donderdag 18 juni 2009

HET EINDE VAN DE WERELD IS NABIJ

HET EINDE VAN DE WERELD IS NABIJ
Ooit poker gespeeld? Ik ook niet. Alhoewel ik het pokeren ken door de spreekwoorden er over, en door…cowboy-films. Met John Wayne, bijvoorbeeld. Rokerige saloon, enkele ruwe imitatie-manspersonen rond de tafel waarop pistolen liggen te roken, sigaretstompje bengelend in de mondhoek en regelmatig drinkend aan hun fake whisky-glas met gekleurd water….De zweetgeur en de dreiging stroomde zo van het scherm.. Dat was dus pokeren, alias bluffen, misleiden en bedriegen…Typisch de Amerikaanse Wild West….
Zo lees ik, dat Houssein Barac-k Obama (Vrede zij met Hem), in tegenstelling tot Bush, het einde van de wereld voorspekt, zonder erbij de precieze datum of de precieze plaats te vermelden. Vandaar mijn gedachtensprong naar de Holluwoodse pokertafel. Ook ‘n ‘Inconvenient Truth’ ’!!!! Die Obama, die is toch een God in ’t diepst van zijn gedachten! De dichter Herman Gorter moest die eens gekend hebben! Er zouden nogal andere versregels uit zijn pen gestroomd zijn! In plaats van slechts 1 God in ’t diepst van zijn gedachten, zouden er toch minstens een paar duizend moeten zijn, om de grootheid van de Geniale Keniaan te bejubelen….
Neen, niet alleen de pokerwereld zweefde mij voor ogen. Ik had ook een paar vergelijkingen uit de sport- en prestatiewereld kunnen vermelden. Tennis. Koersen, Voetbal. Judo, enz: alles is daar kwestie van de tegenspeler (en de toeschouwer!) op een verkeerd been te zetten. Iets dus waar alle politiekers ook sterk in zijn. Denkt U dat de penalty-trapper de bal schiet naar de hoek waarnaar hij geloensd heeft?
Wat mooi kan zijn in de sport, is dat veel minder in de politiek, niet in de dorpspolitiek, niet in de landelijke politiek, en allerminst in de wereldpolitiek. Handig is het anders wel. Voor de spelers. Niet voor de toeschouwers!
Obama is een uitmuntend goede showspeler! Hij spreekt van de klimaatramp, maar bedoelt de komende atoom-oorlog, de waterstofbom of nog veel erger. Het kan niet erg genoeg zijn. Hij spreekt van de opwarming van de aarde, maar bedoelt de Ayatollahs in Iran. Of ziet hij in werkelijkheid het einde van de eeuw van de ‘Het Amerikaans Imperium’ en bereidt hij zijn toehoorders op veel ellende.
De vlucht-oefening gezien in de Joosde steden, als de sirenes gaan voor een nucleaire raketaanval? Huiveringwekkend! Israël leeft op de top van de vulkaan – en de stilzwijgende boodschap van die ‘oefening’ zou de ogen moeten doen opengaan. En wat doet Het Westen?
Het Westen verwacht voor de derde maal alle heil van de broeders uit Amerika, en doet niets. O Ja, in Kleine Brogel liggen ook een paar fusees, waarvan de gebruiksdatum waarschijnlijk al lang verstreken is. Kunnen onze soldaten, lijk in ’40 met hun Mauser-geweer, mee smijten…Of’Pang’ roepen.
Anders gezegd : de goedlachse vliegenmeppende Keniaan Obama, de Amerikaanse halve Muzelman, bereidt ons voor op iets verschrikkelijks. Hij speelt poker. Kan zijn dat hij de tegenpartij (en de Vrije Wereld!) daarmee uit evenwicht brengt, zodat de dreiging overgaat, en het Westen weer herademt. Zodat hij daarna als Redder der Wereld of iets in die aard kan gehuldigd worden. Of om ons iets, dat minder erg is, in de maag te splitsen….De toetreding van Turkije, en de verdere Islamisering van Europa, bijvoorbeeld….Want door zo te doen, versterkt hij de positie van Amerika….en wendt hij de aandacht af van de desastreuze toestand van de Amerikaanse economie en bankwezen…Knap gezien van de pokerspeler! Machiavelli had nog veel kunnen bijleren, had hij lang genoeg geleefd….
Zoals U ziet, beste lezer, had ik morgen een extra rantsoen azijn binnen. Maar Goethe (ja, toch!) zei het reeds:’Die Gedanken sind frei’, en hij kon het weten, toen. Wellicht zou hij dat heden ten dage niet meer durven zeggen, want ‘die Gedanken sind nicht frei’…Ze moeten voorbij de filter van het CGKR, dat alhoewel failliet en afhankelijk van een sjoemel-sponsor, de Lotto, nog altijd in de ether is.

Obama voorspelt einde van de wereld
Als we niets doen tegen de klimaatsverandering, is het eind deze eeuw gedaan met de mensheid. Niet de zoveelste onheilsprofeet, maar wel de Amerikaanse president Obama waarschuwt nu dat de gevolgen van de opwarming van de aarde veel desastreuzer zijn dan aanvankelijk gedacht.
'Global warming' is geen fabeltje. De laatste jaren worden we overspoeld door onheilspellende voorspellingen als er niet snel ingegrepen wordt. Maar nu wordt het menens, want voor het eerst hebben onderzoekers een deadline vastgelegd. En die mag je gerust letterlijk nemen: als de opwarming van de aarde zich blijft doorzetten, is het aan het einde van deze eeuw game over voor de mens.

Dat is de conclusie van een nieuw klimaatrapport dat het Witte Huis naar buiten bracht. De gemiddelde temperatuur op onze planeet neemt angstwekkend snel toe en de gevolgen daarvan zijn veel erger dan we vermoeden. Het 200-pagina's dikke rapport voorspelt dat de temperatuur tegen het einde van deze eeuw zal stijgen met 6 graden, terwijl algemeen wordt aangenomen dat een stijging tussen vijf en zes graden tout court het einde van de wereld betekent.

De gevolgen van die temperatuurstijgingen zijn fataal. Zo komen er meer en hevigere stormen die leiden tot meer en zwaardere overstromingen, stijgende zeeniveaus, gletsjers die steeds sneller smelten en rivieren die opdrogen.

En deze veranderingen zijn nu al erg merkbaar. 'Dit is niet iets wat impact gaat hebben over vijftig jaar. Dit is nu al aan het gebeuren', vertelt Jean-Pascal van Ypersele, klimatoloog aan de UCL. 'We moeten ervan uitgaan dat ons klimaat en het ecosysteem waarin we leven heel ingrijpend zal veranderen en dat het voortbestaan van de mensheid op het spel staat', vertelt hij.

Het rapport werd opgesteld door instanties en mensen die er tot nu toe om bekend stonden voorzichtig om te gaan met prognoses over de opwarming van de aarde. Maar nu heeft de Amerikaanse president Barack Obama beslist om het rapport, dat werd gemaakt ten tijde van de regering-Bush en toen moest verzwegen worden, toch te publiceren. (kdn)
Tot zover deze lezing uit Het Nieuwsblad

Geen opmerkingen: