maandag 29 juni 2009

DE VOLKSUNIE IS TERUG VAN WEGGEWEEST

DE VU IS TERUG VAN WEG GEWEEST

N-VA in ultralinkse fractie


Merkwaardig: de N-VA stapt in het Europees Parlement over van de EVP-fractie naar de zgn. Europese Vrije Alliantie, dat een handvol regionalisten bundelt die in de Groene fractie zetelen. "Zo zet de partij het pionierswerk van de VU verder in Europa", aldus een mededeling van de N-VA. De N-VA-kiezers hadden evengoed Nelly Maes van de SLP naar het Europees Parlement kunnen sturen, want Maes is nog altijd voorzitster van EVA.

De hele verkiezingscampagne heeft de N-VA zich met Bart De Wever, weliswaar zonder het expliciet te zeggen, rechts van het centrum gepositioneerd. Na de verkiezingen kiest ze plots partij voor de Groenen, de meest linkse fractie buiten die van de communisten.

Met ’Rode Danny’ Cohn-Bendit vormen de Groenen zowat de meest wereldvreemde linkerzijde in het Europees Parlement, en dat wil wat zeggen. De Groenen zijn compromisloos voor de Europese superstaat (BelgiĆ« in het groot) en voor de toetreding van het islamitische en Aziatische Turkije tot de EU.

Het is dan ook geen toeval dat de N-VA voor de verkiezingen met geen woord gerept heeft over haar nieuwe bondgenoten in het Europees Parlement. De oude VU lijkt inderdaad terug…


25.06.2009 17.34u http://www.philipclaeys.be/
Commentaar
De oude, tot op de draad versleten Volks Unie is terug van nooit ver weggeweest. Inderdaad. Ze is terug, maar we mogen het nog niet weten. De transacties gebeuren buiten ‘de pers’, en dus buiten het oog van de mensen. En liefst ver van de eigen achterban.
Toch wel weer het Vlaams Belang dat der klepel luidt!
De tijden van Hugo Schiltz komen terug! Gedaan met geven en toegeven! Het wordt nu toegeven en toegeven. Of anders : de diaspora! Of de calvarie-tocht naar de volgende verkiezingen. En Gotgotha.

Geen opmerkingen: