donderdag 9 juli 2009

DE DICHTER JOHAN

DE DICHTER JOHAN

Nederlandse Vriend(in)

je hebt nooit moeten vechten
voor je eigen rechten
voor je taal en voor je grond

je hebt nooit bevelen gekregen
van iemand die je niet verstond

je hebt nooit gehoord:"keer terug naar uw dorpen"
en je bent nooit door een minderheid onderworpen

je hebt geen koningin die je niet verstaat
en een prins die een miljoen kiezers haat
steun ons daarom met woord en daad
en toon dat er een band tussen ons bestaat
@ http://blog.seniorennet.be/johan1944/
Commentaar
Weeral met veel erkentelijkheid geleend bij Angeltjes : zowel bovenstaande tekst als de website…
Ja, wat moet ik anders doen, als ik van oordeel ben dat er nooit genoeg verspreiding kan gegeven worden aan het beste wat onder gelijkgezinden geschreven wordt? !
Want, het is juist : aan buitenlanders kan men de situatie van de Vlamingen in hun eigen land niet uitgelegd krijgen….Ook ik niet, hier in Italië: niet aan de Italiaanse vrienden, niet aan de Duitse, Engelse, Nederlandse of Noorse buurlui. Die zien onze 2 vlaggenmasten broederlijk naast elkaar staan, op het hoogste punt van de tuin: de Italiaanse driekleur, naast de Gee-Zwarte Leeuw. Dat schreeuwt om opheldering!...Ze noemen ons ‘de Belgen’, maar zien geen driekleur! Neen! Dat uitgelegd krijgen (en begrepen!), dat zit er niet in. Ze luisteren beleefd, daar niet van. En ze besluiten: waarom is er dan al lang geen revolutie uitgebarsten!? De Vlamingen, dat zijn toch die felle kerels die vechten als leeuwen, en bidden als helden?
Enigszins verhelderend is wel, onze verzuchting telkens weer: ‘Ach, onze Silvio Berlusconi zit opgesloten, samen met een miljoen Vlamingen, in een soort leeuwenkooi’…dat ‘cordon sanitaire’ wordt genoemd. Met ‘het fenomeen Wilders’ in hun achterhoofd, wijzen ze dan naar hun voorhoofd : ‘gôe zot zeker’?
En daar stopt ook elke uitleg. Dàt uitgelegd krijgen aan mensen die een eigen Vaderland hebben, lukt nog in geen 1.000 jaar….Tenzij ze natuurlijk als huiswerk een beetje surfen op het Internet…Vooral de Engelstalige sites staan op een briefje, die ze in de handen gestopt krijgen. Ik weet inderdaad dat de mens van nature uit een nieuwsgierig beest is….
Als al die mensen nu maar niet gaan overdrijven…En denken dat hier ten huize Vigna Bella een rasechte Staatsgreep gepland wordt…Want met de voedselcrisis en de overproductie t’allen kante, krijgen we nu een straatventer aan huis, die Toscaanse echte witte merk-wijn verkoopt aan € 1,- per liter…Dat is stukken goedkoper dan mineraal water. En zelfs dan benzine loodvrij aan de pomp. En geloof me; het is een véél explosiever mengsel dan water en vuur samen! Vooral als een paar echte Vlamingen deel uitmaken van het avondlijk gezelschap…Dan is het land dezelfde avond hervormd, is BHV moeiteloos gesplitst en is Wallo/Brux afgeschoten in een kringloop om de maan…..

Geen opmerkingen: