vrijdag 17 juli 2009

DE PALESTIJNSE KWESTIE

DE PALESTIJNSE KWESTIE

Hoe zit het met de joodse Nakba (”catastrofe”)?
E.J. BRON

Eén van de belangrijkste redenen voor de nieuwe golf van antisemitisme die door Europa rolt, is de Palestijnse propagandacampagne; die heeft een anti-Joods klimaat geschapen. Om dit basiselement het hoofd te bieden, moeten we de waarheid over de verdrijving van joden uit Arabische landen aan het licht brengen.

De wereld hoort alleen over het onrecht dat de Palestijnse vluchtelingen is overkomen, maar over de catastrofe waaronder de joden te lijden hadden die uit Arabische landen werden verdreven, vooral uit Egypte, Syrië, Irak en Saoedi-Arabië, is bijna niets bekend. Een vergelijking tussen de gebeurtenissen laat zien dat het aantal Palestijnse vluchtelingen in 1948 – 650.000 – lager is dan het aantal joodse vluchtelingen uit Arabische landen, dat 900.000 bedroeg (volgens de UNWRA).

Door het Internationale Gerechtshof in Den Haag werd gedocumenteerd dat het eigendom dat de joden in de Arabische landen moesten achterlaten – zowel privé –als gemeente-eigendom – een veel hogere waarde had dan dat wat de Palestijnen in Israël achterlieten.

Joden zijn inderdaad in Arabische landen het slachtoffer geworden van een ”etnische zuivering”. Er leven tegenwoordig nog maar enkele joden. De joodse gemeente in Egypte bijvoorbeeld telde in 1948 90.000 leden. Nu leven er nog maar 38 joden. Anderzijds vormen de Arabieren (die zichzelf liever Palestijnen noemen) die tegenwoordig in Israël leven, 20% van de bevolking.

Het zou zeer nuttig zijn om deze feiten uit te leggen en het zou een verandering mogelijk kunnen maken; van vooroordeel naar eerlijkheid, gerechtigheid en waarheid. Als de Palestijnen zich realiseren dat ze niet de enigen zijn die hebben geleden, zal hun gevoel van het slachtoffer zijn en het afgewezen worden afnemen. Bovendien zouden de joden uit Arabische landen, die met hun nakomelingen tegenwoordig bijna de helft van de Israëlische bevolking vormen, wellicht bereid zijn om concessies te doen voor een echte vrede als ze herkennen dat hun geschiedenis en hun ”Nakba” als integraal bestanddeel van het Arabisch-Israëlische conflict wordt beschouwd.

Tijdens een cursus, die ik heb gegeven aan de universiteit van Pennsylvania heb gegeven, zei de leider van de Palestijnse studentengroep, Fouad, met verbazing: ”Wij zijn verbaasd dat jullie joden, die toch bekend staan als intelligent, deze belangrijke historische aangelegenheid niet openbaar hebben gemaakt – de Nakba van de joden in Arabische landen. Waarom laten jullie dit al 60 jaar lang in de bureaula liggen?”

Ik vroeg hem: ”Waarom wil je dat Israël dit openbaar maakt?” En hij antwoordde: ”Omdat het openbaar maken van de Nakba van joden in Arabische landen mijn eer en die van mijn volk redt! Daardoor begrijpen we dat wij niet de enigen zijn die in dit conflict hebben geleden. Vertrouwdheid met historische feiten maakt het mogelijk voor ons onze hoofden te verheffen en opent mogelijkheden tot verzoening.”

Fouad voegde er nog aan toe: ”Voor ons betekent verzoening de vernietiging van haat en ziekelijke gevoelens. Maar de voorwaarde daarvoor is dat de zijde die de schade heeft aangericht, de beschadigde zijde schadeloosstelt om tot verzoening te komen. Het onderzoek, dat ons werd overgedragen in deze cursus, leert ons dat de joden uit Arabische landen tegenwoordig ongeveer de helft van de joodse bevolking in Israël vormen. Dat wisten we niet. Daarmee heeft Israël al voor de verzoening betaald, omdat de helft van zijn bevolking al haar bezittingen in Arabische landen is kwijtgeraakt. De mensen werden ertoe gedwongen de landen te verlaten waarin ze werden geboren, net zoals de Palestijnen, en ook zij verspreidden zich over de hele wereld. Hiermee is het duidelijk dat wij niet de enige vluchtelingen zijn die geleden hebben onder dit tragische conflict.

Fouad merkte op dat beide volkeren zouden kunnen toe bewegen naar een echt vredesproces, wanneer de Israëlische regering deze aangelegenheid zakelijk zou uitleggen. ”Wij, de Palestijnen, zullen voelen dat onze eer is gered en zoals u weet is eer het belangrijkste voor ons”, zei hij. Ik dacht bij mezelf: mijn studenten waren in staat te begrijpen wat alle Israëlische regeringen tot nu toe hebben verzuimd te begrijpen.

LINK oorspronkelijk artikel:
http://www.juedische.at/TCgi/_v2/TCgi.cgi?target=home&Param_Kat=3&Param_RB=4&Param_Red=11900

Bron: www.gegenstimme.net

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron in Het Vrije Volk


Digitaliaanse Commentaar
Ik geloof nooit dat de haatbaarden hun prooi zullen lossen. Zij houden de Westerse wereld geklemd met scherpe tanden tussen hun kaken, en zullen niet opgeven…Het Palestijns conflict is geen doel, maar een middel. Zelfs een atoom-oorlog is ingecalculeerd, dank zij Iran, (een deel van) het vroegere machtige Perzië, in de wedloop naar het meesterschap over de Arabische wereld. .
Hetzelfde is ooit al eens gebeurd in Spanje, maar dan op beperkter schaal en via veel bloediger invallen. Met als resultaat een 700-jarige bezetting die, na de ‘reconquesta’ door o.a. de Tempelridders en andere Kruisvaarders ons de vele sporen van Moorse ‘cultuur’ zou nagelaten hebben.
Waarbij onmiddellijk moet worden verbeterd, niet ‘Moorse Cultuur’, maar mediterrane cultuur met Moorse invloeden. Zonder terzake specialist te willen zijn, denk ik dat we slechts kunnen spreken van Moorse roofbouw op een bestaande cultuur die teruggaat tot de Feniciërs, de Grieken, de Romeinen, enz. Ik wil ook niets afdoen aan het totaal van de Arabische invloeden, die er zeker zijn geweest. Maar dan altijd complementair aan het bestaande. Zelfs iets tot stand brengen uit het niets, is aan hen niet besteed…De Islam is een parasiet-cultuur, die verder bouwt op de resten van wij veroverd werd door list of door geweld. Het zou er nog maar aan ontbreken, als een 700-jaar durende bezetting ook geen positieve sporen had nagelaten. Het getuigt integendeel van Spaanse realiteitszin om deze verworvenheden in stand te houden.
Deze uitweiding over ‘het scheppend genie’ van de moslimwereld is hier vandaag tot stand gekomen omdat tijdens een gezellige BBQ een paar dagen geleden een Vlaamse leerkracht Latijn-Grieks in het Antwerpse dat onderwerp ter sprake bracht. Het argument ‘Andalousië’ – ‘Granada’ werd door haar moslim-leerlingen gebruikt om de gelijkwaardigheid, zo niet de superioriteit van de Arabische Cultuur te beklemtonen. Vanzelfsprekend kwam ook het begrip ‘Romeinse’ en Arabische’ cijfers ter sprake, naast de voordelen van het mathematisch begrip ‘nul’ en het tiendelig stelsel. Voila : weer eens een bewijs dat wij, Westerlingen, nog veel te leren hadden van de Moslims…En wat zegt Wikipedia over ‘Cijfers’?
Een cijfer is een enkelvoudig symbool waarmee een telbaar aantal wordt aangeduid. De westerse cijfers van het tientallig stelsel zijn: 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9. Ze worden Arabische cijfers genoemd, omdat ze afkomstig zijn uit het Arabisch. De Arabieren zelf hebben ze echter weer uit India overgenomen. Het woord "cijfer" komt van het Arabische sifr, dat "nul" betekent en op zijn beurt uit het Sanskriet ontleed werd: sunyata "ledig".
Let op de zinswending…die ze dan weer uit India en het Sanskriet hebben overgenomen…..
ww.w.m.b.
Wat we moesten bewijzen: Arabieren zijn parasiet-geleerden en altijd en overal beperkt door hun Heilige Korân….Louter door geografisch dichter bij de Vroeg-Indische beschaving te zijn gelegen, waren zij in de gelegenheid om het goede ervan rapper dan het Westen te assimileren en te gebruiken….
En over mathematica gesproken: ik heb geen weet van bouwwerken zoals de Romeinen deze oprichtten. Denk maar aan de koepelbouw en aan de aquaducten over honderden kilometers, over berg en dal, met een verval van een miljoenste millimeter, om het bronwater uit de bergen naar Rome te brengen…Hun rekenkunde zonder decimaal stelsel moet dan toch zo slecht niet geweest zijn….Trouwens, onze voorouders die kathedralen bouwden tot in de hemel; dat gebeurde ook niet met telraampjes en Bijbelse kennis….
We beschikken echter over één zeer objectieve bron om de niet-superioriteit (=eufemisme) van de moslimswereld te checken, alhoewel ze van zichzelf denken het nieuwe ‘Herrenras’ te zijn geworden.
Neem er de lijst van de Nobelprijswinnaars bij, waartussen vreemd genoeg de discipline wiskunde niet voorkomt: de stand is circa 280/1 in het voordeel van de Joden tegenover de Arabieren…
Zelfs hun godsdienst is imitatie, want op zoveel punten afgekeken bij de Joden. Net zoals de katholieken trouwens dat afgekeken hebben. Afgekeken in ‘Het Oude Testament’, en verbeterd in ‘Het Nieuwe Testament’, namelijk gesublimeerd in de leer van Jezus van Nazareth, de Zachtmoedige…..
Neen, van de Moslimswereld, verlos ons, Heer!

Geen opmerkingen: