donderdag 28 mei 2009

WIJ VRAGEN NIETS

WIJ VRAGEN NIETS
Deze keer duidelijke taal, waarop noch Peters noch Janssens, noch Pier noch Pol lekker duidelijk niet zullen antwoorden. Of misschien wel antwoorden, zoals mijn kater rond de hete melk draait. En in 3 keer. Nu, dan, en nooit….Zeer diplomatisch ook, en met evenveel woorden als zeggen ‘loop naar de pomp’….
Zodanig dat wij, binnen een goei 8 dagen, monter en blij de juiste beslissing zullen kunnen nemen in het kieshokje…Afdanken die rotzooi, opplooien en met het GFT-afval meegeven, liefst met een doodskop als sticker…...
Besluit: de Forza Flandria kruipt waar ze niet gaan kan….De eerste schuchtere pogingen van Bruno Valkeniers werden in de kiem gesaboteerd door disc-jocky Jürgen Verstrepen, die op deze manier het Vlaams Belang betaalde voor zijn gestolen Senaatszetel (!), en werd daarop zowat door iedereen met minachting weggegooid… Het ‘cordon sanitaire’ zou ook deze keer stand houden… Tot nu. De Vlaams Volksbeweging heeft ‘verzamelen’ geblazen en het signaal werd gehoord. Zelfs de Gravensteengroep beleed zijn Vlaams imago…En nu die open brief, die moet overkomen als een soort uitdaging tot het tweegevecht….De Forza Flandria, niet in naam, maar in de feiten….
Sire le Rwa (echt niet hemzelf in persoon, want het is een goedlachse grijsaard…maar alles waarvoor hij staat!) zijn waarschijnlijk driftig op zoek naar een afleidingsmanoeuvre…Liefst eentje waarover de gazetten zullen kunnen volgeschreven worden. Er mag zelfs een beetje bloed aan kleven. Als de aandacht maar afgeleid is….Want… La Patrie Une et Indivisble is in grote danger!

Naar aanleiding van een recent opiniestuk van politicoloog Bart Maddens heeft VVB-voorzitter Eric Defoort een open brief gezonden aan Vlaams minister-president Kris Peeters.
Mijnheer de minister-president,
Het is nu al enige tijd geleden dat Bart Maddens, politicoloog aan de KULeuven, voor de allereerste keer een nieuwe communautaire strategie vooropstelde: Vlaanderen vraagt niets meer, houdt zich hierbij aan de letter van de financieringswet, oefent de bestaande bevoegdheden maximaal uit, roept belangenconflicten in wanneer het federale beleid maatregelen neemt die de Vlaamse belangen zouden kunnen schaden. De Vlaamse Volksbeweging maakte Maddens’ strategie tot de hare en propageerde die in Vlaanderen ondermeer via haar blad “Doorbraak”, via een interview in “Knack” (13 mei) en mijn toespraak op de VVB-Conventie van 17 mei. Vandaag herneemt de KUL-politicoloog Maddens zijn strategie “wij vragen niets” in een opiniestuk in de krant “De Morgen”(27 mei).
Mijnheer de minister-president, heeft U geen weet van dat alles? U vindt het alvast niet nodig om hierover publiek te reflecteren en verkiest om, zonder enig zelfrespect, weer eens met de voorheen al mislukte strategie van “dialoog van gemeenschap tot gemeenschap” uit te pakken. Uiteraard kan de “Maddensstrategie” slechts slagen wanneer de Vlaamse partijen ook op het federale niveau de consequenties hiervan inzien en daarnaar willen handelen: een expansieve Vlaamse politiek kan niet samengaan met de niet aflatende zorg om het federale uit de wind te zetten.
Als voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging vraag ik U, mijnheer de minister-president, om U in het openbaar uit te spreken over de strategie “On n’est demandeur de rien”. Mocht U volharden in het stilzwijgen dienaangaande, dan zullen Vlamingen massaal hierop antwoorden in het stemhokje op 7 juni.
Met oprechte hoogachting,
Eric Defoort voorzitter

Geen opmerkingen: