woensdag 15 juli 2009

LIEVER ENTENTE MET NEDERLAND

LIEVER ENTENTE MET NEDERLAND


Obama nodigt Nederland uit voor G20

Nederland mag eind september aanschuiven bij de top van de G20, de grootste economieën van de wereld, in het Amerikaanse Pittsburgh.


Barack Obama heeft dat gezegd tegen premier Balkenende, die in Washington is voor zijn eerste officiële bezoek aan de nieuwe Amerikaanse president.

Nederland is officieel geen lid van de G20, Obama en Balkenende spraken ruim een uur met elkaar, onder meer over de mondiale samenwerking in de economische crisis; de situatie in het Midden-Oosten, Afghanistan en Pakistan, en de aanpak van het klimaatprobleem.

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen was er ook bij. Nederland wil graag meepraten omdat het land vanwege zijn omvangrijke financiële sector grote belangen heeft.
Obama prees na afloop van het gesprek met Balkenende uitvoerig de Nederlandse inzet in Afghanistan. De Amerikanen spraken eerder de hoop uit dat Nederland langer wil blijven, maar Balkenende herhaalde dat Nederland volgend jaar stopt als leidende natie in de Afghaanse provincie Uruzgan. De Nederlandse bewindslieden hebben ook andere ontmoetingen, onder anderen met de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi.

Bron De Wereldkrant

Commentaar Vaststelling.
Vlaanderen zou beter af zijn met een ‘entente cordiale’ met Nederland, dan met een gedwongen keurslijf in de zinkende Belgica…Terzake verwijs ik ook naar Angeltjes, met hun verhelderend artikel over de atoomcentrale in Mol, zo glansrijk (!à gesaboteerd door de Franscouillons!
Dit is geen ‘Muiterij op de Bounty’, maar muiterij op de Belgica

Geen opmerkingen: