donderdag 2 juli 2009

KONINKLIJKE DOTATIES


KONINKLIJKE DOTATIES

Werkgroep beperkt koninklijke dotaties
02/07/2009 15:51
Enkel de troonopvolger, de weduwe/weduwnaar van de koning of van de vermoedelijke troonopvolger en een koning die zijn functie vervroegd neerlegt, hebben nog recht op een dotatie. Dat wil de werkgroep in de Senaat die zich over de zaak heeft gebogen. Ze is intussen klaar met haar aanbevelingen.
De werkgroep werd op 25 november 2008 geïnstalleerd. Het was de bedoeling dat ze voor het zomerreces van 2009 resultaten boekte en daar is ze in geslaagd. De werkgroep kwam er op initiatief van CD&V-senator Pol Van den Driessche.
Van meetaf aan was duidelijk dat er geen wijzigingen aan het dotatiesysteem moesten verwacht worden tijdens de regeerperiode van de huidige koning, Albert II.
Regeling voor periode na Albert II
De aanbevelingen van de werkgroep hebben dan ook betrekking op de periode van de opvolger van de huidige koning.
De werkgroep beveelt aan dat vanaf dan de vermoedelijke troonopvolger vanaf zijn 18de jaar een jaarlijkse dotatie mag krijgen.
Ook een koning die aftreedt, de overlevende echtgenoot of echtgenote van de koning of van de vermoedelijke troonopvolger hebben recht op een dotatie.
Als de troonopvolger huwt, wordt zijn of haar dotatie verhoogd. Of de echtgenoot/echtgenote krijgt dan een eigen jaarlijkse dotatie, zo wil de werkgroep.
Prinses Astrid en prins Laurent behouden hun wettelijk voorziene dotaties, aldus de aanbevelingen die donderdag aan het bureau van de Senaat werden overgemaakt.
Bron Knack
Commentaar
Men heft ons weer bij ons algemeen gezamenlijk pietje. De Stelende Eksters worden gewoon bevestigd! En dat niettegenstaande alle dure eden van vòòr de verkiezing….
Wij zullen dus straks weer de exorbitante bedragen zien verschijnen waarvan de gewone man maar kan van dromen….De ‘Spaanse Heks’, zoals Prins Laurent haar benoemt, zal niemand van haar ‘staff’ van 24 leden moeten ontslaan. Fluppe de Taiie mag nog een paar troon-pretendentjes meer op de wereld zetten: we zullen ze en zijn Mattil wel onderhouden…Niemand hoeft gaan te werken voor de bete broods-met-beleg…
En bovenal, de super-de-luxe onnutte Rwa, die meestal op zijn super-de-luxe yacht verblijft in het super-de-luxe tropische Zuiden van Frankrijk: hij wordt bevestigd. En geïndexeerd, dat spreekt vanzelf! Het land staat op de rand van het failissement, maar het potverteren gaat door.
Waarom geen volksraadpleging? Dan wisten die Koninklijke Nietsnutten ineens watt ze waard zijn. Want diegenen die het Volk als zijn vertegenwoordigers gekozen heft, vertegenwoordigen alleen zichzelf. Ward DeBever zal weer geestig doen, de Brulboei uit Oostende zal weer een Indianenkreet uitstoten, al-dan-niet gevleugeld, terwijl de Tjevenpartij met de linkerhand weer zal opstoken, om des te meer met de rechterhand te kunnen geven. En de Sossen-Anders, met de Wijd Open Pest Voor Vlaanderen : hoe zouden ze hun trouwste bondgenoten afvallig kunnen zijn!
Alleen het Vlaams Belang zal weer de stormklok luiden, veilig door alle ‘democraten’ achter de zijlijn gehouden…
Zijn die dan (en bijgevolg ook ondergetekende) tegen het Koningshuis? Tja, als er geen land B. meer moet bestaan, wat doen we dan nog met een royaal levend Koningshuis? Voor mij mogen ze zich allemaal Koning der belgen blijven noemen, precies alsof dit straks nog iets betekent, als er geen ‘belgen’ meer zijn Als ze maar doe lijk iedereen van jong tot oud, werken voor de kost! En als ze al, maar dan ook àl hun profijtjes inleveren. Om te beginnen hun paleizen, waarvan ze zelf nog de verwarming niet betalen!
Ooit gehoord van het Quirinaal, in Rome?
Dat is het voormalig Paleis van de verbannen Koningen van Italië, eerlijk (!?) zelf betaald door het eeuwenoud vorstelijk geslacht der Savoye’s. Een immens paleis, waarvan niemand weet hoeveel kamers het precies bevat, met een immense tuin, in hartje Rome….Het kent een nuttig tweede leven als Ambtswoning van de President, en als zetel der Regering. De Italianen aanbidden het gebouw! Misschien uit reden van nostalgie – maar het is voor hen een Heiligdom…
Kan de Vlaamse Regering een beter stulpje vinden? Ze heeft meteen een dubbele reden om Brussel als Vlaamse stad met hand en tand te verdedigen!
Vandaar mijn 3 referendum vragen:
- Akkoord met het Koningshuis: blijven Ja of Neen.
- Indien ja: met of zonder leefloon
- Het Koninklijk Paleis wordt de Zetel van de Vlaamse Regering Ja of Neen…..
Ik zal maar zelf besluiten, zeker? Alleen met het strikte minimum leefloon akkoord en het Paleis wordt ontruimd. En dan vallen er, zoals in 1945, doden, en alles blijft bij het oude….
Neen, Vlaanderen, er zal niets veranderen. Zo lang ge bedelend aan de poort blijft staan….

Geen opmerkingen: