woensdag 15 juli 2009

QUATORZE JUUILLET 2009

QUATORZE JUILLET 2009
Franse rel-jongeren steken honderden auto's in brand
dinsdag 14 juli 2009 10:55
In Frankrijk zijn aan de vooravond van de nationale feestdag ruim driehonderd auto's in vlammen opgegaan. Dat zijn er tientallen meer dan vorig jaar. Vooral de voorsteden van Parijs waren de klos, maar ook in Lille en Lyon was het raak. Meer dan tien agenten raakten gewond bij de rellen.
Dat meldt het Franse persbureau AFP. In totaal werden in de nacht van 13 op 14 juli 317 auto’s in brand gestoken. Vorig jaar waren dat er nog 297.
Vandalisme
Alleen al in de achterstandswijken van Parijs vielen 215 voertuigen ten prooi aan het vandalisme van de gewelddadige jongeren, tegenover 211 vorig jaar. Agenten verrichtten 240 arrestaties, meldde de politie dinsdag. De agenten liepen gehoorproblemen op, door het afgestoken vuurwerk en door kleine zelfgemaakte explosieven Terwijl in de Franse hoofdstad sprake lijkt van een stabilisering van het aantal uitgebrande auto’s, maakt de politie zich nu ook zorgen over andere steden. In Lille en Lyon was sprake van een forse stijging van het aantal brandstichtingen.
Hulpverleners
Om de een of andere reden steken jongeren elk jaar de nacht voor de nationale feestdag auto’s in brand. De politie durft echter te spreken over een relatief rustige nacht, met 'uiteraard ook het nodige geweld tegen hulpverleners'. Het definitieve aantal brandstichtingen wordt vanmiddag bekendgemaakt, als alle tellingen zijn afgerond.
Bron Elsevier
Commentaar
De hogedrukreiniger heeft niet gewerkt! Het gaat van kwaad naar erger! Dat zijn geen ‘onlusten’ meer, maa regelrechte burgeroorlog. Op woensdagmorgen 15 Juli bleken dat reeds in totaal 500 auto’s te zijn geweest….Waardoor eventueel kan besloten worden, dat dit een Islam-bijdrage is om de verkoop van nieuwe auto’s te stimuleren…
Er zouden, zoveel aanhoudingen zijn….Zullen ze ooit gestraft worden (vandalisme in bende vorming) of verantwoordelijk gesteld voor de schade?
Pas op mensen : Lille (Rijsel) ligt slechts op 25 Km van Kortrijk en tussen beide ligt de grenspost ‘Risquons-Tout’ waar in nog niet zo ver verleden de Franse meute werd gestopt….Hazebrouck in Frans Vlaanderen was toen het stadje waar de Beeldenstorm begon, om uit te waaieren over gans de Zuidelijke Nederlanden…Ja, toen, in de goede oude tijd was het slechts een Beeldenstorm. Heden ten dage is het een vuurstorm….in gang gezet door de voorhoede van het leger der Muzelmannen, dat als een 5de Colonne leeft en ademt onder onze neus…
Men weigert het kind een naam te geven. Om erger te voorkomen, denkt men…En ieder jaar wordt het erger….Dit zijn geen toevallige ‘onlusten’ meer, maar een regelrechte burgeroorlog van donkerhuidige Fransen tegen alles en nog. In naam van de godsdienst van de vrede….Om het even wat hun motieven zijn : de regel van de zachte hand maakt het alleen maar erger. Het zal maar beteren als men terug de galleie-straffen invoert: voor het minste vergrijp tegen de openbare orde 20 jaar en meer, in de ijzers, dwangarbeid aan de riemen van een vrachtschip dat over en weer rondtoert van haven tot haven, zonder ooit aan te meren, tenzij om te bunkeren en te laden en lossen…Milieuvriendelijk en gezond vrachtvervoer waar de stijgende olieprijs geen vat op heeft….
Als Sarko de nodige ruchtbaarheid aan deze vorm van bestraffing geeft; zal hij waarschijnlijk nooit de bemanning van een tweede schip bijeen kunnen sparen. .

Geen opmerkingen: