donderdag 23 juli 2009

DE IMMAM MOET NIET TE BEGRIJPEN ZIJN

DE IMMAM MOET NIET TE BEGRIJPEN ZIJN
Cartoon Immam Preek

'Moskeegangers willen liever imam uit buitenland'
donderdag 23 juli 2009 07:22
De in Nederland opgeleide 'polderimam', die geen radicale ideeën heeft en goed Nederlands spreekt, komt in veel moskeeën niet aan de bak, omdat de oudere moskeebezoekers te conservatief zijn.
Wel werk bij overheid
De vijf imams die zijn afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam werken inmiddels voor de overheid, en niet voor een moskee: ze zijn geestelijk verzorger in een gevangenis of in het leger.
Ook op Hogeschool In Holland wordt volgens Trouw erkend dat de afgestudeerde imams waarschijnlijk niet kunnen rekenen op een aanstelling in een moskee. Dat zegt Driss El Boujouffi van de Unie van Marokkaanse moslimorganisaties in Nederland (Ummon) vandaag in dagblad Trouw. Om radicalisering tegen te gaan en integratie onder moslims te bevorderen, wil het kabinet af van de uit het buitenland gehaalde imam.
Te duur
Aan verschillende hogescholen en universiteiten zijn daarom imamopleidingen gestart. Maar imams met een Nederlands diploma zullen niet zomaar worden aangesteld door een moskeebestuur, schrijft de krant. De afgestudeerde imams zouden te duur zijn voor de vaak armlastige moskeeën. Bovendien zou de oudere generatie moskeebezoekers helemaal geen Nederlandstalige imam willen.
Belemmerend
'Het conservatisme van de eerste generatie, die in het verleden blijft hangen, werkt belemmerend,' zegt Boujouffi. Jongerenimam Yassin Elforkani zegt dat dit slechts een deel van de weerstand is die de polderimams zullen ontmoeten: 'Taalfoutjes, het gebrek aan kennis van de Nederlandse imams: daar gaan heel veel moskeebezoekers doorheen prikken.'
Door Robbert de Witt
Digitaliaanse Diverse Divergentia
De immam mag niet te begrijpen zijn…dat begrijpt U toch?!
Kijk, nu zeggen ze het zelf : in de moskee wordt de vertegenwoordiger van een vreemde mogendheid aan het woord gelaten, in een vreemde taal, alleen begrijpelijk voor de eigen aanhangers…Onder de dekmantel van een godsdienstige sekte die vreedzaam komt luisteren naar de zalvende woorden van hun leider, vergadderen ze evengoed om daarnaast te kunnen samenzweren.
Kunt U zich voorstellen, dat een groep Christenen hetzelfde zou doen in een moslimland? Vergaderen in de geheimzinnige beslotenheid van een kerk, verboden voor ongelovigen, en waar een taal gesproken wordt die alleen de ‘gelovigen’ begrijpen….En van daar uit geïndoctrineerde militanten zou uitsturen voor militaire trainingskampen in verre landen? Dat de muzelmanse Overheiden deze priesters zou betalen, zoals onze Overheden doen met al die imams? Dat daar verkondigd wordt zoveel mogelijk te blijven vegeteren in de sociale vangnetten, zodat de Overheden het zo lastig mogelijk zouden krijgen om de boel drijvende te houden?
Vreemdelingenhaat? Eigen schuld, dikke bult! Ze doen er alles aan om ons schrik aan te jagen. Want dat is een onderdeel van hun strategie…Straat-oproer, gewelddadigheid, criminaliteit…Vreemde cultuur. En de wereldverbeteraars slikken dat!

Geen opmerkingen: