maandag 22 juni 2009

IRAN EN HET LINKSE WESTEN


IRAN EN HET LINKSE WESTEN

Over het verraad van Obama, het lijden van Iran, het spreken van Wilders en het zwijgen van de media.

Niets. Helemaal niets aan berichtgeving op de linkse websites van Nederland over Iran. Diepe, onpeilbaar diepe stilte. Geen woord over de terreur die het islamitisch regime over haar onderdanen uitstort. Geen analyse, geen columns, geen uitgebreide commentaren, laat staan veroordeling. Sterker nog: Peyman Jafari (u weet wel, die van de Internationale Socialisten) krijgt alle ruimte op de website van de Universiteit Leiden om nog eens te benadrukken hoe geweldig Ahmadinejad het de afgelopen tijd wel niet heeft gedaan.
Niets over Obama, die door zijn handen terug te trekken van Iran (“We moeten dit overlaten aan het Iraanse volk zelf”) bloed aan diezelfde handen smeerde. Het is nu zijn verantwoordelijkheid dat de jonge vrouw Neda vermoord werd tijdens een vreedzame demonstratie. Een demonstratie die niets anders tot doel had dan een roep te laten horen om vrijheid. Die basale vrijheid die ten grondslag ligt aan alles wat de mens verlangt: de vrijheid om zelfstandig te denken en handelen. De vrijheid om te mogen ademhalen. De vrijheid om te mogen zingen van een hoopvolle toekomst. De vrijheid om te mogen studeren wat je wilt en een baan te hebben die je levensvreugde geeft. De vrijheid om ten volle vrouw te mogen zijn zonder de dagelijkse angst te moeten ondergaan dat je wellicht niet voldoet in de ogen van een doorgedraaid religieus maffialid. De vrijheid om te mogen veranderen van geloof en de gevangenisdeur achter je dicht te gooien. De vrijheid om samen met je broertje of zusje naar school te kunnen gaan en gemengd les te hebben. De vrijheid om niet deel te nemen aan de madrassa-lessen, waar je die vervloekte Koran in je hoofd moet stampen, terwijl je eigenlijk wilt denken aan die jongen of dat meisje waar je heimelijk verliefd op bent, maar waarmee je nooit zult mogen trouwen omdat het niet de juiste verplichte kandidaat is. De vrijheid om niet bang te hoeven zijn voor eerwraak wanneer je je hart volgt. De vrijheid om te mogen stemmen op de kandidaat die werkelijk jouw levensvisie vertegenwoordigt. De vrijheid om het internet te mogen bezoeken zonder dat om de haverklap het scherm op zwart gaat met de mededeling dat die website ‘niet geschikt’, ‘staatsgevaarlijk’ of ‘beledigend voor de religie’ is bevonden.
Obama heeft niets met die vrijheid. Hij zwijgt, terwijl hij het zou moeten uitschreeuwen van plaatsvervangend lijden voor het volk van Iran. Obama is volstrekt door de mand gevallen als De Zwijger. Hij kijkt weg, terwijl de ogen van de wereldburgers op Iran zijn. Hij kiest voor de machtsgeile kliek die wegkijkt en niets doet. Yes, we can, maar we doen helemaal niets. En de linkse media in Nederland zwijgen oorverdovend. Zij zien niets, horen niets, doen niets. De pennen zwijgen, de camera’s staan stil en de doden vallen. Schande, schande, schande.
Wilders spreekt. Als enige. Hij heeft een duidelijke oproep gedaan, geïnspireerd door Elsevier-columnist Afshin Ellian. Onze Iraanse vriend, die beter dan alle linkse media in dit land weet wat werkelijk belangrijk is en wat het hart van de mens beroert: vrijheid. De wind waait waarheen hij wil en spreidt zijn warme deken over Iran: ‘Vrijheid”, fluistert zij. Eindelijk vrijheid. Zo dichtbij. Zo tastbaar in het bloed van Neda. Zo rauw, maar tegelijkertijd zo ontroerend. Zo fel en intens, maar tegelijkertijd zo broos en ontastbaar. Ik hoop en bid met je mee, Afshin. Ik roep het met je uit, Geert. En ik lijd mee met de familie en het volk van Neda. Maar ik zwijg niet! Nooit.


O wild West Wind, thou breath of Autumn’s being,
Thou, from whose unseen presence the leaves dead
Are driven, like ghosts from an enchanter fleeing,
Yellow, and black, and pale, and hectic red,
Pestilence-stricken multitudes: O Thou,
Who chariotest to their dark wintry bed
The winged seeds, where they lie cold and low,
Each like a corpse within its grave, until
Thine azure sister of the Spring shall blow
Her clarion o’er the dreaming earth, and fill
(Driving sweet buds like flocks to feed in air)
With living hues and odors plain and hill;
Wild Spirit, which art moving everywhere;
Destroyer and Preserver; hear, oh, hear!
Robert Frost – ‘Ode to the West Wind‘


Tommy
Bron Het Vrije Volk
Commentaar
Nederland, ligt dat op de maan?
Ik stel die vraag omdat er bij ons (anders wel in Italia!) niets anders dan een oorverdovende stilte , hoogstens een afstandelijke berichtgeving kan waargenomen worden. Als men daarenboven goed en veel oplet! Er wordt bijvoorbeeld bijgevoegd dat het meeste gebaseerd is op amateurbeelden die het Westen bereiken via…Internet. Terwijl de officiële zenders aldaar ander nieuws braken. Ik zou zeggen : ’t zijn goei die ’t zeggen!
Moest ik (en, weer eens, velen met mij) die beelden becommentariëren, ik zou schrijven : ‘zie daar wat de uiterste consequentie van een doorgedreven ‘cordon saniaire’ meebrengt. Het zou dan zelfs niet eens nodig zijn een stervend mensenkind te tonen, dat gevallen is onder politiekogels….
Tiens, terugdenkend aan de verboden ’betoging’ in Brussel, die er geen was, maar een vreedzame keuvelpartij met buitenlandse journalisten, waarbij de mandatarissen van het Vlaams Belang door de (Luikse) politie..hardhandig in de boeien werden geslagen : is al het nodige gedaan om die bende eenheden‘veiligheidspolitie’ uit te breiden, in casu, op alarmpeil te houden? Werd er voorzien in een soort ‘rampenplan’ om binnen het uur te kunnen ‘interveniëren’ , lees er op los te slaan, moest het nodig zijn? Moet de ‘neutrale zone’ rond het Parlement en de Wetstraat en het Berlaimontgebouw niet uitgebreid worden tot Gross Brüssel? Zijn cavalerie, overvalwagens, waterkanonnen, enz, nu al definitief gekazerneerd in het Franstalig landsgedeelte? U weet maar nooit….Vandaag Groenland onafhankelijk, Iran in vuur en vlam : die Flaminganten moeten het vuur in hun broek branden en klaar staan om ‘de instellingen’ met geweld over te nemen.
Het zou ook kunnen, dat die ‘Flaminganten’ beter weten. Met het voorbeeld van Tjechoslovakije voor ogen bijvoorbeeld…..Of neem nu Ierland….Het kan alle kanten uit. Als het doel maar bereikt wordt!
Heb dus geduld, Heren belgicisten. De klok tikt!

Geen opmerkingen: