zaterdag 13 juni 2009

VLAAMS GELD GEVRAAGD

VLAAMS GELD GEVRAAGD
Ondertitel: ‘Das war also des Pudels Kern’…Anders gezegd: met medewerking van de kleursyndicaten, het ACV van Jan Renders op kop, werden dit de verkiezingen van de beurzensnijderij. En de Vlaming is er weer grandioos ingelopen…Het Hof, het Franssprekend landsgedeelte ten bate….
Maar als ik even de beeldspraak over die te slachten koe van onderstaand artikel mag doortrekken? Voor geval U nog nooit aanwezig bent geweest in een slachthuis, de dagen dat er vee wordt aangevoerd, en vlees wordt uitggevoerd….Het rund, koe of kalf of stier of de tussensoort, wordt met slagen en kloppen in de slachtgang gejaagd, waar het alleen vooruit weg kan, recht naar de slagersknecht met het slachtpistool dat tegen zijn kop wordt gezet en afgevuurd, waarna het dode dier half rechtgehouden door de wanden, verder rolt op de transportband, om even later bij de achterpoten te worden opgehangen, waar het in een paar minuten tijd van vee verandert in vlees…..In de slachtgang en de weeë geur van vers bloed en urine, nog even wijd opengesperde verschrikte koeienogen – en het is voorbij. Eenmaal onderweg naar het slachthuis, is er geen ontsnapping mogelijk en ook geen weg terug….
En de schertsfiguur Peeters zou de slachtgang van de Vlaamse koe tegenhouden? Wie denkt U dat hij daarvoor zal meebrengen? Het Hoger Belang van het Land eist nu eenmaal zijn offers. Ooit was dat offer de gang naar de executieppaal…Ooit was het later ‘gedaan met geven en toegeven’ of ‘met de dood in het hart, en voor de laatste maal’. Benieuw wat het nu zal worden…Voor zover we nu al niet weten: ‘Red de solidariteit’- Of ‘Red het Land’ Onderverzwegen: Red ons Postje….
Het enige dat er aan mankeert, is dat men de Zondag in de kerken zou rondgaan met de schaal: ‘Voor de solidariteit’ om het laatste muntstukje uit onze zakken te kloppen…Alhoewel! Voortgaande op het aantal kerkbezoekers, zou men beter en lucratiever op TV een solidariteits-actie ondernemen…..’Red de Poen’….Of ‘Werk af die Stemtest’ - ‘Oen! Om de poen was ’t te doen’…
Ikzelf zou het liever noemen: ‘Wie A zegt, moet ook B zeggen’….Inderdaad! Wie aan de hand van al-dan-niet vervalste verkiezingen de beurzensijders over Vlaanderen afroept, mag dan niet verwonderd doen over het feit dat hij uitgemolken wordt. Wie zijn g.t verbrandt, moet op de blaren zitten! Beurzensnijders of bokkenrijders, Vlaanderen weet er alles van!

Het failliete België vraagt meer Vlaams geld (Quaden, Coene, Van Rompuy). Maar Peeters houdt dit voorlopig af. 'Vlaanderen wil niet de melkkoe zijn', zo schrijven commentatoren. Fout. De uier is immers leeggemolken. De woordvoerders van het failliete België willen nu de koe opeten.
De Belgische staat is het faillissement nabij. De liefhebbers van dit 19de eeuwse land willen de deelstaten pluimen. Schreeuwerige verhalen komen van linkse opiniemakers en de syndicale top, van de reactionaire B-vleugel van CD&V (Eyskens en co), de Belgische staat (Van Rompuy) en aanverwant establishment zoals de toplui van de Nationale Bank (Quaden, Coene, Verplaetse...). De paniekzaaiers zijn weer vertrokken voor een rondje Red België. Dat zieke vaderland wordt immers maar geduld zolang de Franstaligen er bij winnen. Gemakshalve noemt het bonte allegaartje op de B-tribune dat achterhoedegevecht “Red de Solidariteit”. En Vlaanderen zal mee(st) moeten betalen. Alsof het nog niet solidair genoeg is.
Hiertegenover plaatsen we volgende bedenkingen:
1. Als België financieel aan de grond zit, is dit niet de schuld van de Vlamingen, maar van België zelf. En van de federale regeringen Verhofstadt. 2. Als Vlaanderen de vorige jaren goed presteerde (eigen bestuur, schuldvermindering gemeenten), gingen de vruchten daarvan ook naar België 3. Iedereen vlucht voor de vraag waarom Wallonië en Brussel economisch ondermaats blijven presteren (werkloosheid, werkzaamheid) en hun budget niet op orde kunnen/willen houden. 4. Waarom moeten de “arme” gewesten zichzelf blijven voorzien van een overdadig rijk bestuursapparaat (raden, parlementen, kabinetten)? 5. Waarom verzetten de Franstaligen zich tegen een wijziging van de financieringswet waarvan perverse mechanismen ervoor zorg(d)en dat de deelstaat die goed presteert (Vlaanderen) er financieel zelfs op achteruit gaat. 6. De angst voor het cijfer is langs Vlaams kant bijzonder groot. Leterme heeft de Abafim-transfertenstudie onderaan in de schuif gelegd. De Vlaamse kranten zijn heel karig over rapporten die de miljardentransferten becijferen (Abafim, Warandemanifest, Nationale Bank, Sociaal-economische Raad van Wallonië CRESW, Vives...), maar alle berekeningen geven aan dat elke Vlaming tussen de 1000 (minimalisten) en 2000 euro per jaar (maximalisten) aan de buren geeft. Een vorm van Vlaams egoïsme dat per vierkoppig doorsnee-gezin in crisistijd wel aardig oploopt (reken zelf maar uit...) 7. De “toeters” van Nationale Bank en andere “nationale” instellingen moeten maar eens ophouden met hun unitaire rapportering over de situatie in dit gespleten land. De economische situatie is rampzalig... in Brussel en in het zuiden van dit land. Een unitair beleid heeft geen zin. 8. Verhalen over de heropstanding van Wallonië (Guido Fonteyn schrijft daar een feuilleton over in DS en DM) zijn uitermate voorbarig. Een economische crisis treft natuurlijk eerst de deelstaat waar er een werkelijke economie is. De overheidstewerkstelling nog verder oppompen, is een schijnoplossing. 9. Het valt nog te bezien of die 200.000 extra werklozen van de paniekzaaiers er de komende twee jaar inderdaad bijkomen. Evenveel signalen wijzen op een keerpunt in de crisis.
Besluit
In plaats van de deelstaten (lees: Vlaanderen) onder druk te zetten om de federale put te dempen zou Herman Van Rompuy er beter voor zorgen
1. dat zijn federaal bestuur zorgt voor meer begrotingsdiscipline 2. dat zijn ministers geen geld meer pompen in materies waarvoor de deelstaten bevoegd zijn (de onder Verhofstadt en De Gucht ingezette “recuperatie”) 3. dat zijn Franstalige onderdanen orde op zaken stellen in hun perperduur kluwen van instituties 4. zijn bestuur institutionele ruimte creëert voor de deelstaten zodat die hun beleid kunnen afstemmen op eigen noden en wensen (splitsing waar efficiënt en verantwoord, fiscale autonomie)
Vlaanderen wil niet de melkkoe zijn die de gaten van de anderen ook dicht, schrijft Guy Tegenbos in De Standaard (12 juni 09). Kris Peeters staat niet te springen om als een Vlaams negerke te knikken voor de orders van de Nationale Bank, of de propagandisten daarvan nu Guy Quaden (PS?) of Luc Coene (Open VLD?) heten. ‘Een evenwicht in eigen begroting is meer dan voldoende’, zei Peeters. Van Rompuy moet in naam van het koninkrijk dan ook maar niet te schooierig langs het Martelaarsplein te passeren.
Jan Van de Casteele 12-06-2009 in Tussendoor Vlaamse Volksbeweging

Geen opmerkingen: