dinsdag 16 juni 2009

DAGELIJKSE DIEFSTAL WALLO BRUX (Deel 1)

DAGELIJKSE DIEFSTAL WALLO/BRUX (Deel 1)

Communautaire scheefttrekkingen
Inhoudstafel


INLEIDING

Er is al heel wat gezegd en geschreven over de beruchte miljardentransfers in de sociale zekerheid. Nadat ook vooraanstaande Waalse professoren en sommige politici erop gewezen hebben dat die immense jaarlijkse geldstroom van Vlaanderen naar Walloniƫ geen enkele bijdrage geleverd heeft tot een heropleving van de Waalse economie.

De bewuste miljardentransfers springen ongetwijfeld het meest in het oog, maar bij nader inzien zijn ze slechts het spreekwoordelijke topje van de ijsberg. Vlaanderen wordt binnen BelgiĆ« dag in, dag uit bestolen. En het gaat niet alleen over geld – veel geld – maar ook over jobs.

In dit dossier lichten wij een tipje van de sluier van de Waals-Belgische georganiseerde hold-up op Vlaanderen. Dat doen we aan de hand van harde cijfers. Het gaat daarbij om de beschikbare cijfers die – helaas – niet altijd even recent zijn, maar die wel een duidelijk beeld geven van de scheeftrekkingen in dit land. Het dossier zal verder geactualiseerd worden.

Volgens de grondwet zijn alle Belgen gelijk voor de wet. Dat is de theorie. Maar in de praktijk lijken Walen en Franstaligen vaak net iets gelijker…
Bron Secretariaat Vlaams Belang

Geen opmerkingen: