woensdag 29 juli 2009

CORDON SANITAIRE OF VAN DER GRAAF


CORDON SANITAIRE OF VAN DER GRAAF

Sinds het huidige succes van de Partij van de Vrijheid (PVV) neemt de kritiek op de partijleider Geert Wilders vanuit politieke kringen zeer snel toe. De wijze waarop dit gebeurt, doet denken aan de demonisering van Pim Fortuyn, die, zoals bekend, in 2002 werd vermoord.

De regeringspartijen CDA, PvdA en de ChristenUnie gaan zich nu (volgens plan) harder afzetten tegen de PVV-leider. Zo bracht de regeringscoalitie haar ‘politieke kanonnen' in stelling. Dat waren de PvdA-minister van Integratie Eberhard van der Laan, de CDA-minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen en de CU-minister van Defensie Eimert van Middelkoop.
De laatste noemde Wilders in het dagblad Trouw ‘een overgangsfiguur die achterhoedegevechten voert'.



CDA-prominent Hans Hillen roept in de Volkskrant zijn partijgenoten Eurlings en Verhagen op om Wilders aan te pakken. Ook minister Donner (Sociale Zaken, CDA) is van de partij.

Eimert van Middelkoop, die als minister van Defensie de hoogste autoriteit is van onze krijgsmacht, heeft, zoals hij zelf eens opmerkte, zijn kennis van militaire zaken vooral opgedaan bij het spelletje Stratego, dat hij in de huiselijke kring graag mag spelen. Maar hij heeft niet de moed om onze koopvaardij te beschermen tegen Somalische zeerovers. Hij is bang voor escalatie van geweld.
Hoezo? Komen, volgens de Stratego-spelregels, de Somaliërs dan soms terug met slagschepen en atoomonderzeeërs? Anderzijds is hij manmoedig genoeg om Wilders en de PVV aan te vallen. Hij noemt ze ‘bangmakers' omdat de PVV waarschuwt voor de toenemende invloed van de islam in onze Westerse samenleving.
KEURIG
Dan is er nog de CDA-minister Piet Hein Donner. Een keurige magistraat op een rijwiel, die alleen nog niet beseft in welke tijd hij eigenlijk rondfietst. Berucht was zijn uitspraak in Vrij Nederland in 2006. Donner was toen nog minister van Justitie. Hij verklaarde dat in Nederland de islamitische rechtspraak, de sharia, moest worden ingevoerd indien twee derde van de Nederlandse bevolking daarom zou vragen. Kennelijk had de minister nog nooit op internet gezien waartoe sharia-uitspraken kunnen leiden.
Bijvoorbeeld het afhakken van handen, voeten en benen bij dieven of het stenigen van vrouwen en meisjes die beschuldigd worden van vermeende seksuele misstappen. Soms betreft het kinderen van twaalf of dertien jaar.
KNETTERGEK
Dan is er ook nog de PvdA-minister Eberhard van der Laan (Integratie), de opvolger van Ella Vogelaar, die destijds beweerde dat de Nederlandse samenleving gebaseerd moest zijn op een joods-christelijk-islamitische cultuur. Dat lokte het niet beleefde maar wel befaamde antwoord van Geert Wilders uit, namelijk: ‘Mevrouw, u bent knettergek...'
Volgens Van der Laan kan Wilders niet rekenen, omdat deze in Denemarken gezegd zou hebben dat er een paar miljoen criminele allochtonen in Europa naar hun eigen land zouden moeten worden teruggestuurd.

Ook Maxime Verhagen (CDA), minister van Buitenlandse Zaken, deed een duit in het zakje en beschuldigde Wilders van het zaaien van verdeeldheid.
Nu de populariteit van de PVV, die bijna de grootste partij is geworden, zich zo duidelijk begint af te tekenen, is het waarschijnlijk dat er meerdere politici Geert Wilders zullen gaan verketteren.

Die situatie hebben we eerder meegemaakt, namelijk in het laatste levensjaar van de op 6 mei 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn.
Ook die was een doorn in het vlees van het zittende politieke establishment. En net als bij Wilders groeide in 2002 het aantal zetels voor Pim FortuynsLPF partij, de , als kool. Vrijwel alle politici sloten zich toen aaneen om Fortuyn te diaboliseren.

Vele dagbladen en andere media deden eraan mee. Er was geen spoor van schaamte meer te bekennen. Het dagblad Trouw noemde Pim: ‘een vuile kale nepprofessor met de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler'.
De Volkskrant bestempelde hem als: ‘de Mussolini van de 21e eeuw', terwijl Marcel van Dam hem vergeleek met Adolf Eichmann, de schrijftafelmoordenaar van zes miljoen Joodse burgers.

Ook Paul Rosenmöller (destijds GroenLinks), Wim Kok (destijds PvdA, minister- president), Ad Melkert (PvdA) en Jan Marijnissen (SP) deden naar vermogen mee. Heel politiek links dus.

Volkert van der Graaf, die Fortuyn vermoordde, verklaarde tijdens de rechtszitting dat hij de politicus niet kende, nog nooit een redevoering van hem had beluisterd en nog nooit een column, een artikel of een boek van hem had gelezen.
Op de vraag van de rechter waarom hij dan Fortuyn had doodgeschoten, antwoordde Volkert dat hij via de kranten en de andere media had vernomen hoe slecht en gevaarlijk Fortuyn eigenlijk was.
VOORGEKOOKT
Kortom: de moordaanslag was via de dag- en weekbladen, de tv en de radio al maandenlang voorgekookt. Van der Graaf werd door de justitie met alle egards behandeld en tot op heden wordt zijn naam in de pers, uit een eigenaardig soort piëteit, meestal niet voluit vermeld. Hoewel iedereen weet hoe hij heet. En van een zogenaamd Hans Melchers Fonds, waarvan de oprichter inmiddels door oud-premier mr. A. van Agt buitenspel is gezet, krijgt Volkert financiële middelen ‘om zijn goede naam te beschermen'.

Wat zich nu politiek afspeelt rondom Geert Wilders begint verdacht veel op de dodelijke demonisering van Fortuyn te lijken. Laten wij ervoor waken dat dit gruwelscenario niet meer herhaald wordt en dat we nooit meer zullen meemaken dat na een politieke moord vooraanstaande politici voor de televisie treurig, maar volstrekt hypocriet, met gebroken stem zullen verklaren (zoals destijds Wim Kok deed) ‘dat ze er helemaal kapot van zijn'.
***
Wij danken Prof. dr. Bob Smalhout en de krant De Telegraaf voor hun toestemming tot overname van deze column eerder verschenen in de Telegraaf.
***

Digitaliaanse Diverse Divergentia

‘t SCHELDT bedankt bovenstaande mensen, en ik bedank ’t SCHELDT dat ze me de kans geven om dit verhaal te vermenigvuldigen – nogmaals onder toevoeging van een woordje publiciteit. Want denk nu niet dat bovenstaand artikel het enige is, waarnaar iedere week/14 dagen Uw ziel smachtend naar verlangt….

En weer vind ik hier de adem van de Symbolische Linker Oppersmurf, dit keer niet in woorden, maar in daden. U kent toch de bloedrode uitdrukking uit vroeger werkmanstijden : GIj, ge zijt mijn kameraad! Of ‘k sla op Uw muile!’….

Net als messentrekkers (zonder hierbij een of andere etui speciaal mee te bedoelen): als ze ’t niet kunnen halen met woorden, dan slaan ze met de vuisten. Gaat het niet met de vuisten, dan met het mes…..Al moet ik toegeven dat mijn redenering niet helemaal klopt. Bij bepaalde ‘godsdienst’-fanaten is het mes het voornaamste argument! Verboden wapen, of niet…..

Bij ons, in Vlaanderen, laten de linkie-winkies, ietwat beschaafder als ze zich voordoen, het voorlopig bij verbale argumenten. Of liever, bij non-argumenten, want redelijke argumenten zijn er niet. Dus gebruiken ze het Hitler-wapen bij uitstek : nog niet niet de gele Davidster, maar erger : een schutskring, zoals bij de varkenspest, of miond-en klauwzeer, bruxelose (besmettelijk verwerpen) of myxomatose, de iets mens-vriendelijker konijnenplaag. In ieder geval, iets bij de lagere diersoorten, mestkevers bijvoorbeeld…Maar, origineel als ze zijn, gebruiken ze de standaard-uitdrukking in de .originele taal. Staat iet of wat vaderlandser. Het wordt dan een ‘cordon saniaire’. Iets wat mij altijd doet denken aan vuile WC-potten….

Geen opmerkingen: