dinsdag 28 juli 2009

JEAN MARIE WAT SCHEIDT ONS FEITELIJK?

JEAN MARIE WAT SCHEIDT ONS FEITELIJK?

Niet Fedasil, maar de regering moet voor de rechter staan
15-07-2009 - Jean-Marie Dedecker - de standaard
In België is er een asielprobleem, omdat ons beleid nieuwkomers aantrekt én omdat de procedures hier te gemakkelijk misbruikt kunnen worden, schrijft JEAN-MARIE DEDECKER. Daardoor is er simpelweg te veel instroom. Dat er te weinig opvangplaatsen zijn, is dus niet de schuld van Fedasil, maar van de regering.
De aanzuigkracht van ons asielbeleid overschrijdt al lang de saturatiedrempel. Het helpt niet opvangplaatsen bij te zoeken in hotels of elders, zolang de wet niet verandert of wordt toegepast. Niet Fedasil moet voor de rechter staan, maar de federale regering, voor schuldig verzuim.
Een kwart van alle opvangplaatsen wordt ingenomen door mensen van wie de asielaanvraag is afgewezen, maar die steevast in beroep gaan. De carrousel van meervoudige aanvragen door één en dezelfde persoon draait als een mallemolen. De overheid betaalt daarvoor pro-Deoadvocaten, om tegen haarzelf te procederen.
Een ander kwart zoekt opvang omdat een nieuw lucratief gat in de asielmarkt is ontdekt. Kinderen die hier illegaal met hun ouders verblijven en van wie het OCMW vaststelt dat het gezin niet in zijn levensonderhoud kan voorzien, hebben recht op materiële opvang tot het jongste kind achttien jaar is. Wie hier komt met een kind van twee, kan het dus zestien jaar uitzingen. Na drie jaar verblijf zet je dan de snel-Belgwetprocedure op gang, en met de steun van een betogend schoolklasje dat het - net als ik - immoreel vindt dat je kinderen na al die jaren nog het land uitzet, word je Belg. Na de naturalisatie komt de volgmigratie voor de familieleden op gang en wordt het dweilen met de kraan open.
Ons onderwijs is gratis, ook voor wie hier illegaal verblijft. Ons arbeidsbeleid is genereus voor nieuwkomers. Meer dan 42.000 werklozen die uit niet-EU-landen komen krijgen een uitkering, terwijl er 61.000 vacatures niet raken ingevuld. Een Turkse migrant van 39 jaar oud kan hier al na één dag arbeid van een werkloosheidsuitkering genieten, onbegrensd in de tijd, als hij maar kan bewijzen in zijn thuisland langdurig te hebben gewerkt. Een Belg van dezelfde leeftijd daarentegen moet eerst 468 dagen in loondienst gewerkt hebben. De wetgever luidt met deze sociale zekerheidsmigratie zelf het einde van onze sociale zekerheid in.
Elke vreemdeling, zonder wettig verblijf, uitgeprocedeerd of clandestien heeft hier ook recht op gratis medische verzorging. De term 'dringende medische hulp' (DMH) is een containerbegrip voor alles: in-vitrofertilisatie, hiv-medicatie, logopedie of kine, daarover mag het OCMW beslissen.
De laksheid van het controlebeleid, het gebrek aan uniforme regels en de lacune in onze wetgeving hebben een nieuwe vorm van medische immigratie en zorgverkeer op gang gebracht, ontdekt door mensenhandelaars en zelfs aangemoedigd door bepaalde ngo's, dokters en advocaten.
Tussen augustus 2006 en juli 2007 heeft het OCMW van Antwerpen per maand gemiddeld 730 aanvragen aanvaard onder de procedure DMH voor mensen zonder wettig verblijf. In de Scandinavische landen en Duitsland bestaat die DMH voor illegalen niet. Maar bij ons leidt langdurige ziekte in de asielprocedure quasi automatisch tot regularisatie en naturalisatie. De tamtam van dit beleid roffelt tot ver buiten de grenzen.
Door de aanzuigkracht van de snel-Belgwet, de ongebreidelde gezinshereniging en een misbruikgevoelig asielbeleid, werd niet alleen onze nationaliteit in de solden gezet, maar ook ons socialezekerheidsstelsel. De overheid organiseert zelf een dijkbreuk. Het helpt dan niet om grachten te delven om de instroom op te vangen, op het einde wacht een langzame verdrinkingsdood.
Een nieuw generaal pardon voor 50 tot 100.000 illegalen zou al helemaal een knieval zijn voor het latente misbruik van asiel, en een goedkeuring van de bloeiende mensenhandel. Een dergelijk pardon creëert een aanzuigeffect en beloont onwettelijkheid.
De modale Vlaming is niet racistisch of discriminerend. Maar hij is terecht bezorgd dat zijn sociaal systeem, waar generaties hebben voor gespaard, wordt uitgehold door mensen die er nooit toe hebben bijgedragen. De gijzelnemers van dit systeem zijn politici die bang zijn discriminatie verweten te worden en daardoor stemmen te verliezen.
Jean Marie Dedecker voorzitter van LDD in Iskander

Digitaliaanse Diverse Divergentia

Ja, wat scheidt ons eigenlijk? Ik denk: niets, als U maar eindelijk eens zou willen stoppen met natrappen naar de enige partij waar U, na Uw vrije val uit Het Blauwe Fabriekje, los door Uw NV-Anders valschermpje, zo goed als onder de vleugels van het VlaJean Belang, een nieuwe vlucht had kunnen nemen. Politieke opportuniteiten langs beide zijden waren er teveel aan. Was voor de Bruggeling Frank Vanhecke Oostende te dichtbij? Wat werd er daar allemaal onder en boven tafel uitgevochten?
Ook was het tactisch niet goed dat U later de zeteldief Streepke opviste, om er zo maar het Vlaaùs Belang mee uit te roken… U moest inderdaad achteraf vaststellen dat… de wind in de verkeerde hoek zat, zodat de stroom modderluchtjes terug in Uw gezicht waaide.

Of Morelle-Forelleke op termijn gelijk zal krijgen, mag ik verhopen voor haar – maar dat is dan zonder Uw en mijn West Vlaamse koppigheid gerekend.

Kijk, beste Jean Bart uit Oostende, zoals de kaarten thans liggen, moet het niet moeilijk zijn.….Als Liberale Ondernemer moet het U, in de opbouw van de nieuwe partij (na het vertrek van de Gentse leugenaar, niet moeilijk vallen om daar het roer over te nemen. De geschopte straathond die, langs de achterdeur buiten, langs de voordeur weer binnenkomt…Er is veel kans, dat Jan Breydel en Pieter De Coninck op de Brugse Grote Markt moeten plaats maken voor die ‘straathond’ naast Frank Van Hecke….Met Uw klakske mandatarissen erbij, bent U bijna heer en meester…

Tweede deel van mijn bedenking.

Laat vooral niet na, ondertussen bij die andere bijna-liberale partijvoorzitter regelmatig over de vloer te komen. Twee ondernemers in dezelfde branche zouden samen een onoverwinnelijk duo kunnen vormen. U zorgt voor het geluid, en Bruno Valkeniers voor de inspiratie.

Het woord ‘aanzuigeffect’ komt zo dikwijls in Uw vocabulaire voor……

Heeft U er al eens aan gedacht (denk aan Uw sterke uitslag in Uw eigen provincie) welk aanzuigeffect naar de nieuwe formatie er zou ontstaan, als die andere twee Bruggelingen (VanHeche & DeWintter) de trom mee zouden roeren? Vergeet niet dat DeWinter ook Antwerpen in zijn broekzak heeft….Bewerk dan een beetje de Vlaams-gezinden bij de Tjeven (hun namen zijn ondertussen voldoende bekend) en strooi een beetje zou op de staarten van de Rode Vogels om deze te lokken…
Na de uitval (die er zeker zal zijn) maar met de netto-aanwinsten, komen jullie boven de 40% : een rotsblok waar geen enkele judoka ooit nog rond komt!!!

De 2 grosse caissen bij de nog niet weer gesloten PVV zijn voorgoed weg, en de lagere goden snakken naar een sterke figuur, voor wie ze hun nek kunnen buigen…Wacht dus niet te lang. Anders zijn daar weer andere krokodillen Vergeet de achtergrond niet van vele blauw geworden Vlamingen: Tommelein, Somers, Quickie, Sauwens, enz

Beste Jean-Marie, je zult wel niet op mijn advies zitten wachten. Maar, zeg nu eens eerlijk, opa’s onder elkaar : de politieke klasse de dag van vandaag is een klasse van pluimgewichten. We zijn wel niet meer van de jongsten, maar we gaan er op en er over!

Maar laten we dan voordien afspreken: U gaat pas op de koffie bij die vriendelijke Coburger als die is afgetreden. Of verbannen. Hij kan naar Italië komen, bij zijn tante Marie José (en haar nakomelingen), de zus van Polle III. Die hebben ervaring in het leven na de troon…En geloof me, armoede wordt er die familie nog altijd niet geleden…..

Geen opmerkingen: