vrijdag 26 juni 2009

LIJFSTRAFFEN SI OR NO

LIJFS CONTROLE SI OR NO


De liefhebbers van stampende laarzen, lange jassen en gleufhoeden, die zich na de fiscalisatie van de omroepbijdrage in 2000 wat minder konden manifesteren, hebben een nieuwe doelgroep ontdekt. De Haagse Gestapo gaat op woninginspectie...

Nadat de brute en gewelddadige invallen bij eerst Gregorius Nekschot en recent Jolande van der Graaf het volk er al op attendeerden dat Nederland inmiddels tot een fascistische schurkenstaat is afgegleden blijken de ware proporties van de controledrang uit recente acties op de A1, waar willekeurig auto's werden aangehouden en doorzocht, en woninginspecties door de gemeente Den Haag, die tegen de gewone burger zijn gericht. De politiestaat ziet elke burger als crimineel, tenzij deze zijn of haar onschuld kan aantonen. De wereld op zijn kop.

Terwijl ook Geert Wilders verklaard voorstander is van het "Ausweis bitte!" (de PVV heeft voor opname van vingerafdrukken in het biometrische paspoort gestemd) gaat de gemeente Den Haag nog een stapje verder en zet gewoon de nog van de Dienst Kijk- en Luisterbijdragen bekende Gestapo-methoden weer in om bij gewone burgers in de woning binnen te dringen.

Een lezer van Vrijspreker zond zijn ervaringen met de 'Haagse Pand Brigade' naar de redactie van die website, compleet met scans van dreigbrieven. Al lezende gaan je haren overeind staan. Alle bewoners van 'krachtwijken' (sic) worden als criminelen gezien, en alleen door mee te werken aan een inspectie van hun woning, waarbij alle kamers zullen worden onderzocht, kan men die verdenking opheffen. Bij weigering kan men ook zonder toestemming, en zelfs bij afwezigheid van de bewoner, het pand met geweld betreden. Allemaal zonder dat daar enige rechtsgeldige grond voor bestaat of zelfs maar opgegeven wordt.

Lees Wij komen de woning controleren en het vervolg (met scans), en huiver. Als men Hitler zo verwerpelijk vindt, waarom koestert men dan tot op de dag van vandaag zijn ideeën en methodes?

Is er nog iemand die met droge ogen durft te beweren dat Nederland nog steeds een rechtsstaat is? Dat Nederland geen dictatuur is? Dat de burger de 'zegeningen' van 'onze democratie' moet koesteren? Dat de PVV wel voor vrijheid is? Ik heb nog geen kamervragen van die zijde gehoord.

Who is John Galt?

Reageren kan onder de Vrijspreker artikelen.

Update: zojuist is een vervolg op de site geplaatst, een telefoongesprek met de heer (wethouder?) Kool.
Commentaar
We beleven rare tijden! Alle hier aangemellde links zijn geblokkeerd…Alleen de officiële, die ik hieronder weergeef, voor ze …geschrapt wordt…
Persbericht Gemeente Den Haag:
Wethouder Norder geeft startschot voor Haagse Pand Brigade
Nieuwsbericht | 23-04-2009
Vanaf vandaag is de Haagse Pand Brigade actief in drie Haagse krachtwijken: Transvaal, Stationsbuurt/Rivierenbuurt en Schilderswijk. De Haagse Pand Brigade (voorheen Inhaalslag Handhaving) richt zich onder meer op overbewoning, hennepkwekerijen en uitkeringsfraude. Door deze zaken aan te pakken, wil de gemeente de wijken leefbaarder en veiliger maken. Wethouder Norder: “Overbewoning, hennepteelt, verloedering van panden en illegale praktijken zorgen voor veel overlast in een wijk. De goedwillende bewoners hebben er simpelweg last van en vertrekken. Dit soort problemen komen vaak voor in toch al kwetsbare wijken. We hebben in andere wijken in Den Haag gezien dat de Haagse Pand Brigade bijdraagt aan een betere buurt. De overlast vermindert, de wijk ziet er beter uit en bewoners voelen zich veiliger. Dat is de reden om ook in de krachtwijken volop in te zetten op deze aanpak.”
In de aanpak van de Haagse krachtwijken speelt handhaving een belangrijke rol. Notoire overtreders worden opgespoord en aangepakt. Hiermee wordt een vruchtbare bodem gelegd voor verdere investeringen in de krachtwijken. De Haagse Pand Brigade richt zich op de problemen die door de bewoners naar voren zijn gebracht. Overbewoning, illegale kamerverhuur en hennepkwekerijen worden opgespoord en aangepakt. Ook bedrijven en horeca worden gecontroleerd, onder andere op brandveiligheid. Tenslotte controleert de Haagse Pand Brigade of bewoners zijn ingeschreven in de Gemeentelijke Basis Administratie en wordt uitkeringsfraude opgespoord. Hiervoor is een integraal team opgericht uit verschillende gemeentelijke diensten dat samenwerkt met de politie, brandweer, Belastingdienst en Eneco. Door deze integrale aanpak kunnen uiteenlopende problemen effectief worden aangepakt.
Al eerder zijn in Den Haag drie wijken door het integrale team gecontroleerd (Regentesse- Valkenboskwartier, Rustenburg/Oostbroek en Laak). Hierbij worden alle panden in een wijk onder de loep genomen. Eerst digitaal door koppeling van bestanden van de verschillende diensten en waar nodig door middel van huisbezoeken. Sinds eind 2005 zijn op die manier ruim 19.000 controles uitgevoerd. Bij de controles in de krachtwijken zal meer nadruk worden gelegd op het sociale aspect. Als de Haagse Pand Brigade in een pand sociale misstanden constateert, dan wordt dit gemeld bij de gemeentelijke meldcode van Den Haag OpMaat. Via deze meldcode wordt de juiste hulpverlening ingeschakeld. Bijvoorbeeld psychologische hulp, verslavingszorg of Centra voor Jeugd en Gezin. Op die manier bereikt de gemeente bewoners die op dit moment nog niet bekend zijn met de hulp en ondersteuning die de gemeente biedt.
Tot de zomer van 2010 worden alle 27.804 adressen in Transvaal, Schilderswijk en Stationsbuurt/Rivierenbuurt gecontroleerd. De verwachting is dat er ruim 13.000 adressen bezocht zullen worden. Hierbij werkt de gemeente ook nauw samen met de corporaties. De controles worden uitgevoerd door een team van inspecteurs uit de verschillende gemeentelijke diensten. De teams worden samengesteld naar behoefte. In 2010 wordt gestart met controle in Den Haag Zuid-West
*
***
Raar maar waar….Nederland is tot nader order nog altijd een ‘vreemde mogendheid’ (!) maar ik weet nu niet of ik blij of triest moet zijn moest zo’n bericht bijvoorbeeld op Ieper, Brugge, Gent of Antwerpen slaan….Persoonlijk mag men mij 10 keer per dag controleren: ik sta niet bekend als fraudeur, ik kweek geen wied en ben geen huisjesmelker….Als ik die Dames/Heren telkens vriendelijk ontvangen, met een potje troost of zo, zullen ze op de lange duur wel opgeven, zeker?
Ook vrees ik maar dat er na A, ook B, en C, enz, zal gezegd worden. Zodat ik begint te twijfelen of ik dan nog een zwarte medemens als een zwarte zal mogen aanspreken, zonder tegen ‘k niet welke wet te zondigen….Of moet ik dan een Muzelman een driedubbel gedraaide anders-gelovige binnen heten

Geen opmerkingen: