woensdag 22 juli 2009

DE BEERPUTTEN GAAN OPEN



DE BEERPUTTEN GAAN OPEN
Vandaag eerste tests voor Alexiusakkoord
BRUSSEL - De federale regering moet vandaag de eerste twee tests van haar Alexiusakkoord doorstaan.
Federaal premier Herman Van Rompuy (CD&V) moet vandaag het akkoord dat zijn regering bereikte over de regularisatie van de sans papiers -het Alexiusakkoord- verdedigen in de Kamer. Nog vanmiddag zal blijken of Fedasil voldoende opvang heeft voor de vrij grote groep nieuwe asielzoekers die zich, na vier dagen sluiting van de overheidsdiensten, kan aanmelden. Meteen de eerste twee tests voor het akkoord.

De staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie, Philippe Courard (PS), de opvolger van Marie Arena, zegt dat Fedasil en hij alle moeite hebben gedaan om de opvang van de nieuwelingen te verzekeren. De nieuwe locatie in Florennes is wellicht volgende week al gebruiksklaar. De 'uitstroom' verliep de voorbije dagen vlot: een vijftigtal van de zevenhonderd gehuurde hotelkamers zou leegstaan.

In de Kamer zal de oppositie de regering verwijten dat ze de gevolgen van haar beslissingen niet heeft berekend. De regering zal niet anders kunnen dan dit bevestigen. Ten eerste omdat niemand weet hoeveel mensen er in aanmerking komen en nog minder hoeveel daarvan een aanvraag zullen indienen, laat staan wat de maatregel zal kosten. Ten tweede omdat de regering intern, tijdens haar besprekingen, wel 'rekening hield' met het cijfer van 25.000 (DS 20 juli), maar afsprak dat cijfer nooit publiek te maken.

Hoe dan ook moet de regering beginnen met het versterken van haar eigen dienst die de aanvragen behandelt. Vandaag verwerken honderd werknemers zowat 10.000 regularisaties per jaar. Dat zal een veelvoud moeten worden. Een ander verwijt zal zijn dat de regering niet overlegde met de deelstaten, de gemeenten en OCMW's die een groot deel van het werk en de kosten moeten dragen.

Verder zal de regering te horen krijgen dat ze het grootste deel van de dossiers over asiel- en migratie naar september verschoof. Dat is de nieuwe aanpak van premier Van Rompuy, die niet langer op zijn Belgisch alle problemen tegelijk behandelt, maar één na één.

Om de misbruiken in de gezinshereniging aan te pakken zou men eisen - zoals de meeste landen al doen - dat wie familie overbrengt, voldoende bestaansmiddelen heeft. Ook over de beperking van schijnhuwelijken zou een akkoord te vinden zijn, maar het wegwerken van misbruiken in de 'nationaliteitsverwerving' ligt naar verluidt moeilijker. De Vlaamse partijen vragen dat de nationaliteit slechts gegeven wordt aan wie al een permanente verblijfsvergunning heeft. PS en CDH zien dat anders. (g.teg.) – DS

Digitaliaanse Diverse Divergentsia
‘Das war also des Pudels Kern’…Hier hing dus de klepel! Het venijn zat hem in het staartje….
Alexia-akkoord
is de naam, en het gaat over 250.000 immigranten (min of meer, Eerwaarde Biechtvader, maar we mochten dat niet weten….En ‘gezinshereniging.’ En ‘schijnhuwelijken’ en nog andere dergelijke nonsens zitten nog in de pipe line. Daar moet op gebroed worden. Want het is een olifantsdracht die ‘de mensen’ nog door de strot moet geduwd worden…
Het beste moet dus nog komen.
En de OCMW’s, meest in Vlaanderen, moeten nu naar de nodige ‘middelen’ zoeken…Terwijl in het land, volgens de RIZIV maar liefst 1.345.000 doppers zouden zijn….Met nog een hele pak te gaan….
Oproep. Kunstschilders uit de niet-gesubsidieerde sector, verenigt U AUB (Eendracht Maakt Macht!), en maak een paar mooie schilderijen, liefst naar eigen impressie, van het onderwerp :’Dansen op de vulkaan Anno 2009’. Als stijl gebruikt U liefst op de voorgrond de maskers van Ensor. Terwijl ‘De Blinden’ van Pieter Brueghel voor de toepasselijke achtergrond zou kunnen zorgen….

Geen opmerkingen: