maandag 6 juli 2009

MOSLIM FEESTDAGEN


MOSLIM FEESTDAGEN

New York voert islamitische feestdagen in


E.J. Bron 6 juli 2009

In New York werden de beide feestdagen van de moslims – Id ul-Fitr (Suikerfeest; einde van de ramadan) en Id ul-Adha (Offerfeest) – officieel erkend, zodat alle scholieren vanaf het volgende schoolseizoen deze dagen vrij zijn. Deze beslissing zou ook verstrekkende gevolgen voor het hele land kunnen hebben wanneer spoedig de regeling in heel Amerika geldt.

De beslissing om de islamitische feestdagen tot officiële feestdagen te verklaren lag vooral aan het werk van een Turkse pressiegroep van moslims die zich al meerdere jaren inzette voor zo’n regeling, maar tot nu toe steeds zijn verlangen zag mislukken.

Pas na de ”handreiking” van de Amerikaanse president Barack Obama aan de islamitische wereld – door zijn toespraken in Turkije en Egypte – is de gemeenteraad van New York langzaam vertrouwd geraakt met het idee om islamitische feestdagen te erkennen. De gemeenteraad stemde met slechts één tegenstem voor een ontwerp dat de beide feestdagen van de moslims als officiële feestdagen erkent en dat alle kinderen in New York deze dagen vrij geeft van school.

Tot nu toe echter weigert de conservatieve republikeinse burgemeester Bloomberg van New York de beslissing van de gemeenteraad in de praktijk om te zetten. Er wordt echter rekening mee gehouden dat de druk van de islamitische lobby ervoor zal zorgen dat Bloomberg van mening zal veranderen.

Andere religies hadden de afgelopen jaren al geprofiteerd van eenzelfde soort regelingen, alleen de moslims niet. In New York heeft 12% van alle scholieren het islamitische geloof, zodat de beslissing voor zo’n regeling ook niet moeilijk was. De beslissing werd door de moslims met vreugde begroet.

In Amerika hebben moslims zuiver juridisch gezien een veel grotere speelruimte en godsdienstvrijheid. Ook al is dit niet op alle terreinen in de VS te zien, toch is er principieel geen probleem met religieuze uitingen of het uiterlijk. Een hoofddoek bijvoorbeeld is daar nooit een politiek symbool, maar behoort tot het veelzijdige culturele beeld.

LINK oorspronkelijke artikel:
http://www.foxnews.com/politics/2009/07/01/new-york-city-council-bloomberg-odds-muslim-school-holidays/

LINK: http://weckstube.com/international/1586-usa-fuehren-muselfeiertage-ein.html


Bron: www.weckstube.com

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron on Het Vrije Volk


Commentaar
Het voelt bijna aan als vloeken in de kerk : iets ‘verkeerds’ durven zeggen van de Heilige Obama. En dat is wat ik nu aan het doen ben. Want de waarheid kan nooit verkeerd zijn. Obama is een moslim-aanbidder, en stilaan zal de ganse wereld het geweten hebben!
Hij werpt zijn schaduw vooruit op Europa!
Laten wij er dus op bedacht zijn : straks zal het ook bij ons ‘de bon ton’ zijn, om te pleiten voor die twee betaalde feestdagen (op wiens kosten, denkt U?) en gaan we onverbiddelijk de weg op van de totale onderwerping. Amerika, het Eldorado van de Vrijheid, geeft het voorbeeld. Het was, met Obama, te verwachten en hopelijk schudt het de Amerikanen nu wakker.
Er is misschien toch een streepje licht aan het einde van de tunnel. Die ambtstermijn zal niet eeuwig duren, en wie weet, is het lot ons ondertussen niet genadig. Want in de grond is nog zo slecht niet! En ondertussen, hoe bruiner (!) hij het bakt, des te straffer zal het Volk smeken om ‘change’..
Zal de beschaving en onze vrijheid gered worden door een blanke vrouw? Et worden spannende dagen, zowel voor Sarah Palin als voor de ganse wereld….Want: ‘in God we trust’ op mee einde te maken aan deze zwarte nachtmerrie…….

Geen opmerkingen: