zondag 19 juli 2009

IMMIGRATIE QUOTA

IMMIGRATIE QUOTA

VAE (*): strijd tegen ”buitenlandse overheersing”
E.J. BRON

Overal strijden ”goedmenschen” tegen discriminatie en tegen racisme. Tenminste theoretisch. In werkelijkheid echter kijkt men als ”goedmensch” vaak de andere kant uit. Net zoals nu weer in de Verenigde Arabische Emiraten. Alweer heeft een islamitisch land het over het verlies van de eigen identiteit door een te groot aantal buitenlanders. Dat past niet in het wereldbeeld van ”goedmenschen”.

(*) VAE staat voor Verenigde Arabische Emiraten

”Goedmenschen” kunnen zich weer eens verbaasd in hun ogen wrijven – want islamitische staten ondernemen veel om hun wereldbeeld te vernietigen. Eerst hebben de Malediven per 1 januari 2008 alle staatsburgers die christen zijn ”ontslagen” uit het staatsburgerschap en de christenen van het land bij wet stateloos gemaakt, omdat de Malediven gewoon een puur islamitisch land willen zijn. Voor ”onreine” christenen is daar geen plaats, tenzij ze een korte periode als toeristen komen en geld meenemen. Geen enkele westerse regering protesteerde toen de christenen van de Malediven vorig jaar met één pennenstreek stateloos werden gemaakt.

Daarna heeft Bahrein aangekondigd per wet op te treden tegen de ”buitenlandse overheersing” door niet-moslims van het islamitische Bahrein, omdat men zich in eigen land vanwege de vele Europeanen als buitenlander zou voelen. Men heeft dit exact zo gezegd en openlijk verkondigd. Het zou ”vreemdelingen” zoals Aziaten en Europanen afschrikken. Alle staten van de Golf-coöperatieraad willen dit navolgen.

Nu sluiten de Verenigde Arabische Emiraten zich hierbij aan: ook de Emiraten hebben aangekondigd tegen de ”buitenlandse overheersing” van hun vaderland op te treden. Bij voorkeur zouden per quotum alleen nog burgers uit de eigen cultuurkring het land moeten worden binnengelaten, anderen alleen nog als ze goed veel geld met zich meenemen. Men wil zich als inwoner van de Emiraten weer thuis voelen in het eigen land (http://www.adnkronos.com/AKI/English/Politics/?id=3.0.3547515814). Tegelijkertijd worden in het land nu buttons in de kleuren van de nationale vlag uitgegeven, waarop de inwoners worden opgeroepen de trots op hun cultuur van de Emiraten te behouden.

Kamelendrijvers met hun kamelendrijverstokjes zouden er in de Emiraten weer trots op moeten zijn dat ze kamelen drijven en een vast deel van de cultuur van de Emiraten uitmaken. En ze zouden niet naar Europa of naar Azië moeten kijken, maar trots moeten zijn op hun eigen cultuur. Wat zeggen de ”goedmenschen” daar nu over – zijn dat allemaal ”racisten” en ”rechts-extremisten” – en waarom protesteert er dan geen enkele regering of ”goedmensch” tegen dit optreden? Iedere volksstam langs de amazone heeft volgens onze ”goedmenschen” het recht om ongestoord door andere cultuurkringen gelukkig te leven en beschermd te worden – iedere islamitische staat mag naar believen quota instellen voor andere cultuurkringen, oproepen om trots te zijn op de eigen cultuur en christenen verjagen – niemand protesteert. Alleen in Europa geldt ”buitenlandse overheersing” als culturele ”verrijking” en de trots op de eigen cultuur als “rechts-extremistisch”.

Is dat niet waard om over na te denken?

Bron Het Vrije Volk


Digitaliaanse Diverse Divergentia
Gezien Het Vrije Volk in mijn ogen
• definitief als een prachtig georganiseerd ‘blijvertje’ mag aangezien worden waarvan de meer dan voortreffelijke artikels blijvend zullen te genieten zijn
• beschikt over een uitstekend georganiseerd archief
• sedert enkele dagen samenwerkt met het Forum van de Pim Fortuyn Stichting
• voor de wijde wereld vrij toegankelijk is
• iedere dag nog beter wordt
• ik de voltallige ploeg een goede vaart toewens
heb ik mij voorgenomen hen niet langer te doubleren voor mijn eigen archief en op mijn eigen blog. Ik ben er inderdaad van overtuigd dat iedereen die het wil, nu ondertussen de weg wel zal gevonden hebben. Mijn uitzonderlijke dank gaat dan ook uit naar de Collega’s van Angeltjes, die mij ooit op de goede weg naar HVV hebben gezet. En geloof me, niet naar HVV alleen!
Ik had deze morgen van in de vroegte een stukje in de pipeline zitten over haaien die Europa zouden bedreigen….Bede dus onderhavig stukje samen te willen lezen met het volgende, getiteld Italiaanse Vacantie Genoegens. Een mens weet waarlijk niet meer de Wahrheit van de Dichtung te onderscheiden! Wat is nu satire, en wat is realiteit!

Geen opmerkingen: