vrijdag 24 juli 2009

DE RIJKSWACHT UW VRIEND


DE RIJKSWACHT UW VRIEND

Ach gut, ze hebben het zo zwaar!
H. NUMAN

Kop in de krant vandaag: 60% van alle politieagenten heeft geen plezier meer in hun werk, en maar liefst 40% overweegt een andere baan te zoeken. Ik ben diep onder de indruk. Mag ik voorstellen voor de gebruikelijke oplossing te kiezen, waar de koddebeiers naar hengelen? Een grote zak geld uiteraard. Een hele grote zak. De blauwe struikrovers willen graag mee delen in de buit. Wat ze nu vangen is niet voldoende.


Kijk, dat is oogsten wat je zelf gezaaid hebt. Want waar ik al die bromsnorren niet over hoor klagen is het feit dat ze tijdens alle bezuinigingen van de diverse kabinetten vrijwel altijd buiten schot bleven. Meestal kregen ze er zelf wat extra's bij. Omdat ze het zo zwaar hebben. Geen loonsverhoging, dat valt niet te verkopen tijdens een bezuinigingsronde. Maar een extra toeslag voor gevaarlijk of onregelmatig werk.

Verder hoor ik de agenten zeuren dat ze niet de waardering krijgen waarop ze menen recht te hebben. Pardon? Waardering krijg je als je je werk goed doet. Komt vanzelf. Als mensen je met de nek aankijken zal dat ergens door komen. Misschien vanwege het fanatisme waarmee de dienders gemakkelijke bonnetjes pennen? Een fietser die zonder licht fietst is een zware terrorist, nietwaar? Of iemand 's nachts om 3 uur een prent voor 5 km te hard rijden geven. Dat komt de verkeersveiligheid zeker ten goede. Of zou het misschien komen door de nonchalance waarmee agenten proberen aangifte te ontmoedigen? “Heeft geen zin mevrouwtje. Als u echt wilt (zucht) dan nemen we uw aangifte wel op, maar dat is meer voor de statistieken.” Dat een agent voor die paar centen die hij verdient niet bereid is om zijn leven te riskeren, is begrijpelijk. Dus laat je iemand rustig doodmartelen in afwachting van versterking. Zo begrijpelijk dat die koddebeiers hoogst waarschijnlijk alleen hadden ingegrepen als omstanders probeerden met geweld de deur te forceren om het arme slachtoffer z'n leven te redden. Omstanders die dat onbetaald doen, gewoon uit medemenselijkheid.

Kijk, dat zijn zaken die de burgers raken. Erg leuk om modieus “medeburger in uniform” te spelen, maar dat is niet iets waar de gewone burger op zit te wachten. Alleen GroenLinks en de PvdA waar deze domme reclamekreet ongetwijfeld vandaan kwam. Het feit dat iemand een uniform draagt zet hem of haar per definitie apart van de andere burgers. Of dat nou een politie- of postbode-uniform is.

De gewone burger verwacht dat hij veilig over straat kan lopen. Dat kan al decennia niet meer. Ik herinner me nog dat de eerste koopavonden ingevoerd werden. Dat was echt leuk. Maar voor mij was de lol er heel snel vanaf. Mijn leeftijdsgenoten en iets ouder misbruikten die avonden om eens flink de beest uit te hangen. Mensen pesten, kijken hoever ze konden gaan. De politie? Die stond er bij en keek er naar. Alsof ze beren broodjes zagen smeren. Dat was eind jaren 70, dus de politie doet al een knap lange tijd haar werk niet naar behoren.

Iets later gaf de politie de strijd tegen de soft-drugs op. Dat was dweilen met de kraan open. Men kon veel beter die capaciteit inzetten in de strijd tegen hard-drugs. Goed idee, maar ook die strijd is faliekant verloren. Je kunt op 98% van alle middelbare scholen in Nederland alle bestaande hard-drugs kopen. Het enige wat veel beter is geworden is de administratie van de politie. Wat vroeger door een oude hoofdagent gedaan werd, daar is nu een volledig stafbureau voor.

De misdaad gaat omlaag. Niet omdat er minder misdrijven gepleegd worden, maar meer omdat mensen minder aangifte verrichten. En tevens omdat agenten mensen gewoon adviseren om het maar niet te doen. Zo kan ik ook mijn statistieken verbeteren.

De ene keer dat ik zelf aangifte deed, vele jaren geleden, bladerde een agent door een voorbeeldenboek, zocht een passend model aangifte op en tikte met twee vingertjes het verhaaltje langzaam over. Op mijn aangifte is nooit enige respons of reactie gekomen. Dus ook toen was het percentage opgeloste misdrijven in één cijfer uit te drukken. Je zou zeggen dat met de huidige IT-techniek zo'n aangifte die toen een half uur, drie kwartier in beslag nam binnen 3 minuten klaar moet zijn. Open Word, zoek een geschikte template, vul de blanke vakjes in, printen, en klaar is Bromsnor. Niets is minder waar. Als je al aangifte (dom!) wilt doen, dan moet dat op afspraak gebeuren en je mag er snel een halve dag voor uittrekken. Die afspraak? Schikt het u, volgend jaar eind december? We hebben dan een gaatje voor u. Rond middernacht bij volle maan op onze dependance in Nergenshuizen.

De straatagent verschuilt zich achter zijn meerderen. Zijn meerderen achter de korpsleiding. De korpsleiding achter de beleidsmakers. De beleidsmakers achter de politiek. De politiek achter het gebrek aan agenten. Het gebrek aan agenten achter gebrek aan gastarbeiders nazaten. Die achter te weinig respek. Te weinig respek achter de straatagent, en zo draait het multikulcircus verder.

Oh, de korpsleiding. Dat is een verhaal apart. De laatste aanwinst, hoofdcommissaris Sitalsing, begon zijn uitspraak dat journalisten betere onderzoekers zijn dan zijn eigen afdeling recherche. Als je zo al begint, hoe ga je dan eindigen?

We hebben nog nooit zoveel politie gehad, met zoveel bevoegdheden. Hoe meer politie en hoe meer bevoegdheden, hoe belabberder ze functioneren. Het lijken wel bontkraagjes. Zet er 1 neer, en je hebt nergens last van. Zet er 10 bij elkaar en je denkt dat je in Gaza zit. Of bij de politie: dat je bij een vakbondsvergadering zit.

Sorry, maar ik heb dus niet veel goede woorden over voor de politie. Ik ben evenzeer onder de indruk van het vertrek van 40% van de politie als 33% van de allochtonen. Gewoon doen. Laat zien dat je een vent bent. Als het je niet bevalt, gewoon vertrekken. Ben beslist niet bang dat ze dat gaan doen. Politieagenten hebben een dijk van een salaris met baangarantie tot ver in het volgende geologische tijdperk en allochtonen roepen bij het minste of geringste dat ze vertrekken. Deden ze dat maar eens.

In beide gevallen heb ik een simpel advies: Respect, heren, dat moet je verdienen! Daar moet je dan wel wat voor doen.

H. Numan


Reageren? Surf naar het Pim Fortuyn Forum. Dat doet U best door zelf Het Vrije Volk bij Uw faborietste favorieten te plakken. De dag begint pas als U HVV doorbladerd zult hebben!

Digitaliaanse Diverse Divergentia

Nog een uitzonderlijke keer een integrale overname uit HVV. Deze keer omdat ik het guitige er van goed wil laten doordringen door herhaald teruglezen. Want weet U : de herhaling is de moeder van de wijsheid….

Wie heeft gelijk? De Heer H.Nunman, of Oom Agent?

Wel, laten we zeggen, dat er tussen elk koren, ook veel kaf steekt. Maar dat de vis begint te stinken aan de kop…..Waarmee ik bedoel : wie het schientje past, die moet het aantrekken : de politie-leiding, die in hoofdzaak politiek benoemd is en niet op basis van bekwaamheid of ervaring, In ons Apenland is het niet beter : daar komt de hoogste politie-leiding te pas en te onpas in opspraak, ofwel door hun eigen examen te vervalsen, ofwel dat van hun maîtresses. Ze worden zelfs geschorst en voor het gerecht gebracht voor het vervalsen van proces-verbalen…Het is geen wonder als de korpsoversten van onze grote steden, Brussel, Antwerpen, Gent, op de lappen gaan in de rosse buurten, in gezelschap van hun respectievelijke burgemeesters….

Dat zijn dan de toppen van de ijsbergen die het korps overspoelen. De samenleving is verzuurd.

Diagnose? Particratie. De machtsblokken binnen de kleurpartijen.

Remedie : nieuwe politieke ideeën aan de macht/ In NL Geert Wilders, en in VL het Vlaams Belang.

Uitvoerders: ieder stemgerechtigde, in de beslotenheid van het stemhokje, waar gestemd wordt met papier en potlood, en niet met vervalst computers…

En laat ons, de overtuigden, om de liefde Gods niet wachten om dit uit te bazuinen tot er weer eens een verkiezigsstrijd losbarst. Want om te oogsten moet er eerst gezaaid worden. Tussen ‘nu’ en ‘dan’ is dus de zaaitijd. Laten wij niet naar voor komen met slogans, wachtwoorden en marsmuziek. … Het graan dat moet ontkiemen bestaat uit inhoudelijke argumenten. In de zin van de oproep van Vlaanderen Vlagt² van een paar dagen geleden:


Laten we ophouden met de Franstaligen en de Walen met alle zonden van Israêl te overladen
en onze energie niet verspillen aan het bestrijden van de verkeerde vijand.
Di Rupo, Mangain, Reynders, Milquet, Onckelinckx, Flahaut, Michel, Demotte, Daerden... zijn verkozen door Walen en/of Franstalige Brusselaars en het is hun verdomde plicht de belangen van die kiezers te verdedigen.
En zij doen dat schitterend!
Het zijn raspolitici en schitterende strategen die er in slagen met zes man en een paardenkop het Mexicaanse leger van de Vlaamse politiekers uit elkaar en van het veld te spelen.
ALLES, maar dan ook ALLES wat wij hen verwijten is gebeurd met medeweten en dus met medeverantwoordelijkheid en medeplichtigheid van alle Vlaamse ministers in de opeenvolgende regeringen.
Wie het schoentje past…

Geen opmerkingen: