woensdag 29 juli 2009

MAROKKO OF NL/VL



MAROKKO OF NL/VL

Baard blijft in Limburg

JOOST NIEMöLLER

De hardcore moslims in Nederland hebben een hoop te zeuren. Maar wie een baard draagt, blijft toch liever hier. Met behoud van uitkering. Vandaag in de Volkskrant.

Iets waarover je bij al die studies over immigratie eigenlijk vrij weinig leest is: Wie immigreert er nu eigenlijk? Ja, de voor de hand liggende reden is natuurlijk armoede. Maar ik doel eerder op de vraag: Welk type?

Naar Amerika migreerden destijds veel godsdienstfanaten. Het gevolg is dat je daar nu het hoogste percentage christelijke fundamentalisten hebt, iets wat nu onze wereldpolitiek bepaalt. Wij zijn daar overigens in Europa wel mooi vanaf.

Maar zou het ook wel eens zo kunnen zijn dat de moslims die naar Europa verhuizen nu juist de moslims zijn waar ze in die moslimlanden vaak ook liever vanaf willen? Ik denk het wel. Mannen met baarden hebben het in Tunesië bijvoorbeeld niet makkelijk; Het regime ziet er een potentiële bron van onrust in. Om diezelfde reden trachtte bijvoorbeeld Turkije lange tijd de hoofddoeken buiten het straatbeeld te houden. Een verloren strijd, blijkt nu.

En neem nu Marokko. Vandaag stond in de papieren Volkskrant de reportage ‘Droomland Marokko stelt vrome moslim teleur.’ Het verhaal gaat over ene Laarbi Abrazem (29) die in Limburg woont. Als hij Marokko in wil, zo lezen we, krijgt hij steevast problemen met de douane, vanwege zijn baard. Een bevriende politie agent in Marokko had hem al eens verteld dat hij beter in de hasj kon dan een baard dragen. Minder problemen.


Abrazem blijkt bitter teleurgesteld over het moslimgehalte van Marokko. Ze doen er nog maar weinig aan. Abrazem zegt iets opmerkelijks: “De islam wordt in Marokko door de doorsnee moslim minder gepraktiseerd dan in Nederland.” De Moskeeën zijn er vaak dicht, er zijn geen lezingen of conferenties, zoals in Nederland. Overigens: Dat weerhoudt Abrazem er niet van om als alle Marokkanen te lopen zeuren over Nederland, waar het wij-zij denken zou heersen, kortom waar ze Marokkanen helemaal niet leuk vinden, en dat is niet eerlijk.

Hij zou nog het liefst naar Saoedi-Arabië willen, onze Limburgse Abrazem. Daar heb je tenminste de vrijheid om de islam te beoefenen zoals je dat wil. Zegt hij. Ja, zolang je het maar op precies de Saoedische manier doet. Ik zou zeggen, Arhazem, go, go go!

Maar, nee, na lang dubben en zeuren besluit hij toch maar in Nederland te blijven, want ja, ‘meer rechtszekerheid’. Die uitkering dus, daar komt het altijd weer op uit. Want dan zie je het ineens; helemaal in dat hele verhaal staat nergens waar hij werkt. Een hoop gestudeer Arabisch aan de Hogeschool in Limburg, allemaal betaald door de Nederlandse overheid, maar geen werk, en wel veel rechtszekerheid. Die gaat hier nog zijn hele leven lang betaald zeuren over het wij-zij denken. De baard blijft in Limburg.

reageren kan op: www.joostniemoller.com Bron HVV/NL

Digitaliaanse Diverse Divergentia
Dit werkje van mijn hoogstaande en vereerde collega (wat ’n pretentie van mij, zeg!) sluit naadloos aan bij mijn voorgaande stukje, getiteld ‘Quanto Costa immigratie?’ Of beter gezegd, het vormt er het Koninginnestukje van! Al moet ik zeggen dat Niemöller (buiging) een stuk handiger is dan ondergetekende…Hij spreekt van ‘Baard blijft in Limburg’, daar waar ik altijd ‘haatbaard’ schrijf, omdat ik in elke baard een voorafspiegeling zie, let wel: een voorafspiegeling, iets wat iets anders vooraf gaat, van wie of van wat die ooit de knoet over ons land zal leggen. …De foto in front zegt alles. Maar…Errare humanum Est..

De vervagiing tussen ‘baard’ en ‘haatbaard’ is in mijn geest hoofdzakelijk ontstaan, sedert ik zo’n figuur, met een van woede verkrampt gelaat, het straatnaambordje, dat Filip DeWinter in Antwerpen had laten verspreiden, had zien afscheuren. PO^p dat vbordje stond ‘Zonder Jihad-straat’….Een lachende DeWinter die het bordje bevestigt, en een woedende Muzelman die het verscheurt….Wat ‘n symboliek!

Onze Filip Dewinter moet, zonder 24/24 politiebescherming, beschikken over een bijzonder gunstig gesternte. De Volkerts Van der Graafs liggen hier nochtans ook op de loer. En als een ‘bekeerde’ moslima er in slaagt om, terug Westers verkleed, een helikopter te huren om har crimineel moslimvriendje uit de gevangenis te bevrijden, dan moet het een koud kunstje zijn, om een Taliban-kind-met-bomgordel en een ruiker rozen naar de Fluppe te sturen….Ofwel is de Fluppe het kruid niet waard, ofwel wacht men liever zijn tijd af….Maar sterven op zjn bed, zit er voor deze vrijspreker niet in. Net zoals niet voor Geert Wilders…De FATWA, weet U. Dat is lijk de Fiscus. Of het Boek van Sinterklaas. Die twee vergeten ook nooit iets!

Tot slot….nog even op bezoek geweest bij: www.wijblijven.nl de site van onze lieve Muzelman-vrienden en vriendinnen….a ziet U, in de moslim-wereld zijn de vrouwen ondergeschikt aan de mannen, dus komen zij pas op de 2de plaat….
Moet een raad gevoel zijn, te worden bekeurd door een gekleurde politie-flik met hoofddoek of ander potsierlijk hoofddeksel…Maar goed : met hoofddoek, en anders gekleed lijk de dames uit Play Boy. Mij best!

Fatwa: Uniform af, hoofddoek op!


Tjah, de hoofddoek blijkt nog steeds een gevoelig onderwerp te zijn. Je zou denken dat na al die jaren bepaalde zaken wel duidelijk zijn. Dus niet... Ene tante bij de Amsterdamse politie werkt al jaren met hoofddoek in burgerkleding. Sinds vorig jaar zou uniform altijd verplicht moeten zijn voor agenten, dus zou zij haar hoofddoek af moeten doen. Commissie Gelijke Behandeling oordeelt dat de verplichting vrouwen met een hoofddoek uitsluit. De plicht is niet altijd noodzakelijk voor politiemedewerkers zonder publiekscontacten.

De vraag: Is het werkelijk een probleem dat een agent een hoofddoek draagt? Waarom kan het in bepaalde andere landen wel? En is dit niet een beetje vage oplossing? Uiteindelijk blijft het een agent, met hoofddoek, alleen zonder uniform... Of, kan het wel, omdat geen publiekscontacten zijn vereist... Of misschien is het ook gewoon een non-issue en gaat het gewoon om de kwaliteit van het werk...
Bron: http://www.wijblijvenhier.nl/archives/1765-Fatwa-Uniform-af,-hoofddoek-op!.html


Meisjes en Jongens : schiet niet op de pianist….Als U de lol niet snapt, is dat het bewijs dat U niet goed geïntegreerd bent! Want de ‘pointe’ wil ik U wel verklappen, omdat ik die elders gelezen heb…. : die mevrouw-agente kan niet, zonder haar man, haar vader of haar broer, op straat komen! Dat is niet halal! Dat is haram! Weet ook niet als mevrouw-agente, moest ze al eens een te vriendelijk oogje op een knappe jongeman laten vallen, niet een traumop-voorhand- heeft met visioenen van steniging, of nog erger, van uit het land verjaagd te worden, na het incasseren van 50 stokslagen, in het publiek toegediend…..

Geen opmerkingen: