dinsdag 7 juli 2009

JERUZALEM WORDT AL-QUODS


JERUZALEM WORDT AL-QUODS

Achmedinejad in Al-Quds
(vroeger bekend als Jeruzalem)

Achmedinejad moest hoe dan ook de verkiezingen van 12 juni in Iran winnen omdat de religieuze leiders – de ware machthebbers in Iran – alleen van hem zeker wisten dat hij niet alleen het atoomprogramma zou uitvoeren, maar ook de volgende stap: de vernietiging van Israël door de inzet van het atoomwapen.
Achmedinejad bereidt zich voor op een triomfantelijke intocht in Jeruzalem, om daar het leiderschap van de islamitische wereld op te eisen voor Iran.


Het International Institute for Strategic Studies (IISS) maakte op 28 januari 2009 bekend dat Iran in staat is om een atoombom te maken. Raketten met een grote draagwijdte hebben ze al, dus de vraag is: wat gaan de ayatollah’s doen met de bom? Het is de Hoogste Leider Khamenei die de leden van de Raad van Hoeders benoemt, een groep van 12 juristen die op hun beurt weer bepalen wie zich kandidaat mag stellen voor het presidentschap. Omdat de Hoogste Leider wordt gekozen door de Raad van Experts, die zelf mag bepalen wie ze toelaten tot hun groep, met als minimumvereiste een goede kennis van islamitische jurisprudentie (fiqh). Hiermee is Iran feitelijk een staat geleid door religieuze leiders.

Het mag dan ook niemand verbazen als deze leiding religieuze doelen nastreeft, waaronder de verovering van Jeruzalem voor islam en de vernietiging van Israël.
In een recenter artikel verklaarde de ambassadeur van Israël in de VSël het grootste deel van de bevolking zou vernietigen, inclusief de gebouwen en de infrastructuur., Michael Oren, dat een atoombom op Israël

Israël vormt een ideaal doel op drie manieren: het ligt dicht bij Iran, heeft een godsdienstige betekenis voor moslims en maakt het mogelijk om indirect ook Europa en de VS te raken. Het uitschakelen van Israël levert enorm veel prestige op voor Iran: leiderschap binnen de Arabische wereld, militair overwicht in de regio, vernedering van de VS en natuurlijk Europa.

Jeruzalem zelf moet natuurlijk gespaard blijven, vanwege de functie als heilige plaats en de nabijheid van veel Palestijnen. Onder hen zullen hoe dan ook duizenden slachtoffers vallen, maar Iran zal toch een minimale poging doen om hen buiten schot te houden.
Het hoofddoel van Achmedinejad is de verovering van Jeruzalem. In navolging van Omar, één van de Rasjidun, zal hij triomfantelijk Jeruzalem binnen gaan. Omdat Omar zowel voor soennieten als sjieten als een ‘rechtgeleide kalief’ geldt, is de symbolische betekenis daarvan zondermeer duizelingwekkend.
Achmedinejad heeft al eerder gezegd dat hij bij de speech voor de VN in september 2005 zich ‘omgeven voelde door licht’ en hij sprak in een speech op 16 november 2005 over de terugkomst van de 12de imam. In april 2006 beweert Achemdinejad een geheim gesprek te hebben (“khalvat”) met de 12de imam, die sinds 941 een verborgen bestaan leidt, maar desalniettemin de ware Heerser der Gelovigen is.
Deze imam is de opvolger van Ali, die door de profeet aangewezen zou zijn als opvolger, maar door Muawwiya opzij geschoven werd. De terugkomst van de imam zou de heerschappij van islam over de wereld vestigen. Het prestige van Iran zou enorm toenemen als het sjiisme erin slaagt Jeruzalem terug te winnen voor de islam, daar waar de soennieten steeds weer gefaald hebben.
Achemdinejad claimt dat de eindstrijd tussen islam en het westen binnenkort zal plaatsvinden en dat de islam deze zal winnen, omdat ze kan beschikken over vier keer zoveel jonge, strijdbare mannen als het westen. Hij claimt de rol van Mahdi voor zichzelf. De ideoloog achter deze strategie is Hassan Abassi. In de volgende video legt hij uit dat het doel van de islamitische republiek Iran is de strijd tegen Israël en dat de jeugd verlangt naar deze uitweg.
De fixatie op Jeruzalem blijkt uit het feit dat Iran kort na de islamitische revolutie een Al-Quds-dag heeft ingesteld (laatste vrijdag van de Ramadan).

Haifa (ongeveer 300.000 inwoners) kan een eerste doel vormen. Bij een aanval in de zomer, vroeg in de ochtend, staat er vaak aflandige wind, mede doordat er een hogedrukgebied boven Turkije ligt. De radio-actieve fall-out zal dan naar het westen wegwaaien.

Na deze eerste slag zal Hezbollah en Hamas de oorlog op de grond overnemen, aangevuld door milities op de Westbank. Organisatorisch zal de IDF nog wel in staat zijn om een grondoorlog te voeren die de vernietiging van Hamas als uitkomst heeft. Voor de Hezbollah geldt hetzelfde, hoewel dat zeker meerdere maanden zal kosten.

De beslissende factor zal echter de tijd zijn. Als Israël, bijvoorbeeld door het uitblijven van Amerikaanse of Europese steun, er niet in slaagt de Iraanse nucleaire raketten uit te schakelen, zal de dreiging van een tweede nucleaire raket de doorslag geven.

Als Iran inderdaad het kernwapen inzet, dan is Israël gedwongen om hard terug te slaan. Iran zal namelijk de eerste bom alleen inzetten als ze ook een tweede hebben om toekomstige eisen kracht bij te zetten.
Achmedinejad zal hierna als eis stellen dat Jeruzalem onder Palestijns bestuur komt en indien de eis niet ingewilligd wordt, dat er nog een bom aankomt, maar dan op Tel Aviv (3 miljoen inwoners, randsteden meegerekend).

Israël zal dus onmiddellijk de nucleaire installaties alsmede de regeringscentra van Iran moeten vernietigen. De noodzaak daartoe komt voort uit het feit dat dit het enige middel is om andere spelers in de regio te weerhouden zich aan de zijde van Iran te scharen. Islamitische regeringen kunnen zich doodeenvoudig niet veroorloven om het op te nemen voor Israël.

Daarna zijn er twee mogelijkheden. De eerste is dat Obama en Europa inderdaad niets meer doen voor Israël en dat de joden moeten besluiten te vertrekken, omdat hun positie niet meer houdbaar is. Zuid-Amerika en Australië lijken dan aantrekkelijke streken, vanwege het gelijksoortige klimaat. In dit geval ontstaat er een grote Palestijnse staat, met hoofdstad Jeruzalem, die waarschijnlijk een Iraanse satelliet wordt.

De tweede mogelijkheid is dat Obama een dramatische wending onderneemt of afgezet wordt (bij voorkeur het tweede). Deze variant kan dramatische omvang aannemen als de VS en Europa te lang aarzelen met het voluit steunen van Israël. Als Iran een luchtbrug kan onderhouden met de Gaza-strook en van daaruit een grote landoorlog begint, zal dat ongetwijfeld een grote aantrekkingskracht uitoefenen op duizenden taliban en mujahedeen strijders. Een langdurige strijd, waarin bijvoorbeeld ook Libanon en Syrië betrokken worden, zal onvermijdelijk uitlopen op een nieuwe staatkundige ordening, omdat de buurstaten van Israël dan weer hebben getoond dat ze niet te vertrouwen zijn.

Hoe de afloop daarvan ook zal zijn, we zullen in de decennia daarna steeds weer, op de kamers van de Marokkanen in Slotervaart, en op andere plekken waar moslims hun verlangen naar het kalifaat uitleven, die ene foto zien.
De foto van Achmedinejad die wordt toegejuicht door moslims als hij, net als Omar op een kameel in het jaar 638, triomfantelijk Jeruzalem tot islamitische stad verklaart. Voortaan Al-Quds geheten

Encina Navan in Het Vrije Volk

Commentaar
Dit horror-scenario lijkt op oorlogsstoken, maar blijft wel nuchter bij de feiten. Politieke leiders die zichzelf een quasi Godelijke zending toedichten, zijn levensgevaarlijk.
Als besluit zou men kunnen stellen dat Israël dan maar het initiatief moet nemen, al ware het maar eens te meer omdat de aanval de beste verdediging is. Een atoomoorlog dus, aan onze achterdeur….Met, over gans Amerika en over gans het Westen, een moslim-5de Colonne….Het zal ons maar overkomen!
Maar hoe de lont uit het kruitvat trekken? En willen de wereld-leiders dat wel?
Voortgaande op wat de recente Geschiedenis ons leert, wacht men best niet tot de toestand onherroepelijk escaleert. Om te beginnen moet er dringend wat gedaan worden aan die 5de Colonne. Met als logisch gevolg het toedraaien van de oliekraan. En de zoektocht naar nieuwe aanvoerlijnen. Misschien van uit het verre Rusland? Maar verder zijn we (en onze welstand) ‘in Gods handen’……Ja toch?
De tijd dringt. En onderwijl ruziet men in de Beschaafde Wereld over ozon-normen, de opwarming van de aarde en de uitputting van de regenwouden….Ik zou zeggen: beter afleidingsmanoeuvre om de aandacht af te leiden bestaat er niet…..
In de Bijbel staat toch (Oude Testament) dat Mozes de berg afdaalde met de 2 stenen tafelen (waarop de 10 Geboden) en dat hij het Godsvolk aantrof dansend, joelend en feestvierend met grote orgieën, rond het Gouden Kalf? Men moet echt niet Frederik Van Eden zijn, om deze beeldspraak te begrijpen.
Het verhaal van het Gouden Kalf eindigt op een positieve noot ; na de ‘verkeerde’ volksmenners te hebben uitgeschakeld, kon het Volk Mozes weer volgen, op de tocht door de woestijn, onderweg naar het Beloofde Land.
Mooi naïef verhaal? Tja, geloven, beste mensen is aanvaarden op het gezag van Iemand anders….

Geen opmerkingen: