woensdag 20 mei 2009

WILDERS VOOR DE VIERSCHAAR

WILDERS VOOR DE VIERSCHAAR
Nee, het is zeker geen Vierschaar, zoals in vroeger tijden. Want daar zetelde het volk, onder leiding van en soort ‘meier’, iemand die verondersteld werd de wetten te kennen. Maar het waren de aangestelden van het Volk, een soort jury lijk in onze assisenprocessen, die vonnisten. In het openbaar, niet in achterkamertjes. Met het volk rond de Vierschaar samengedrumd, zodat er geen koopjes konden gesloten worden, of onschuldigen naar de galg werden gestuurd….
Nu staat Wilders integendeel voor een soort Sanhedrin, een Raad van Hogepriesters zoals die door de Romeinse bezetter getolereerd werden, om als collaborateurs tegemoet te komen aan de wensen van de eigenlijk Meesters in Rome. Alhoewel het blasfemisch zou zijn de Heer Geert Wilders te vergelijken met Jezus van Nazareth en diens beklagenswaardig lot, vallen toch een paar gelijkenissen op. Het gepeupel zal weer staan roepen ‘Kruisig Hem’, en ‘Zijn bloed kome over ons en over onze kinderen’, en als het vonnis zal vallen, zal de hemel openscheuren, zal de aarde beven, en zal een Romeins soldaat van de bewakigsdienst mompelen ‘Waarlijk, deze mens was de Zoon Gods’…
Voorwaar! Voorwaar! Ik zeg U, witgekalkte graven, na een tijdeke was het gedan met het Romeinse wereldrijk, en werd het Joodse volk verspreid naar de 4 hoeken van de aarde – maar 2.000 jaar later spreekt men nog van die Man die men bij voortdurendheid heeft willen uitwissen uit het geheugen der mensheid….
Neen, Neen, Geert Wilders is geen Jezus Christus en bovenstaande vergelijking loopt meer dan mank…Maar als achtergrond-idee vertoont het bij de aanvang veel gelijkenis. Met toch wel één verschil: de Man uit Nazareth liet zich als een lam naar de slachtbank leiden. Wat in geen geval kan slaan op Geert Wilders. Dat is meer een Leeuw, aan een achterpoort in de touwen, deze van Wet en Orde, maar verder met dreigende klauwen en dito tanden. Neen, ook deze zullen ze niet temmen, zo lang een Vlaming leeft….
De Geschiedenis staat nochtans bol van voorbeelden van gelijkaardige situaties….Iedere revolutie heeft slechts een kleine vonk nodig…Gelukkig staat tussen nu en het te verwachten vonnis, een verkiezingsuitslag…Meer moet daarover, denk ik, niet gezegd worden!
Dit alles speelt zich af in Nederland (= Noord-Vlaanderen), maar zal zekerlijk een echo vinden in Vlaanderen. Misschien zelfs onbestemde kiezers doen inzien, dat het inderdaad 5 voor 12 is, wat zich hopelijk weerspiegelt in nog een paar procentjes betere uitslag voor het Vlaams Belang. In ieder geval, het brengt onze beide landen dichter en hechter bij elkaar. En dat is al een eerste succes, dat zekerlijk niet verwacht noch gewild werd door de Hoge Raad…Ja Ja, zoals Johan, Cruyf al wist: ‘ieder nadeel heb se voordeel’….
Ach, die grensoverschrijdende sympathie! Ook dat is historisch bewezen! Een gezamenlijke vijand bestrijden verenigt beter dan de beste redevoering…Geachte Heer Wilders: we kijken toe en steunen U. U moogt rekenen op de volle honderd procent steun en sympathie uit Vlaanderen. Zuid-Nederland, om zo te zeggen! Maar mij persoonlijk stelt mij wel voor een dilemma. Wie moet ik nu kiezen als eerste President van de Vrije Herenigde Republiek der Lage Landen, Annemans of Wilders?

Hoge Raad: Geert Wilders moet worden vervolgd
woensdag 20 mei 2009 11:04
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat toch verder met het vervolgen van PVV-leider Geert Wilders wegens haatzaaien en groepsbelediging.
Vervolging
In januari besloot het Gerechtshof in Amsterdam Wilders te vervolgen voor 'discriminatie, aanzetten tot haat en het beledigen van groepen mensen'.

Het Gerechtshof vindt dat de uitspraken van Wilders over de islam en moslims een ‘redelijk vermoeden van schuld’ opleveren.

Daarom moet de stafrechter erover oordelen, vindt het Hof. Ook moet de rechter een oordeel vellen over Wilders’ vergelijking van de Koran met Mein Kampf.
Dit maakte de Hoge Raad woensdag bekend.
De Hoge Raad weigert het verzoek van advocaat Bram Moszkowicz om de vervolging van Wilders te staken.
De adviseur van het hoogste rechtscollege heeft bepaald dat de zaak van de politicus niet in aanmerking komt voor de buitengewone procedure.
Teleurgesteld
Wilders zegt tegen elsevier.nl dat hij erg teleurgesteld is in de beslissing van de Hoge Raad.
'Nu komt er dus echt een politiek proces,' zegt Wilders. 'Vervolgd om wat ik heb gezegd, wat miljoenen mensen denken.'
Wilders zegt 'superstrijdbaar' te zijn en 'met opgeheven hoofd' terug te zullen vechten.
Verdraaid
Moszkowicz diende in maart een verzoekschrift in bij de Hoge Raad, waarin staat dat het gerechtshof in Amsterdam zich baseert op onvolledige en verdraaide uitlatingen.
Volgens de advocaat van Wilders heeft het gerechtshof uitspraken aan hem toegeschreven die Wilders nooit heeft gedaan.
Door Maartje Willems

Geen opmerkingen: