zaterdag 20 juni 2009

ALLES WAT GE ZEGT VAN MIJ ZIJT GE ZELF

ALLES WAT GE EGTVAN MIJ ZIJT GE ZELF

Vogelaar vergelijkt opkomst Wilders met nationaal-socialisme
vrijdag 19 juni 2009 23:43
Oud-minister Ella Vogelaar (PvdA) waarschuwt voor de opkomst van de PVV: 'In de jaren dertig van de vorige eeuw onderkenden velen ook pas de dramatische gevolgen van het nationaal-socialisme toen het te laat was.' Vogelaarvindt dat politici feller in debat moeten gaan met Wilders
Dat schrijft Vogelaar in een opiniestuk in het NRC.
Vogelaar zegt zich daarbij te realiseren dat ze 'een taboe doorbreekt', maar ze vindt dat de politiek moet stoppen Wilders 'te behandelen als een democratisch politicus met acceptabele opvattingen'.
Leiderschap
Vogelaar reageerde vanavond bij het EO-programma Knevel & Van den Brink op haar schrijven en bleef bij de stelling dat de populariteit van Wilders te vergelijken is met de opkomst van de nazi's. Op de vraag van gast Frits Wester waarom Vogelaar nooit deze geluiden over Wilders heeft laten horen toen ze nog minister was, antwoordde ze dat ze daarover in de clinch lag met PvdA-leider Wouter Bos. Vogelaar heeft Bos al eerder aangevallen op zijn 'gebrek aan leiderschap'. Ze noemt het debat van de fractieleiders na de verkiezingen 'tenenkrommend'. Ook het optreden van PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer.
PvdA
De oud-minister van integratie valt in het opiniestuk haar eigen partij weer eens af en schrijft dat de nederlaag van de PvdA bij de Europese verkiezingen te danken heeft aan een gesprek aan leiderschap. 'De PvdA-top moet niet denken dat je door een bezoekje aan Volendam het vertrouwen terugwint.' Ze zegt blij te zijn met haar opvolger Eberhard van der Laan, omdat hij Wilders aanvalt.
Door Maartje Willems In Elsevier
COMMENTAAR
Bewuste “dame’ (Vogel Haar zeggen sommige Nederlanders) was ooit een eminent lid van de partij van de Grot Bos (neen, niet van het Grote Dierenbos, dat was Fabeltjeskrant. Daar de gelijkenis treffend is, wordt U deze vergissing hartsgrondig vergeven), bedoeld is hier Walter Bos van de PvdA. Voluit: Walter Bos van de Partij van de Arbeid, die zoveel werklozen telt. Ooit heeft ze geprobeerd om carrière te maken bij www.geenStijl.nl, maar dat is grandioos in duigen gevallen. De carrière, sufferd, niet www.geenStijl.nl. De dame mankeerde inderdaad heel wat stijl….Of ‘présence’ zoals ze in Nederland zo mooi met een Hollands mondje kunnen zeggen.
Nu probeert ze (de terugetreden Miisteres) met schelden terug in de gust te komen van de brave Hollander. Is durven! En dan nog uitpakken met de Nazi’s! Verkeerd! Totaal verkeer! Nederland is er namelijk nog altijd niet uit, of ze nu al dan niet met de Nieuwe Orde beter af waren geweest. De Heer Mussert en zijn trawanten van de NSB hadden namelijk ook hun voordelen, al willen de meeste mensen dat, eenmaal de nederlaag van Duitsland onafwendbaar geworden was, minder graag horen. Pas dan, gelukkig was het nog net niet te laat, kwamen de meesten tot de vaststelling dat hun Vaderlandse Gevoelens gekwetst waren! Die nuchtere Hollanders toch!
Die ‘Dame’ met die mooi klinkende ornithologische naam was beter eerst bij de Zwarte Weduwe’, de weduwe Anton Mussert, te rade geweest. Als deze nu nog leeft, tenminste, want anders ware het een dodemansgesprek geworden. Die bejaarde mevrouw had anders kunnen vertellen wat het kleinste kind weet, namelijk dat het er in de jaren ’30 wel iet of wat anders aan toe ging in Nederland. Heet Nederlandse volk koos, met de blutsen en de builen, voor of tegen de Nieuwe Orde, maar ze deden dat niet wegens de onvrede voor die paar immigranten die er toen waren. Een licht verschil, Mevrouw Vogelaar, als we even vergeten wat een paar miljoen vreemdelingen betekenen in onze dagen…..
Maar ergens heeft ze wel gelijk, met haar redenering. Niet zozeer omdat ze Wilders een eer toekent die hij niet verdient, namelijk dat hij zou behoren tot een Partij die al 60 jaar van de aardbodem is verdwenen, maar omdat ze o zo subtiel de partij kiest van haar kiezers. De immigranten….Maar ik geloof dat Mevrouw Vogel Haar moet oppassen. Ze is al een ferm stuk van haar voetstuk naar beneden gedonderd, om niet te zeggen dat ze bijna klaar is om bij het groot huisvuil gezet te worden. Wat haar geenszins zou misstaan! Als politiek personage wil ik zeggen; Niet als vrouw, daarvoor ziet er nog altijd, spijts haar jaren, veel te pront uit. Waarmee ik niet wil gezegd hebben, dat Walter Bos de ingesteldheid van Silvio Berlusconi, de Italiaanse wonderboy zou bezitten, om zich alleen te omringen met glorieuze dames in hun prille (of niet meer zo prille) jeugdjaren.
Mevrouw Vogels Vogel Haar Vogelaar heeft een delicaat punt in de Nederlandse samenleving aangeraakt. Straks verschijnen weer hele boeken over de Nederlandse SS-legioenen die vochten voor het Gross Deutsche Reich, over het Nederlands gedrag tegenover de Joodse medemens, alhoewel het onmogelijk is de aantallen weggevoerde slachtoffers te loochenen, die met of zonder de medewerking van de Nederlandse Overheid op de uitroeiingtreinen geraakten. Het Anne Frank-gedoe is alleen maar een pleister op een houten been, een schaamlapje, een doekje voor het bloeden. Een typisch links manoeuvre: de aandacht afleiden.
Ben ik nu rancuneus, omdat men schiet op Geert Wilders, en bij deductie, ook op het Vlaams Belang? Helemaal niet. Want zowel de PVV als het VB zijn mans genoeg om een arme oude vrouw van antwoord te dienen. Ik beperk mij er toe even de (plotseling opgekomen) vaderlandsliefde van veel goede Neder-belgen te hebben geschoffeerd. Want het spook van de Nieuwe Orde dwaalt nog altijd over Europa. Misschien zal dat pas kunnen verholpen worden, als in 2045 de archieven opengaan? Maar dat is voor een verre, heel verre toekomst. Als hij die dit schrijft, er al lang niet meer zal zijn, namelijk
André Baert

Geen opmerkingen: