dinsdag 14 juli 2009

KOEN MEULENAERE EN 'DE PETTRIEK'

KOEN MEULENAERE EN ‘DE PETTRIEK’

Patrick Janssens
Een heimelijk ventje is de Simple d'Anvers altijd geweest en zal hij altijd blijven: nu is hij weer stiekem getrouwd. Met zijn twintig jaar jongere veiligheidsadviseuse Sabine Steels. En schaart zich dus bij het Potager Genootschap van oude politici die via een groen blaadje hopen te ontsnappen aan het genadeloze malen van de molen des tijds. Als ze dan trouwen, moet het om een of andere reden altijd geniepig gebeuren. Wilfried Martens had niet eens zijn eigen kinderen ingelicht, die hebben op de radio vernomen dat ze een nieuwe moeder hadden. Waartoe dient eigenlijk een kinderrechtencommissaris als hij zoiets laat passeren?
Wij herinneren eraan dat Knack over de kwestie Janssens-Steels al berichtte in 2006, kort voor de gemeenteraadsverkiezingen. In dit blad werd toen een artikel uit de Antwerpse faxkrant 't Scheldt onder de aandacht gebracht. Daarin stond dat het Antwerpse stadsbestuur een vacature voor de nog niet bestaande functie van veiligheidsadviseur had uitgeschreven en dat er maar één kandidate voor was: toevallig het nieuwste lief van de burgemeester. Die dan ook prompt benoemd werd en zonder examen af te leggen meteen in een van de hoogste salarisschalen terechtkwam. Kwestie van het nieuwegezinsbudget een beetje op peil te houden, want een socia-listenloft kost in Antwerpen al evenveel als in Mechelen, om nu maar even het gelijklopende probleem te belichten van de bekendste twee loftsocialisten in Vlaanderen. In datzelfde artikel van 't Scheldt werd ook gemeld dat de zoon van de burgemeester tot tweemaal toe geverbaliseerd was wegens vandalisme en dat volgens kwaadsprekers, in Antwerpen nochtans niet makkelijk te vinden, de burgemeester tussenbeide was gekomen om iets te regelen.
Die twee beweringen waren door Knack zorgvuldig nagetrokken, en er werd besloten dat van de beïnvloeding van de pv's géén sprake was, van zijn relatie met die veiligheidsadviseuse wel. Correcte informatie, zoals u van Knack op de meeste pagina's gewoon bent. Maar volgens de Janssens, die nu dus met diezelfde veiligheidsadviseuse getrouwd is, was álles gelogen. Op de openbare omroep verklaarde hij publiekelijk dat de deontologie van Knack nog niet tot aan de enkels reikte van die van Dag Allemaal .
Drie dagen na de verkiezingen kwam hij in zijn limousine met chauffeur het parkeerterrein van het Brussels Media Center op gereden, om na eigen smeekbede onze chef-Wetstraat even te kunnen spreken. Hij had het allemaal niet zo bedoeld, en of Knack in het vervolg niet wat positiever over hem wou schrijven... Onze chef-Wetstraat heeft wel vaker met onderkruipers te maken, maar van deze stond hij toch te kijken.
Het traject Antwerpen-Brussel legt Janssens doorgaans alleen af om in het Vlaams Parlement in de gauwte zijn geld te gaan ophalen. In het rapport dat De Standaard opmaakte over wat elk Vlaams Parlementslid tijdens de voorbije vijf jaar had gepresteerd, staat Patrick Janssens met een nul over de hele lijn. Met als bijgevoegd commentaar: ' Janssens beschouwt het Vlaams Parlement als lobbyplatform voor de belangen van zijn stad, en voerde verder bewust geen klap uit. Zelfs als het in de commissies over Antwerpen ging, was hij er vaak niet. '
Hallo, dat is er niet naast. Tweede bron checken, u kent Knack . Een soortgelijk rapport in De Morgen, ook daar kreeg de Simple 0 op 10. Begeleidend commentaartje: ' Wie op woensdagnamiddag wil weten of er nog tijd is voor een koffie of een plaspauze, moet alleen naar de stoel van Patrick Janssens kijken. Zit hij er, dan is er een stemming nabij. Hij drukt op de juiste knop en verdwijnt meteen weer. Beweert zo de Antwerpse belangen te verdedigen, maar is niet eens aanwezig als er over Antwerpen wordt gepraat. Deed in vijf jaar tijd twee keer zijn mond open. '
En dan maar klagen over de antipolitiek. Het is niet Patrick Janssens die de politiek zal ontdoen van het cliché van 'de zakkenvuller'. Zijn deontologie reikt nog niet tot aan de enkels van de grootste knopendraaier van het Vlaams Belang. Als je dan toch zo veel minachting hebt voor het ambt van Vlaams Parlementslid, stel je dan niet opnieuw kandidaat. Of wees op zijn minst zo eerlijk om aan het salaris ervan te verzaken. Maar dát is natuurlijk al te veel gevraagd van een loftsocialist.
Koen Meulenaere in Knack
Commentaar
R.I.P. !!!
De Pettriek onder de grond geschreven. Eens en voor goed! Hij ligt er en hij ligt er goed!
Ik weet het : het is onbetamelijk om zich te verkneukelen in de tegenslag van een ander :Het is oncchristelijk en men maakt er zelfs een spreekwoord over :’Doet niet aan een ander wat ge zelf niet zoudt willen dat het U wordt aangedaan’…..Maar voor deze keer maak ik een uitzondering. Op basis van de uitstraling van de persoon zelf….
Wat ben ik (weer eens) blij geen Antwerpenaar te zijn! Zeg me wat U wilt over Antwerpen en zijn inwoners, maar zo’n ramp als Janssens hadden ze niet verdiend….Stel U voor: als Burgervader iemand te hebben die nog niet tot aan de enkels reikt van een mestkever…In West Vlaanderen zouden we zeggen (en daar is Antwerpen goed voor gesplaatst met de Zoo) ‘Ge zoudt nen aap in zijn kloten bijten’….
Bedankt goede vrienden van Angeltjes om mij op dit artikel te wijzen, waarvoor ik een beetje tijd heb uitgetrokken om de Grootste Ploert van het Land’ een duwtje in de rug te geven. Richting afgrond. Met plezier heb ik daarvoor de nodige tijd opgeofferd, om niet met een frisse pint binnen handbereik onder de palmboom te liggen. Ik tevreden, mijn hondjes ook, omdat ze lekker binnenshuis in de friste mogen blijven….Buiten wijst de thermometer op dit uur 38° en alleen het minnelied van de duizenden krekels is te horen….Zelfs de vogels houden zich stil en hebben beschutting gezocht…En heinde en ver zindert en trilt de lucht boven de golvende zee van het groen der olijven, verder over de zilveren spiegel van het Lago, tot tegen de bergen waarachter het rampstadje L’Aquilla ligt. (Deze nacht de zoveelste aardbevingen van rond de 3 op de Schaal van Richter)….Maar de boze buitenwereld met weeral nieuwe Ministers in Vlaanderen is hier zo ver…
Ik zou zeggen : waarde landgenoten, geef er de brui aan. Laat de Belgica aan haar lot over want straks wordt ze naar het sloopdok gesleept. Trek Uw wandelschoenen aan. Als U een paar landen zult doorkruist hebben, staat U voor de Middellandse Zee. Daar heeft U Uw bestemming bereikt….
Vraag hier desnoods voor persoonlijk gebruik, politiek asiel aan : op de vlucht voor de pas gevormde Nieuwe Regering Peeters II…
Yes, we can….

Geen opmerkingen: