zondag 21 juni 2009

INCIVIEKEN ONDER ELKAAR

INCIVIEKEN ONDER ELKAAR

VAN 'T INCIVIKSKE? NIKSKE!
19-06-2009 - Tom Naegels - de standaard
In de gevangenis dan nog. Er zijn veel plaatsen waar wij Bart De Wever straks zien belanden, maar de Begijnenstraat? En toch: daar is 't waar hij thuishoort volgens Luc Van der Kelen, de enige commentator in Vlaanderen met dagelijks een miljoen lezers. Dat zijn er vijf keer meer dan De Wever voorkeurstemmen had.
'Iemand die het bestuur van het land bewust tegenwerkt, hoort niet in een regering of een parlement of een universiteit', schrijft die. 'Zo iemand moesten ze opsluiten.' Paf. En om u ervan te overtuigen dat het wel degelijk over Bartje Boem Boem ging, geef ik u ook de voorgaande zinnen: 'Een week geleden wou Bart De Wever de federale regering ''onder curatele stellen''. De Wever ging gisteren nog een stuk verder: Vlaanderen moet ook bevoegdheden ''usurperen''. Usurperen betekent ''onrechtmatig in bezit nemen''. Kan dat anders geïnterpreteerd worden dan ''in de onwettelijkheid gaan''? Voor zo'n houding, geïnspireerd op de zogenaamde doctrine van de Leuvense professor Maddens, bestaat één correct woord: dat is inciviek gedrag.' En dan volgt wat logischerwijs volgt voor een inciviek: het cachot.
Ja lap. Weg is de euforie van vorige week, omdat het Vlaamsnationalisme eindelijk een democratisch gezicht had gekregen. Terug het schrikbeeld, om ons vertrouwde arsenaal op leeg te schieten. Van een man die altijd bezwaar heeft gemaakt tegen de veroordeling van het Vlaams Belang, precies omdat je een partij niet in de rechtbank bekampt, had ik zelfs zo'n boutade niet verwacht.
Al is Van der Kelen zeker niet de enige oude liberaal die zijn afkeer voor De Wever de vrije teugel laat. Lees wat Herman De Croo ons meldt: 'We moeten voorzichtig zijn willen we onze welvaart in stand houden. Met vendelzwaaierij gaan we er in elk geval niet komen.' (Als er nu nog één belgicist over vendelzwaaien begint, dan sloop ik eigenhandig de leeuw van Waterloo.)
Of neem Hugo Camps, een soort De Croo op amfetamines, die sinds kort op zijn dooie eentje de slogan 'de beste pennen schrijven voor De Morgen' gestalte geeft: 'De nota-Peeters. Als je De Wever hoort, is het een blauwdruk voor assertief Vlaams beleid. In gewone mensentaal: honger anderstaligen uit tot ze knielen. België/La Belgique: uitroken, die handel!'
Hugo Camps die gewone mensentaal gebruikt, dat we dat nog mogen meemaken. Al is alles relatief, getuige wat volgt: 'Vlaamse regering op weg naar een hemelbed van maagden - mag zelfmoord ook? En daar omheen: Kris Peeters, met zweepje. Reumatische derwisj van een dwergstaat die zich vol laat lopen met beton van de BAM en aanverwante beroepsvandalen. Alsof humanisme in Vlaanderen niets anders zou zijn dan een orgie van wegenwerken. Lintje, kwispel, gedichtje toe.'
Maar we verliezen onze draad. Onze draad is: De Wever, en hoe die afgeschilderd wordt als op maagden beluste zelfmoordterrorist die anderstaligen uithongert en uitrookt en thuishoort in de bak, waarna Kris Peeters, in dezelfde paragraaf, haast ongemerkt in hetzelfde schuitje wordt gedropt. Incivieken onder elkaar. Misschien is dat ook een onderdeel van de Maddens-doctrine: met zovelen tegelijk inciviek gedrag vertonen dat de federale regering wel gevangenissen moét bijbouwen. Waarvoor ze geld nodig heeft, dat ze moet halen bij de deelstaten, waarna de Vlaamse regering zegt: ha nee hé, eerst een staatshervorming. Cunning.
Ik snap het niet hoor. Je kan een one issue party toch niet verwijten dat ze haar ene issue op tafel legt? Is dat een reden om woorden te gebruiken die vroeger voor het Belang voorbehouden werden? In godsnaam zeg. In Knack bleven twee politicologen de partij consequent 'populistisch' noemen. Als zelfs de N-VA dat al is, misschien kunnen we het woord 'politiek' er dan maar gewoon door vervangen?
Nee. We mogen niet overdrijven. Ik zeg het u rechtuit: ik ben Bart De Wever dankbaar. Hij heeft het zwart beest voor één keer groggy gekregen. Hij dwingt je als progressief om het conservatisme serieus te nemen. Hij is intellectueel eerlijker dan veel van zijn tegenstanders. En zijn moppen zijn beter dan die van Hugo Camps. Mocht hij dat menen om binnen drie jaar een gooi te doen naar de Antwerpse sjerp, ik zou dat steunen. Als zelfs de kandidaten op wie je niét stemt van niveau zijn, is dat niet de grootste luxe die je je je kan wensen? God weet dat mijn stad daar lang op gewacht heeft.
En stel dat hij tegen die tijd toch in de bak zit, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Er zijn wel meer nationalisten van daaruit verkozen geraakt.
Bron Iskander
Commentaar
We zijn voortaan als Vlaams Belangers in goed gezelschap. Die van de NV-A vliegen symbolisch in de hel van de Begijnenstraat, zonder eerst via het vagevuur van het ‘cordon sanitaire’ te zijn gepasseerd. De belgicisten gaan er op vooruit!
Mag ik er Dhr Naegels op wijzen, dat hij die ooit van uit de Begijnenstraat naar het Parlement werd gestemd (Dr Borms om geen namen te noemen) zijn loop baan beëindigd heeft aan de executiepaal. Dat is misschien in werkelijkheid wat die H.H.H. (Hoge Heren Hournalisten) zouden wensen.
Tja, waar moet ik beginnen om die berg nonssens weerwerk te geven zonder in dreigementen te vervallen!?Zal ik in die richting dan maar de goede oude Bredero loslaten? ‘tKan verkeren zei die; en hij kon het weten, want hij beleefde eveneens roerige tijden.
En precies die roerige tijden staan ons te wachten. Neen, niet door de schuld van de Vlaams Nationalisten: die hebben er bijna 200jaar over gedaan om eindelijk te staan ze nu staan: aan de vooravond van hun ontvoogding. Dat de slippendragers van het bels Regime dat niet graag zien gebeuren, is klaar als een klontje. Ik zou bijna zeggen: zie, de meute is losgelaten: de Van der Kelens, de Campsen, de Naegelsen. Vooral deze laatste treft mij in het hart. Tommeke! Tommeke! Tommeke, wat doet ge toch! En dat alles omdat Uw naamgenoot cocaïne gesnoven heeft, en net als gij, dat afliegt.
Van incivisme gesproken. Laat mij eerst zeggen, dat dit een vies woord is. Een woord waaraan bloed, drek, tranen en…haat kleeft. Ik moet er waarschijnlijk geen tekeningetje bij maken. Want dan zou er misschien een wel zeer kort lontje kunnen in steken. Denk aan de Mohammed-cartoons.
Ik zal het dus houden bij het spreekwoord van de pot en de ketel, over dat wel zeer toepasselijk zwart zijn. Heb ik jullie gehoord H.H.H., over het beschamend rapport dat de belse Regering gelregen heeft over haar ‘Meerjarenplan-Begroting’ van de Europa? Of heeft U de schaterlach niet gehoord die opsteeg toen die lamlendige cijfers, en vooral de verdediging ervan, bekend werden? Dat acht U allemaal danig civiek, en in het belang van het land? Zelfs hun ‘huiswerk’ hermaken zit er niet in, zegt Kardinaal Van Rompuy, want hij moet eerst wachten op de begroting van de deelstaten…Dat is volgens mij Wetstraatees om te zeggen dat hij op droog zaad zit, en van de Deelstaten hetzelfde verwacht, waarbij 99% van de goede vaderlanders dan weten van waar de wind komt. Het Zuiden des Lands, waar men sinds decennia weigert de tering naar de nering te zetten, is failliet, en rekent er op dat het Noorden zal bijspringen om de bodemloze putten te vullen.
Dat, Mijne Here H.H.H., is zelfs geen inciviek gedrag meer, dat is het einde van belgië! Maar ja, de Staatshotels moeten nu al het bordje ‘compleet’ uithangen aan de poort, zodat er geen plaats meer zal zijn voor de nieuwe lichting, noch voor nationalisten, noch voor belgicisten….Zouden wij er dan niet beter aan doen, tralies te plaatsen aan de landsgrenzen, dan is het Land één grote gevangenis, alhoewel ik voorzien dat daartegen verzet zal komen van het CGKR, die door dik en dun de hand boven het hoofd wil houden van alle imlport-belgen.
Maar maten we niet àl te cynisch worden! We zijn veroordeeld om samen te overleven.
‘Onder curatele plaatsen’… Jullie kijken als gebiologeerde uilen naar die uitdrukking, net zoals in het werkelijke leven de gefailleerde moet kijken naar de deurwaarder, die komt met de boodschap: jullie hebben er niets van gebakken, de schulden komen jullie de strot uit, we ontheffen U, bij rechtsdwang va al Uw bevoegdheden. De gefailleerde hoort de woorden ‘onder curatele’ en voelt zich beledigd, terwijl de boodschap in feite luidt: ‘wij willen in Uw pkaats de boel rechttrekken. En ook zorgen dat het in de toekomst niet meer kan gebeeuren’….
Waar is, H.?H.H., jullie o zo zeer geroemde logica?
Het kan natuurlijk altijd, dat jullie denken dat ‘Wallo/Brux’ voorbeeldig bestuurd wordt, en dat al die PS schandalen ( en andere) fel overtrokken zijn. Het kan zelfs dat U de dwalingen Uw weegs inziet, en inwendig toegeeft dat er inderdaad ‘iets’ moet gebeuren – maar in ’s hemelsnaam zonder belediging van die lieve verkwisters….Dan moeten wij jullie alleen wijzen op de drie letters die ons al meer dan twee jaar achtervolgen. Non! Non! Non!
Verwondert het U dat het geduld der Vlamingen ongeveer uitgeput is?
Maar er is meer. De waakhond ligt nog altijd aan de CVP-ketting!
Voorlopig hebben jullie nog geluk, dat de zwakste schakels in die ketting, deze die sympathiseren met Bart DeWever, ja zelfs met de verschrikkelijkste der verschrikkelingen, die van het Vlaams Belang, zich nog gedeisd houden….Want weet U, ‘ de Maddens-Doctrine’ heeft bij velen de ogen doen opengaan….
En zo kom ik (bijna) tot het einde van mijn verweerschrift. Hete is die ‘bijna +50%” die jullie de stuipen op het lijf jagen! Vandaar dat schot voor de boeg….En a propos van dat lezerstal van HLN het zou wel eens kunnen zijn, dat Luc Van der Kelen overkomt wat Baron Lippens overkwam met Fortis: hij overspeelde zijn hand. Want Baas Van Thillo heeft graag beweging in het kiekenkot, dat verkooptt, maar er mag nieet over gedreven worden….
Tenslotte: weer terug naar Bredero.
Jullie H.H.H. hebben ‘bronnen’ waar gewone mensen niet bij kunnen. We mogen dus aannemen dat er hoge nood is. Misschien zelfs dat het schip reeds geweldige slagzij maakt, en dat er rode noodsignalen afgevuurd moeten worden, die nu in brede genstens openvallen tegen de dreigende zwarte stormhemel: S.O.S.- Belgica..
Het kan ook de Loge-Code zijn die oproept tot de barricaden.
Maar, wat het ook is, het is bedoeld als rode lap om de stier uit te dagen. Maar dat, H.H.H. pakt niet meer. Twee keer, maar geen drie keer! Elk man telt! Dus ook
André Baert
Pssst
Die moeilijke woorden van Bart Dewever waren gewoon een tactische zet, ze hebben hem alleen wat meer tijd opgeleverd. Het heeft dus wat geduurd voor ze doorgedrongen waren tot de juiste hersenkwabben. Maar die liggen, bij belgicisten, altijd gewikkeld in vele lagen ondoordringbaar pantser. Vandaar! Komt daarbij dat HLN pisnidig is dat hun beste vriend, het Liegebeest, door Bart ‘gewipt’ is, waarmee bedoeld is, dat hij zich voetje-gezet voelt, want in veel progressieve middens heeft‘iemand wippen’ een totaal andere betekenis, waarbij meer aan de paringsdans van konijnen in het wild moet gedacht worden. Zijn er inderdaad niet veel mensen die Vhdt ‘Hete Konijn’ noemen? Waarom ze dat doen is mij ten enenmale onbekend…Tenzij er gezinspeeld wordt op de erogene zones bij de PVV-mensen.
Blijft nog te bezien, als voor Franstaligen en aanverwanten de woorden ‘Curatele’ en ‘usurper’ werkelijk zo moeilijk geweest zijn. Ik denk dat de meeste Vlamingen even hebben moeten nadenken! Deze keer was het eens geen ‘colloque singulier’….
Bart wil dan ook heel wat subtieler overkomen dan Filip DeWinter. Hij weet immers dat er voor hem nog leven moet zijn na de politiek, en om Hoogleraar te spelen, hanteert men beter geen gezegden over poen en pensioen, die rijmen met pocket en Mohammed….
Enne O Ja! Luckse, wat stond er in dat dépechke van het Hof? Maakt U kans op een lintje met titel? Inclusief de waarborg voor post-nationaal? Indien zonder die waarborg: best voorbehoud maken!

Geen opmerkingen: