dinsdag 30 juni 2009

SPROOKJE VAN MOEDER DE GANS

SPROOKJE VAN MOEDER DE GANS

1.500 nieuwe Belgische burgers in juni
Eind juni zijn al zo’n 1.500 mensen zonder papieren in België tot volwaardige burgers gemaakt dankzij de instructie van einde maart over de regularisatie van gezinnen met schoolgaande kinderen van minister van Migratie Annemie Turtelboom (Open Vld).
Minister van Migratie Turtelboom ondertekende op vrijdag 26 maart een instructie aan haar administratie, waarin de criteria voor een regularisatiebeleid op individuele basis werden verduidelijkt.

De grote nieuwigheid daarin was dat gezinnen met schoolgaande kinderen, die minstens vijf jaar ononderbroken in ons land zijn, ook in aanmerking kunnen komen voor regularisatie. Daartoe moeten ze een asielaanvraag hebben ingediend voor 1 juni 2007, waarvan de procedure ten gronde minstens een jaar duurde.

Minstens één kind moet ononderbroken schoolgaan sedert 1 september 2007. De families zullen na één jaar moeten aantonen dat ze voor hun onderhoud kunnen instaan zonder belasting van onze sociale stelsels.

'Daarmee leverde Annemie Turtelboom een oplossing voor de meest schrijnende dossiers in de discussie over een globaal migratie-akkoord, nadat diverse pogingen om tot zo’n algemene overeenkomst te komen waren mislukt. Ze vond daarmee ook een oplossing voor vele mensen die via hun kinderen verankerd zijn in onze samenleving, die op die manier de taal kennen, die willen werken en die legaal in ons land wilden verblijven', zo deelde haar kabinet mee.

Zaterdag werden de eerste cijfers beschikbaar over de impact van de nieuwe maatregel. Tussen 25 mei en 16 juni werden in totaal 981 mensen geregulariseerd op basis van de instructie-Turtelboom. 'De Dienst Vreemdelingenzaken schat dat op die manier in totaal 1.500 à 1.600 mensen tegen eind juni nieuwe volwaardige burgers van de Belgische samenleving zullen zijn', luidt het verder.

Volgens minister Turtelboom kunnen dat er tegen het eind van het jaar tussen 4.000 en 8.000 worden.

Commentaar
Geen. Buiten een les ‘rekenkunde’ van het 3de Leerjaar, die elk voor zichzelf maar moet bedenken. Maar haast U: straks staat de uitkomst (in duizendtallen) op het bord….
Och Ja! Toch één bedenking. Zou Mevrouw de Open Pest Voor Vlaanderen- Ministeres binnen, tussen dit en laten we zeggen, het jaar (365 dagen) willen mededelen hoeveel van deze goedmenenden i.v.m. werk, er nog ‘werken’ en hoeveel er van een vervangingsinkomen leven? En is er voor diegenen die gefraudeerd hebben, met valse attesten en zo, enige sanctie voorzien?
En nu het Liegebeest de teugels overneemt om toegevingen te doen aan 1000QET en Arena, is de toestroom niet meer in te dijken. Van mij mag dat. Als de Dames (?) die sukkelaars dan maar bij zich thuis opnamen….21 Juli nadert met rassé schreven. En de Tjevenprtij wil de klus geklaard voor deze datum. Laat mij het zo stellen: het ABVV-ACV trakteert en nodigt ten dans. Op onze kosten….Ten bate van de Brusselse horeca, die op die manier een 100% bezettingsgraad haalt.

Geen opmerkingen: