zondag 19 juli 2009

ITALIAANSE VACANTIE GENOEGENS

ITALIAANSE VACANTIE GENOEGENS

Grote haai gesignaleerd voor Kroatische kust

Voor de kust van Kroatië is een vijf meter lange haai gesignaleerd.

Dat berichten plaatselijke media. Een visser zegt het beest te hebben gezien niet ver van het eiland Brac in de Adriatische Zee. Volgens de Kroatische visser was het beest half zo lang als zijn 11 meter lange boot.
De plaatselijke autoriteiten hebben de kustwacht en badgasten gevraagd extra alert te zijn in het gebied.
Het eiland Brac ligt vlak voor de kust van Kroatië, vlakbij Split.


Digitaliaanse Diverse Divergentia
De Heer Berlusconi houde zich gewaarschuwd : een nieuwe buitenlandse invasie bedreigt de Oostkust van zijn tot hiertoe nog haaien-vrije schiereiland. Het zal dus zaak worden, om tijdig de nodige maatregelen ter voorkoming te nemen.
Na de nooit eindigende instroom van menselijke haaien, kan het Land deze nieuwe toevloed absoluut niet meer aan. De soort kennende, zullen zij zich willen vestigen waar ze voedsel vinden en betere levensomstandigheden dan in hun thuiswateren. De Italiaanse rivieren, stromen en meren zouden ontwricht geraken, ja zelfs bedreigd in hun bestaan. Het is een natuurwet dat soort bij soort in hun eigen biotoop dienen te blijven. Als de ordening der dingen verstoord wordt, is het einde niet in zicht.
Hopelijk ziet de haaienpopulatie de exactheid in van deze stelling, en blijven ze waar de Schepper ze gesplaatst heeft. Niet voor niets wordt hun soort gerangschikt in het dierenrijk, in tegenstelling tot het mensdom.
Een vlugge blik op Google Earth maakt duidelijk waarom deze verspieder van der haaien emigratieclub dit paradijselijk eiland Split voor zijn verkenningstocht heeft uitgekozen. De verhalen in de haaienwereld over het niet van veel textiel voorziene vrouwelijk schoon hebben zijn eetlust aanzienlijk doen toenemen. Te meer daar er ter plaatse geen consumptie-bepalingen zouden gelden. Ook zou de levensstandaard op Split aanzienlijk hoger liggen dan in het door oorlog geteisterde Kroatië zelf, wat de aantrekkingskracht vanzelfsprekend nog verhoogt. Vinden waar het opbrengt om er te binnen te vallen hebben de haaien inderdaad van de mensen geleerd…Zo kunnen we stellen, dat in Siberië het fenomeen ‘vreemdelingen’ quasi onbestaande is….
Dierenrechten–organisaties nochtans schijnen al in de weer te zijn om opvang mogelijkheden te organiseren, terwijl hun politieke lobby’s de kwestie van asielsubsidies al aan het voorbereiden zijn.
Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: