vrijdag 19 juni 2009

DE RUBICON OVERSTOKEN?

DE RUICON OVERSTOKEN?
Met het uur worden de berichten mooier. Ziehier wat ik op HNB vond om 16 uur, vandaag 19 Juni 2009…
N-VA en SP.A stellen veto tegen regering met vier
Druk op Open VLD neemt toe
Na de N-VA heeft nu ook de SP.A duidelijk gemaakt dat ze niet in een vierpartijenregering stapt. Nog voor de uiteindelijke onderhandelingen starten, moet er een partij afvallen. Dat zeiden de respectievelijke voorzitters na een gesprek met formateur Kris Peeters (CD&V)
Ook CD&V gaat straks nog langs, Open VLD niet.
'Wij weten van niks', zegt Tom Ongena, de politiek directeur van Open VLD. De liberalen zitten in een zeer moeilijke situatie. Tot ieders verbazing gingen ze akkoord met de nota van formateur Kris Peeters. Nochtans wordt daarin de jobkorting, voor Open VLD de inzet van de verkiezingen, daarin fors teruggeschroefd.
Nu voeren de andere partijen de druk nog verder op. N-VA-partijvoorzitter Bart De Wever gaf vanmorgen de aftrap. Hij vroeg en kreeg een bijkomend overleg met Peeters. Bij het buitenkomen van het Errerahuis sprak hij klare taal.
'We moeten niet beginnen aan een pokerspel met vier partijen, waarbij het de bedoeling is om er onderweg een af te rijden', gaf De Wever aan. Tijdens het gesprek met Peeters zou hij duidelijkheid gekregen hebben over een zestal inhoudelijke bekommernissen. Welke dat zijn, wou hij niet kwijt.

Meteen daarna kwam ook SP.A-voorzitster Caroline Gennez langs bij Peeters. Ook zij loste nog een schot voor de boeg. 'Wij willen een stabiele regering met drie partijen die echte keuzes maakt', zei Gennez. Ze pleitte ook nog eens voor een sterk sociaal programma.
N-VA en SP.A vroegen zelf een onderhoud met Peeters, CD&V-voorzitster Marianne Thyssen kreeg een uitnodiging voor deze namiddag. Open VLD daarentegen heeft vandaag nog helemaal niets gehoord van de formateur.
wle/wwi/lob (DS)
Van vijgen nà Pasen gesproken!
Natuurlijk verkopen we het vel van de beer niet voor ons geweer zelfs nog maar uit de kast is gehaald… Maar, in ieder geval, de NV-A heeft een eerste glansrijke overwinning (bijna) op zak! Daarvoor blijven Bart DeWever dankbaar eeuwig en een dag!
En nu gaan de Wallo/Brux’se poppetjes aan het dansen! En wordt op Het Palais/Le Palais de stormvlagf gehesen!
Veel sterkte, Bart! En het zou geen kwaad kunnen, moest U de volgende dagen ingaan met een iets van ‘Berlusconi’ in Uw achterhoofd! Waarbij U zeker de huwelijkstrouw niet moogt uit het oog verliezen. Want Uw grote broer heet dan wel ‘Christelijk’ te zijn, de leiders daarvan zijn dat over het algemeen niet. Of toch niet helemaal…Zeker niet op dat gebied….Enfin, U ziet wel.
Onthou, dat Julius Caesar (naar eigen zeggen) eenmaal de Rubicon, dat kleine nietige riviertje hier in de geburen, met zijn legioenen had overgestoken..om Rome, waar zijn rivalen de lakens uitdeelden (en de dekens meteen) te belegeren en te overwinnen, hij wist dat er geen terugkeer mogelijk was. Alea jacta est! De teerlingen zijn geworpen! Hard tegen onzacht ging het, en dat, als historicus die U bent, mag U niet ontgaan. Maar als tacticus bent U natuurlijk met kop en schouders de meerdere van
André Baert,
Soldaat bij Gods Genade in het Leger der Bozen dat eindelijk zijn eerste en grootste doelstelling ziet naderen. En dan nog door een vijand. Vergeet dat niet, duurbare vriend! Zonder de Bozen waart U nu waarschijnlijk een trouwe CVP-soldaat…Maar de lauwerkrans weze U gegund. Van harte en zondervoorbehoud. U hoeft ze alleen nog binnen te halen…….

Pssst
Zou het Liegebeest (en al zijn trawanten) het onderpit, dat ze nu dringend gaan moeten delven, in de verte zien opdoemen? En weten zij wat ‘sliep-sliep’ is, als ze straks op hun beurt in een soort ‘cordon sanitaire’ zullen gevangen zitten? Tijd om, lijk in het Monopolie-spel door de nieuwe gevangene de andere te bevrijen? En willen ze dan AUB hun Spionnencentrum mee opdoeken?

Geen opmerkingen: