zondag 19 juli 2009

OO BAMA ONTBLOOT

OO BAMA ONTBLOOT

Het heeft even – zeg maar gerust zes maanden – geduurd, maar het lijkt erop dat in ieder geval één Nederlandse krant de gebeurtenissen in Amerika redelijk goed in de gaten houdt. De Telegraaf:
De populariteit van de Amerikaanse president Barack Obama is tot onder de 60 procent gedaald. Hij staat nu op 57 procent en is daarmee even geliefd als zijn voorganger George Bush na diens eerste zes maanden in functie.
Van de ondervraagde Amerikanen keurt inmiddels 36 procent het beleid van de eerste zwarte president af, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN vrijdagavond. CNN berekende het gemiddelde van vijf nationale opiniepeilingen. Begin juni stond Obama nog op 62 procent.*
Goh, hoe kan dat nou toch?
Het antwoord van De Telegraaf (welke vervolgens een CNN analyst citeert**): Amerikanen staan niet achter Obamas economische beleid. Nu, dat klopt deels wel, deels niet. Misschien wordt het eens tijd dat de Telegraaf en andere ‘kranten’ het publiek beter over de gang van zaken in Amerika informeren.
Hij verliest namelijk niet alleen steun vanwege zijn barslechte economisch beleid, hoewel dat zeker wel een grote rol speelt. Kiezers zijn het met vrijwel elke signature policy oneens. Klimaatverandering? Amerikanen zijn tegen Obamas plannen. Gezondheidszorg? Zelfde. Economie? Yup, alweer hetzelfde verhaal. En zo gaat het maar door en door.
De Telegraaf is er ongetwijfeld in geslaagd het publiek vanmorgen te verrassen (”hoe kan dat nou toch? Hij is toch de Messias en Bush de duivel?”), wat diep triest is gezien het feit dat mensen met enigszins verstand van zaken deze ontwikkelingen maanden geleden al aan zagen komen. Obama heeft zich vanaf dag één als links radicaal gedragen. Zijn plannen zijn totaal niet pragmatisch, maar 100% procent ideologisch van aard. Amerikanen weten dat ze straks diep in de buidel moeten tasten omdat hun president het land graag in een soort van Europese verzorgingsstaat om wil toveren, met alle (kostbare!) nadelen van dien.
Met andere woorden, Obama zal nog veel meer aan steun verliezen. Dat kan bijna niet anders. Gematigde en conservatieve kiezers beginnen zich steeds meer te roeren. Ze protesteren nu bijvoorbeeld al tegen zijn belachelijke plannen voor de gezondheidszorg. Deze plannen zijn vergelijkbaar met zijn ’stimuleringsplan voor de economie’: duur, maar nutteloos.
Goed. Het begin is er, zullen we maar zeggen. Misschien dat De Telegraaf vanaf nu haar leven betert en het publiek eerlijk, volledig en open informeert over wat president Obama allemaal uitvoert, en wat Amerikaanse kiezers daar nu eigenlijk van denken.
* Die 57% is nog best positief, trouwens. Rasmussen – welke veel betrouwbaarder is dan CNN - zegt dat slechts 52% het beleid van de 44e en eerste zwarte president steunt. Nu zijn populairiteitscijfers (”vind je Obama een toffe gast?”) en goedkeuringscijfers (”steun je zijn beleid?”) niet precies hetzelfde, maar De Telegraaf maakt niet duidelijk waar het ‘t precies over heeft.
** Waarom de Telegraaf zo vertrouwt op CNN ‘analysten’ en peilingen is me een raadsel. CNN staat in Amerika immers terecht bekend als ‘de zender voor, door, en van Democraten.’
Bron http://www.dagelijksestandaard.nl/

Digitaliaanse Diverse Divergentia
OO Bama, of liever zijn kroon, wordt ontbloot, zodat hij dreigt straks helemaal in zijn blootje te zullen staan….
Wie nooit te oud is om te leren en dus graag bijleert brenge bovenstaande link bij zijn ‘favorieten’ : De Dagelijkse Standaard (DDS). Is bij mijn weten een van de weinige copies die beter is dan het origineel. Dat verschijnt ook wel dagelijks maar is over van zichzelf en zijn broodheren
DDS is misschien minder bekend dan deze illustere voorganger, maar is veel beter. Omdat hij dingen schrijft die de ander verzwijgt. Zoals bijvoorbeeld de populariteit tests in Amerika over de goddelijke OO! Bama! Waar uit blijkt dat die nu al tanende is…Of nog : DDS waarschuwt voor de linkse (democratische, wordt gezegd) indoctrinatie van CNN…Neen, het zal wel niet de waarheid in pacht hebben, maar door de kristische geluiden leert men na te denken. Enne…Je pense, donc je suis…
Vanzelfsprekend is DDS weer NL overwegend…Zodat wij, Vlamingen, levend in eenzelfde taalgebied, het eens te meer moeten doen met de kruimeltjes…Nochtans hebben wij ‘kruimeltjes’ niet als Jantjes pruimen, maar O! als broden zo groot : Om deze keer geen namen te noemen: Luc Van Balberghe met AN (Achter het Nieuws) bijvoorbeeld, die we allemaal kennen van www.vrijvanzegel.net en die op 13 Juni o.a. een stukje over de Nieuwe Vlaamse Regering heeft gepleegd, om duimen en vingers van af te likken…Maar echt, voor een blik op de wereld ben je als Vlaming verplicht over te schakelen naar het Engels…dat per slot van rekening dan toch een wereldtaal is.
Maar ik was bezig over Obama….en dat is heus geen opwindende gedachte. Want hij was toch de Messias, die de duivel Bush moest doen vergeten!? Die verdienste zullen we straks kunnen afmeten aan zijn tussenkomst ofwel bij Israël, ofwel bij Iran, om Wereldoorlog III te voorkomen, om nog maar over Noord Korea te zwijgen, waar nog een andere nucleaire wedloop aan de gang is… Want inderdaad, de binnen-Amerikaanse situatie mag ons dan wel onberoerd laten, vroeg of laat beïnvloedt dat in ieder geval ons eigen wereldje. Denk maar aan de bankcrisis met de verre wortels in het ‘democratisch’ regime van President Carter, met zijn ‘hypotheek leningen voor het volk’….
En zo zou ik nu, wat U mag verwonderen, een lans wille, breken voor de Verenigde Staten van Europa. Niet voor het Europa waarin we nu verzeild zijn geraakt, maar voor een Europa der Volkeren, dat werkzaam is zoals ongeveer als de Zwitserse Federatie al eeuwen werkt : met behoud van ieders eigenheid maar als één geheel naar buiten uit….Ik zeg dit om weerwerk te leveren aan de Amerikaanse dominantie, waar Europa gebruikt wordt als gelegenheids-partner en bijzet-gewicht in de wedloop naar de sympathie der Oosterse wereldmachten als China, Indië, Rusland. Daar waar Europa best geplaatst is om met bijvoorbeeld, de vroegere communistische vijand Rusland, als handelspartners op te treden. Zij zijn onze naaste buren met bijna identieke culturele en godsdienstige achtergronden. Zij beschikken over onuitputtelijke natuurlijke rijkdommen waarmee we zaken kunnen doen…Met China hadden wij, Vlamingen, al de beste relaties (Pater Verbist) nog vòòr Amerika was ontdekt, en met Marco Polo (Venetië) deden de Italianen al van in de Middeleeuwen zaken met het China van de Mandarijnen….
Maar Allez, ’t zal beteren nu De Gucht naar Europa is vertrokken en de Ieperse Geitenboer het vaderland vertegenwoordigt in het buitenland…
Ik beklaag hun beider ‘werkterreinen’ en de vaart der volkeren….waar men geen kleinheid kan ontwaren….

Geen opmerkingen: