donderdag 18 juni 2009

WE ZULLEN ZIEN WAT WE ZULLEN ZIEN

WE ZULLEN ZIEN WAT WE ZULLEN ZIEN
Eurika!
Na 2 jaar tijdverlies, gaan we nu eindelijk een nieuwe periode in. Een periode van…nieuw tijdverlies. Maar deze keer zal het tijdverlies verpakt worden als een grote overwinning, mooi ingepakt in zwart-geel kleurpapier met een prachtige rode strik rond. En het Vaderland zal weer tijdelijk gered zijn, en Vlaanderen zal een paar vierkante kilometer kleiner zijn Dat er als wisselgeld een paar moskeeën zullen mogen bijgebouwd worden, ach wie maalt daar nu om…..
Het wordt een mooi sprookjesbal, net als bij Assepoester. De CVP heeft haar ministeriële pompoen voorgereden, noodt ten dans, en het wordt een zachte slow, op de tonen van een opgewekte slaapmelodie. Het glazen schoentje zal op de bordes blijven staan, in regen en wind en des Koningszoon zal in plaats van een mooie bruid, in het bed belanden van een oude toverkol. Arme reïncarnatie van wijlen Hugo Schiltz…..
Sterk moeten we zijn, in crisistijden….
Bedoeld is: sterk in slaptitude, want straks is het Groot Verlof daar. Gevolgd door de alles verslindende aandacht voor de begroting, waarna het Winterverlof (let wel: men vermijde het beledigende Kerstmis) wenkt. En dan zijn we al bijna half 2010 en dan doemen de volgende verkiezingen van 2011 aan de horizon. Hoe wilt U dan dat er werk gemaakt wordt voor wat ‘goed is voor de mensen’…Brussel Groot (federaal) wacht op Brussel Zuid, Brussel Centraal en Brussel Zuid, en de stilstand wordt goedgepraat door te verwijzen naar ‘ge zult een ziens wat ge gaat zien’…De pretoogjes van Kardinaal Van Rompuy spreken toch boekdelen! .
Beste Vlaams Nationalisten, lauwen en harden, sla toch de handen in elkaar! Gooi weg die façade en die muzelière! Ga als één man naast de charismatische Leider staan, en zeg luidop: ‘No Passeran’! Hier is onze enige eis: de Vlaamse Onafhankelijkheid en het eenzijdig uitoefenen van een aantal federale bevoegdheden. In afwachting: nu en nooit meer, nog centen waarvoor wij ons in het zweet werken, zodat jullie records kunnen halen om de langdurendste dopper en de meeste uren TV-kijkn….Alhoewel er altijd aan kan toegevoegd worden : ‘Kom morgen maar eens terug’, want we zijn beleefde welopgevoede mensen.
Vrienden, vraag ondertussen eens na bij de cynische historicus in Uw midden, naar het waar gebeurde verhaal van de mantels die de Vlamingen als hun zitkussens bestempelden, en die ze, als gasten, toch niet mee konden nemen naar huis uit het Paleis van de Franse Koning, waar ze uitgenodigd werden voor een bespreking, maar moesten plaats nemen op houten banken….Ik zou zeggen, Bart, laat ze voor straf dit mooie verhaal enkele honderden malen herlezen, tot het bij hen doorgedrongen is, dat zij (wij dus) de opvolgers zijn van dat soort Vlamingen…..
Want, weten jullie dan niet, dat over de taalgrens de messen geslepen worden? Men hoort er na de verkiezingen slechts één programmapunt: Geld. Geld! Meer Geld! Nergens is er sprake van de tering naar de nering te zetten, integendeel! Het Waals Onderwijs dreigt kopje onder te gaan! Alle rekeningen staan overal gloeiend in het rood en het eerste wat de economie naar vraagt is een ‘relance’ van hun zoveelste Marchall-plan. Met ‘relance’ wordt natuurlijk bedoeld: vers geld…Want spoemelen is hun lust en hun leven! .
De Luikse bendeleider José Happart van de Parti Scandale zit de dag van vandaag aardig in de problemen door, hoe bestaat het, gesjoemel met overheidsgeld en men is nog niet eens begonnen met het uitmesten van de Formule 1-stal rond de gangster Ecclesiastone. Het belooft; nu de MR op de Waalse mesthoop gezet is, en de bloedeigen zus van le Beau Didier de touwtjes trekt van de Gerechtelijke molen….Als die straks nog door zijn spitsbroeders aan kant gezet wordt als partijleider van de MR, zal er bloed vloeien……
Trouwens, bij de eerste tonen van de staatshervormings-violen, wordt er al vals gespeeld. Eenstemmig in tweevoud! Kris Peeters wil een dialoog van Gemeenschap tot Gemeenschap, en Di Rupo wil een dialoog van…Wijze Mannen. Ziet U goed toe hoe ‘de trein der traagheid’ in de rangeer-stations in gereedheid gebracht wordt? Klaar voor de zoveelste Processie van Echternach : 2 stappen vooruit en 3 achteruit…
Vaertwel, la Belgica. Ende leveth scone…
André Baert.


Dat de staatshervorming wordt verwezen naar het Overlegcomité tussen de verschillende regeringen betekent volgens het Vlaams Belang een "eerste klas-begrafenis" van de staatshervorming. "In plaats van het naar voor schuiven van een gemeenschapsdialoog 'van de laatste kans' - met de Vlaamse onafhankelijkheid en het éénzijdig uitoefenen van een aantal federale bevoegdheden als stok achter de deur - is de formateursnota op communautair vlak een braaf en gezagsgetrouw document dat netjes binnen de lijnen kleurt van de Belgische consensuspolitiek", luidt het. (belga/sps)
18/06/09 13u23

Geen opmerkingen: