve documenten waarmee ze een uitkering bekwamen.
In een gesprek met De Tijd bevestigt het Brusselse arbeidsauditoraat dat de eerste reeks gerechtelijke onderzoeken naar die grote fraudenetwerken verkeerd is aangepakt. Er zijn zowel onderzoeken gestart naar de organisatoren van de fraudes als naar de uitkeringstrekkers. Daardoor slepen de onderzoeken en de procedures veel te lang aan.
Bron De Tijd

Geen opmerkingen: