donderdag 18 juni 2009

BROOD EN SPELEN

BROOD EN SPELEN

Weer een stukje satire over de mij omringende wereld….Dit ter intentie van het Spionnencentrum die als Big Brother met een vergrootglas over de Internet-teksten dwaalt, zoekende wie zij zullen verslinden. Moest men evenwel toch tot vervolging overgaan (alhoewel ik maar een klein visje ben) : dan moeten ze weten dat ik, in tegenstelling tot de Oostenrijkse Mevrouw Winter, geen € 24.000 heb, en dat ze mij bijgevolg zullen moeten komen halen, om de voorziene tijd op Staatskosten door te brengen. Zij wezen echter gewaarschuwd ; in afzondering, door niets en niemand gestoord, kan ik nog harder bijten! Vooral als ik rondom mij in die hotels hoofdzakelijk of alleen maar vreemdelingen zie…..Pas op! Ik kan ook pootjes geven, mocht dat nodig zijn….waarmee bedoeld is dat ik niet wil veralgemenen, en dat er tussen elk kaf wel nog een beetje koren zit.

Voer voor sociologen! Of liever, voer voor snuggere politici, want de sociologen hebben het warm water weer uitgevonden met hun vaststellingen. Zie artikel hieronder, uit DM.: de Walen slijten gemiddeld 5 uren per dag voor hun TV…..Quid dan als het gezin 2 TV-toestellen heeft? En nog ‘quid’er’ als er in elk gezin 1 of meerdere PC’s aanwezig zijn? Wetenschap is, zoals U ziet, niet zo eenvoudig al op het eerste gezicht lijkt….
Terug naar de realiteit. Wat moet U, als franscouillonse politicus, meer weten? Méér, daarvoor niet betere TV beloven, en Uw postje is verzekerd…Sluit naadloos aan bij de verkiezingswens van Moeke Vogels, alias Mevrouw Vogels-DeWinter (of is het Mevrouw DeWinter-Vogels? Zie Wikipedia). Die ijverde toch voor de 4-dagen werkweek?
En ‘Duren’? O Ja, Düren, dat is een stad in Duitsland. En daarmee Doef!
De Staatsschuld, zegt U? Als die al gestegen is, is dat vanzelf gekomen. En wat vanzelf komt, gaat ook vanzelf weer weg. Mathot’se wijsbegeerte-les N° Unico.
Brood en spelen, zegt U? Is pure quatch! De her-kolonisering van de Vlaanders is toch weer ‘gôe bezig’? En trouwens: wij hebben de PS die voor ons zorgt! Aan die ideale partij trekken wij ons op. Zij zijn ons voorbeeld! Zij profiteren en sjoemelen op grote schaal, wij op kleine. Elk diertje zijn pleziertje, hé!
Tja, en als er al hier in het Zuides des Lands tussen onze volksstam (ras?) harde werkers of verstandige koppen rondlopen… Is, zoals le beau Didier zegt, ‘’C’est normaal. Dat is normaal’ In iedere kudde zitten er zwarte schapen.
Les Flamands? Wel, die zijn aardig op weg, onder de kundige leiding van ACV-commando’s, om ons Waals voorbeeld te volgen. Even geduld AUB….
Après nous le déluge, zegt U? Et alors? Het was toch een chançonneke en Flamand qui disait: ‘’t zijn zotten die werken’….
Franstalig België kijkt steeds meer tv


Tijdens de eerste vijf maanden van 2009 is het tv-kijkgedrag in Franstalig België verder gestegen. Globaal bracht de tv-kijker 2 procent meer tijd door voor zijn tv-toestel. In de leeftijdscategorie 15 tot 34 jaar bedroeg de toename zelfs 8 procent. Dat berichten de kranten van Sud Presse.

Dat komt neer op gemiddeld 222 minuten per dag, of bijna 4 uur tv-kijken. Het cijfer is nog sprekender indien enkel de categorie tv-kijkers in rekening wordt genomen: zij kijken gedurende 304 minuten tv-programma's, of ruim 5 uren per dag. Bijna 15 jaren geleden, in 1995, werd slechts 190 minuten per dag voor tv doorgebracht.

Vlamingen zijn minder tv-gebonden: in 2006 keken ze gedurende 182 minuten per dag tv (169 in 2008). Hoewel in dalende lijn, blijven de journaals de meest bekeken tv-programma's, voor ontspanningsprogramma's, (Amerikaanse) reeksen en sportuitzendingen. (belga/dea)
18/06/09 09u49

Psst
Het is ten strengste verboden de tekst van dit artikel te verspreiden in het buitenland, daar dit het imago van ons land ten zeerste zou kunnen schaden.
Alhoewel, lijk Johan Cruyff al wist : ‘elk nadeel heb se voordeel’: als men in deze crisistijden de bevolking hun miserie kan doen vergeten, is dat toch mooi meegenomen! Men kan immers voor de leegloop van onze fabrieken altijd wijzen naar het Vlaams Belang, die door hun racistisch extremisme de buitenlandse investeerders afschrikken, zodat deze wegblijven…..

Meteen is bewezen dat er ook werk aan de winkel is voor ‘Europa’! Voor wanneer dus die Richtlijn’ waarin zou moeten staan dat, op de uren van het Vrijdaggebed en tijdens de Ramadân alle TV-uitzendingen verboden zijn? Deze TV-vrij uren zouden dan nuttig kunnen opgevuld worden door een of andere creatieve bezigheid in de economische sector. Zodat, als de Muzelmanse vrienden achteraf weer op aarde komen, zij hun eetbakjes flink gevuld terugvinden. Want we zijn op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar?

Geen opmerkingen: