maandag 27 juli 2009

SARAH PALIN HOOP DER WERELD ?


SARAH PALIN HOOP DER WERELD?

Van onze correspondent in de Verenigde Staten

Via Twitter onthulde Sarah Palin, die gisteren aftrad als gouverneur van de Amerikaanse staat Alaska en in 2008 Republikeins vicepresidentskandidate was, zeer recent haar politieke motto. 'Ga mijn mond niet houden/ Ik weet dat er een paar honderd miljoen mensen zijn zoals ik/ Probeer gewoon vrij te zijn', citeerde Palin uit een bekend countrylied.

Of daaruit volgt dat zij in 2012 een gooi doet naar het Witte Huis, zegt Palin niet te kunnen zeggen. Verwijzend naar de zalmvangst, waar Alaska nu druk mee is, stelde zij: 'Ik wou dat we de volgende vistrek konden voorspellen, zodat wij wisten wanneer we met een boot uit moeten varen. Maar die trek kan ik niet voorspellen en ik weet nog minder wat er in 2012 zal gebeuren.'

'Ze is nog niet bezig met voorbereidingen voor 2012', weet Fred Malek, die vorig jaar de fondsenwerving leidde voor presidentskandidaat John McCain, die Palin als running mate koos. Palin zamelt nog geen geld in en heeft nog geen team opgezet dat naar de voorverkiezingen toewerkt. 'Maar ze heeft ook de deur naar 2012 nog niet dicht gedaan. Terecht', meent Malek.

Hij is een van de Republikeinen die nog altijd kansen op het nationale toneel zien voor de 45-jarige Palin. Hij is blij dat ze de komende tijd veel door Amerika wil reizen, spreekbeurten gaat geven en Republikeinse kandidaten in hun campagnes gaat helpen. Daarmee 'zal ze zichzelf en de Republikeinse partij veel goed doen' en krijgt ze een idee hoe een eventuele kandidatuur valt. Voorts schrijft Palin een boek.

Aan haar naamsbekendheid zal het niet liggen. Ook na de presidentsverkiezingen is Palin Amerika blijven beroeren. Haar onverwachte aftreden als gouverneur, terwijl ze nog anderhalf jaar te gaan had, was groot nieuws. Alle grote tv-zenders zonden cameraploegen naar het afgelegen vissersdorpje in Zuid-Alaska, waar zij met man en vijf kinderen op vakantie was, zalm ving en rookte, en de sauna opstookte. Honderdduizend mensen volgen Palins getwitter.

Vele duizenden inwoners van Alaska kwamen het afgelopen weekeinde op de drie afscheidspicknicks van Palin af. Daarbij bakte de oud-vicepresidentskandidate hamburgers van elandvlees en sprak kort over haar liefde voor Amerika. 'Verontschuldig je nooit voor het feit dat je Amerika bent', zei Palin op één picknick. 'We willen dat je onze volgende opperbevelhebber wordt', schreeuwde iemand terug. De politica reageerde alleen met een militair saluut.

Of al die fascinatie voor Palin zich in stemmen vertaalt, is de vraag. Zij werd in 2006 met ruime cijfers tot gouverneur gekozen en was aanvankelijk ongekend populair. Maar haar besluit tussentijds af te treden heeft in Alaska veel kritiek gekregen. Haar populariteit is ingezakt. Oud-adviseur Wevley Shea noemt haar 'een erg aardige vrouw en een geweldige moeder. Maar een leider loopt niet weg'.

Palin zelf zei geen ander keus te hebben. Politieke vijanden in Alaska achtervolgen haar zozeer met triviale klachtprocedures over onethisch gedrag bij reisdeclaraties en benoemingen, dat ze niet langer goed kon functioneren. Ook zou de pers haar gezin te veel lastig vallen. Stil de rit uitzitten lag niet in haar aard. 'Alleen dode vissen laten zich met de stroom meezakken', vertelde Palin. Maar op accountant Joy Bentley maakt haar verklaring geen indruk. 'Ze had zich daar doorheen moeten zetten.'

Ook op nationaal niveau heeft de vele aandacht Palin lang niet altijd positieve resultaten opgeleverd. Haar verrassende verkiezing tot vicepresidentskandidate bezorgde John McCain even een voorsprong op de Democraat Barack Obama. Maar na slechte tv-interviews, onthullingen dat haar ongehuwde tienerdochter zwanger was, dat de campagne voor 150.000 dollar aan merkkleding voor haar had gekocht en dat ze haar gouverneurspost had misbruikt om een familieconflict uit te vechten, werd ze een blok aan McCains been.

In conservatieve kringen blijft Palin populair vanwege haar volksheid en traditionele waarden. Maar een recente peiling laat zien dat onder de Amerikanen als geheel 53 procent negatief over haar denkt. En 57 procent meent dat Palin complexe onderwerpen niet doorgrondt.
Bron DS
Digitaliaanse Diverse Divergentia
Dit DS-artikel, half verhullend, half spottend, weet niet goed waar naartoe….Het durft niet recht-aan recht-uit zijn linkse mening opdringen, maar gaat tewerk als een magiër die zijn publiek een rad voor de ogen draait, door zonder te liegen, ook de waarheid niet zegt. Het schept de illusie van ‘mens, wat denkt ge wel’ – Obama in de weg te willen staan voor een tweede ambtstermijn waar ‘wij’ zo gelukkig om zouden zijn…Blijf toch bij Uw kookpotten (BBQ) en laat het aan ons over om te wereld te verbeteren’….
Maar terzake mijn eigen commentaar. Als de vrouwen er al altijd mooier en mooier bij worden (zie Angeltjes), dan bent U zelf waarschijnlijk niet meer van de jongsten…ofwel bijziende geworden. ’Schijn bedriegt’ : ziezo, weer eens een spreekwoord .dat afgestoft moest worden.!
Maar als het waar is (dat van die mooie vrouwen) dan ziet het er voor de wereld – na de ramp van volle vier jaar Obama - waarvoor God ons behoede! - nog veel beter uit. Het snedig (en mooi!) trappers-vrouwtje uit Alaska, zit er gelukkig weer aan te komen. Oe-degelijk, goed van de tongriem gesneden en goed voorzien van poten en oren…Even geduld, zoals op de TV…en we beleven het weer; het uitdragen van alles waarvoor onze beschaving staat: Normaal gezin (=normale gezinswaarden), gelovig (=geen Muzezmanse) en … geen luid klinkend leeg vat dat over alles en nog een vlotte nietszeggende mening kan verkopen….….Yes, she can! Onkreukbaar als geen één. Vastberaden voor eigen waarden. Zo eigen als eigen maar kan zijn!
Misschien kan zij ooit voorkomen dat er nog ergens Amerikaanse vlaggen worden verbrand . Dat zij vrede brengt daar waar die verprutst werd…De machtigste vrouw ter wereld….Als ‘Mum’ toch nergens vrees inboezemend als oorlogs-stookster. Moeders moordenniet. Moeders verwoesten geen levens. Moeder brengen leven en beschermen het! Na de eerste zwarte president (en diens débacle!) nu de eerste vrouw in het Witte Huis….
Nog 3 ½ jaar te gaan, maar wel slechts 2 ½ jaar meer te wachten tot de verkiezingsstrijd in Amerika weer het wereldnieuws beheerst. En tot het pittigste vrouwtje ter wereld daarna het machtigste vrouwtje ter wereld wordt. Als het schoensmeer in Washington DC en het Witte Huis is vervangen door het lippenrood van de Amerikaanse ‘mum’, het wilde beest-met-lippenstift, dat vecht voor haar jongen…Laat haar (en de haren) nu maar rustig aan het zalm-roosteren bezig zijn : alles op zijn tijd!
Maar onze verzuurde Pappenheimers van pers en TV kennende, zal het hele verhaal wel danig onderbelicht worden. Terwijl de mirakels van de H. Obama nog verder en nog hoger zullen opgeschroefd worden….Want in de linkse gedachtewereld is bekwaamheid geen criterium, wel het wereldbekende ‘ons kent ons’ , of in ’t Fransoos ‘nous nous connons’…….
Ben ik nu racistisch? Zelfs als ik zeg dat er, spijts alles, toch bekwame en nijvere ‘zwart-mensen’ bestaan? Zelfs evenveel als ‘wit-mensen’? Het intellectuele zit hem niet in de huidskleur, maar in de hersenen…..En zou U zo denken, mensen zijn toch allemaal dezelfden!....Wil dan zo goed zijn een van mijn voorgaande stukjes te hernemen, daar waar ik Vincent De Rouck aan het woord laat :
De rassen- en klassenstrijd van Barack Obama,
ter gelegenheid van de door hem benoemde wereldwonder, de zwarte Opper-Rechter en de steeds duidelijker positieve discriminatie van de zwarte townships…
Please remember de Democratische regering van ene Cowboy Jummy (Carter), die aan de basis ligt/lag van de financiele crisis door de Amerikaanse banken te verplichten tot onverantwoorde hypotheek-leningen, die de Federale Schatkist, bij onvermogen van de eigenaars zou opvangen…maar die door handige (?) bankiers doorverkocht werden aan de Europese en Oosterse wereldmarkten. Niet aan de moslim-wereld, als ik mag opmerken….Met als gevolg 1° de totale ineenstorting van de immobiliënmarkt in de USA, ten 2° de wereldwijde bankcrisis, gevolgd door 3° een wereldwijde economische crisis, erger dan die uit de jaren ’30…..En ‘links’ maar toeteren dat, na het communisme, nu ook het kapitalisme ‘gefaald’ heeft…Tja, ze kunnen toch moeilijk de waarheid verkondigen door paard en kar te noemen en de linkse democraat Carter: ze draaien liever rond de pot door het accent te leggen op de bankmisbruiken…En op de graai-cultuur, elders, maar niet bij hen….
De ‘Social Health’ van de H. Obama is de nieuwe utopie….
Zeker, Europa staat op dat gebied voor op Amerika,. Laten we daarover kort zijn: het is de schuld van het verleden. En die is niet in te lossen in een paar decennia! Daarvoor moet een ganse Natie heropgevoed worden….
Tussen haakjes : het zou de jonge garde in onze universiteiten (horesco referens, bij zij die voorbestemd zijn om de ziekenfondsen te leiden) sieren, mochten ze een wetenschappelijke studie publiceren over het sociaal stelsel in Duitsland onder de gehate Herr Hitler (dixit Winston Chrchill).. Ik beperk mij er toe te schrijven dat Great Old England zelfs tot op heden daarbij vergeleken, mijlen achter loopt…
Waarschijnlijk ben ik, door dit te denken, nu ook een vuige ‘revisionist’ – iemand die uit de Geschiedenis leert wat er wèl is gebeurd, en die zich niet laat voorzeggen te denken wat er voorgeschreven wordt, omdat het de overwinnaars beter uitkomt….’Zij’ waren de slechten (wat ze dikwijls ook waren) en ‘wij’ de goeien. Omdat ‘wij’ het zo willen Buchstabiert zien in de schoolboeken….…Ecclestone van de F1-formule mag vrij-uit spreken over de goede kanten van de familie Mossley, in hoog aanzien bij Hitler-Duitsland, zodanig dat de Führer doopepeter moest worden bij de geboorte van de F 1-held, thans bejubeld als de kampioen der kampioenen…Daarover bericht alleen ’t Pallieterke. De oenen van de Grote Pers doen er het zwijgen toe….
Draai of keert het zoals U wilt : de wereld is er beter aan toe met een katholieke grootmoeder van goeden huize aan het roer, dan met een halve (hele?) moslim met een onbestemd verleden..maar met een dictatoriale toekomst…
God bless Amerika. Maar ook ons!

Geen opmerkingen: