donderdag 30 juli 2009

SCHIPHOL WIL HET PAARD VOOR DE WAGEN


SCHIPHOL WIL PAARD VOOR WAGEN
Schiphol wil paspoortcontrole vanuit huis
donderdag 30 juli 2009 08:12
Luchthaven Schiphol onderzoekt of passagiers van internationale vluchten hun paspoortgegevens thuis al door kunnen sturen naar de douane op de luchthaven. De marechaussee op Schiphol onderzoekt of de paspoortcontrole zo sneller kan verlopen. Dat heeft een woordvoerder donderdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.
Risico
'We zijn in gesprek met verschillende partijen, zoals justitie, douane en luchtvaartmaatschappijen. Hoe de paspoortcontrole vooraf technisch vorm gaat krijgen, is nog niet duidelijk,' zei de woordvoerder. De marechaussee wil met de gegevens van te voren een risicoanalyse maken, zodat niet alle passagiers uitvoerig hoeven te worden gecontroleerd.
Gemeente
De paspoortgegevens zijn gekoppeld aan de gemeentelijke basisadministratie. Maar ook kan de marechaussee zien of iemand bijvoorbeeld nog een boete heeft openstaan. 'Met de informatie kunnen we van tevoren vaststellen welke passagiers we eruit willen pikken.' Op welke termijn de nieuwe vorm van controle ingevoerd kan worden is ook nog niet duidelijk.
Door Maartje Willems in Elsevier
Digitaliaanse Diverse Divergentia


Gekend zijn bij de douane, bij de politie! Slecht nieuws voor al diegenen die geen zuiver geweten hebben – of die zinnens zijn daar iets aan te doen in het buitenland, om hun 70 maagden in het hiernamaals te verdienen, ….Zo’n maatregel zal natuurlijk als gevolg hebben, dat na verloop van tijd…Schiphol minder passagiers zal tellen….
In dat geval zal het voor ons allemaal een stuk veiliger vliegen worden. Deze zaak op Europees vlak uitbreiden, graag, AUB! Niet parlesanten! Doen!

’t Zijn natuurlijk weer onze Noorderburen die deze primeur mogen boeken! Want bij ons in het Koninkrijk der Franscoullons, vreest men te vlug op de lange tenen van een bepaalde bevolkingsgroep te trappen. Die hebben niet alleen lange tenen, maar ook lange vingers. En lange ellebogen die reiken tot in het Brussels Parlement…

Stel U voor dat om te beginnen in Schiphol, lijstjes zouden uitgeprint en doorgegeven worden wie, wanneer en waar naar toe is gevlogen, hen of terug, of beiden….Vluchten betaald met leefloon? Doel van al die trips? Familie, vrienden, relaties : gecheckt? Hier, maar ook ginder?!

Ik zie de vele vingertjes al omhoog gaan : ‘ja maar, en onze privacy dan’? Antwoord: Tja, moest U maar vroeger aan gedacht hebben, in de stemhokjes! Nu moeten de goeden het bekopen met de kwaden! Het is pompen of verzuipen, beste mensen!

Doet er mij aan denken, dat het nu al voor de goede Big Brother een koud kustje is, of zou moeten zijn, om in alle Europese luchthavens de passagiers-beweging, verkregen bij het inchecken, automatisch te bundelen om overzicht te krijgen van alle, maar dan ook alle verdachte trajecten. De computers zijn thans machtig genoeg om alleen die trajecten uit te vissen die de politie zou kunnen interesseren….De Fiscus, de anti witwas politie en de anti-drugbrigade mogen van mij desnoods over hun schouder meekijken….Want 95% zijn onschuldige vluchten zonder belang voor de veiligheid! Die andere 5%? In de ijzers klinken, letterlijk en figuurlijk en zonder verder tijdverlies manu militari uitleveren, pipatride of niet! Zeg nu zelf : alle mogelijke identificatie-mogelijkheden zouden ten volle moeten ingezet worden: fotografie, iris-controle, vinger afdrukken, DNA, zodat een stilletjes terug binnen glippen uitgesloten wordt!

Ik worstel nog met de gedachte niet alleen de schuldige uit te wijzen, maar ook de hele clan. Gewoon de toepassing van het gezegde dat woorden wekken, maar dat voorbeelden trekken!

Wedden dat het luchtverkeer zich zou snel verleggen naar de grote zeehavens? Naar de internationale autosnelwegen? Of zelfs naar de handel in 2de hands privé-jets! Sheiks hebben olie-dollars in overvloed!

Een nieuwe of een andere vorm van de BOM-methode in het land b.? ‘Bijzondere Opsporings Methoden’ : mij niet gelaten. Op voorwaarde dat er parlementaire controle blijft bestaan : mij niet gelaten. Uit al mijn verplaatsingen zal men geen crimineel patroon terugvingen, noch minder in mijn bankrekeningen of telkefoon- of mailtap! Ik wil, heb geen bezwaar om overal gefilmd te worden, als men door de beelden van die bewakingscamera’s de criminaliteit kan indijken, ja zelfs voorkomen Bij betrapping : zelfde scenario als hierboven! Bij de lurven vatten, en er uit!

Het argument van Di Rupo, die zich verzet tegen snelheidscontroles op de Waalse autowegen, met als voornaamste argument, dat hij niet wil gefilmd worden, hij noch zijn gezelschap, spreekt toch boekdelen! Iemand die met zijn eigen vrouw onderweg is, zelfs naar de Noordpool, loopt inzake de privacy geen risico…..

Weer nog minder blauw op straat en meer in de burelen?

Neen! Juist niet! Laat de computers het werk doen….Door ze alle databanken en burgerlijke standen te laten doorlopen, en te vergelijken met wat voor geprogrammeerd is Schoolverzuim? Kleine criminaliteit? Langdurig werkloos? Schijnhuwelijk? Lange en dure vluchten? Royale levensstijl zonder gekende middelen van bestaan? De baas op stap met iemand die niet zijn wettige echtgenote is? Blijven volgen – kan camouflage zijn! Kinderzegen : aantal en namen volgen, zodat onderlinge uitwisseling voorkomen wordt. Wie hoort nu feitelijk bij wie?

Neen, mensen! Alle gekheid op een heel grote stok : wij zitten heus niet te wachten op een God-de-Vader II die alles hoort, alles iet en alles opschrijft in het Grote Levensboek! Want, moest het al zo zijn gegaan ten tijde van die fameuze 6-voudige Marokkaanse huurmoordenaar (Abdelkader Belliraj), een paar dagen geleden, gisteren tot levenslang veroordeeld in Marokko, niet ongestraft jaren aan een stuk hebben kunnen heen en weer reizen, geen vast inkomen hebbend, maar eigenaar is van onroerend goed, zowel hier als ginder…verdoken bij vrienden of familieleden….Onze Staatsvuiligheid zou hem immers al lang bij de lurven hebben gehad met mijn systeem….Moest de man niet op hun eigen loonlijsten gestaan hebben (*)…..

En die 4-5 ‘toeristen’ die gisteren in Kenia werden opgepakt, die toen als belgen werden gesignaleerd, weliswaar van Marokkaanse en Somalische origine, zijn deze middag op Zaventem in de boeien geslagen. Het zouden ineens Nederlanders geworden zijn…Zeg dat Elsevier het zegt. En gedubbelcheckt bij Google!

Ziet U, mijn systeem heeft heel wel degelijk heel veel goede kanten! Die mannen zijn wel uitgeleverd wegens verdachte gedragingen (onderweg om te liggen sneuvelen voor Allah) , ze zijn een beetje in de boeien geklonken, maar…ze worden toch niet niet verdacht…Met een beetje een goeie Advocaat zijn ze zo weer vrij! Want liegen dat ze kunnen! En volharden in de leugens…Is hun cultuur!
Neerlandse moslimjongeren aangehouden in Brussel
donderdag 30 juli 2009 12:20
De vier Marokkaanse en Somalische Nederlanders die ervan verdacht worden banden te onderhouden met terreurorganisaties, zijn bij aankomst in Brussel opgepakt. De Afrikaanse Unie strijdt hard tegen al-Shaheeb
Dat maakte het Openbaar Ministerie vandaag bekend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet eerder vandaag weten dat de vier Nederlanders woensdagavond in Kenia op het vliegtuig naar Nederland zijn gezet.

In de boeien
De jonge mannen zijn vanochtend op het vliegveld van Brussel aangekomen. Daar werden ze direct in de boeien geslagen op verdenking van deelneming aan een terroristische organisatie. De nationale recherche heeft vanochtend huiszoeking gedaan op twee woonadressen van de mannen. Daarbij is een grote hoeveelheid documenten in beslag genomen. Eén van de verdachten blijkt een oude bekende van justitie. Hij werd in 2005 aangehouden in Azerbeidzjan, nadat hij met twee anderen geronseld was voor de jihad. Het vermoeden bestond dat ze onderweg waren naar Irak om daar te vechten voor hun islamitische geloof.

Radicale denkbeelden
Volgens de NOS behoren de mannen tot een groep moslims die de Haagse As-Soennah-moskee niet meer in mag vanwege hun radicale denkbeelden. De AIVD hield hen al in de gaten. De Keniaanse politie hield de vier maandag aan op de grens van Kenia met Somalië. De 'Nederlandse' mannen worden ervan verdacht de islamitische opstandelingenbeweging al-Shabaab in Somalië te helpen, zei een lokale functionaris woensdag.

Niet verdacht
Drie van de vier 21-jarigen zijn in Marokko geboren, de vierde in Somalië. Ze zijn maandag aangehouden, toen ze in een gehuurde truck onderweg waren naar de Noord-Keniase plaats Kiunga. De nationale recherche zegt een gesprek met de mannen te willen, maar ze worden niet als verdachten beschouwd


(*)Staatsveiligheid betaalde terreurleider.
Het is met intens genot, maar zonder leedvermaak (!), dat ik het mes nogmaals in de wonde kan ronddraaien. De mensen van
Wikipedia zijn schatten!



BRUSSEL - De Staatsveiligheid heeft achtergehouden dat de hoofdverdachte in een terreuronderzoek in Marokko, jarenlang een informant van de inlichtingendienst was. De minister van Justitie eist een onderzoek.

Van onze redacteur

De man die volgens de Marokkaanse autoriteiten leider is van een terreurnetwerk, was jarenlang een informant van de Staatsveiligheid. Het gaat om de Marokkaanse Belg Abdelkader Belliraj, die samen met een dertigtal andere verdachten in Marokko is opgesloten op verdenking van het plannen van terreuraanslagen.

Belliraj (50) was informant van de Staatsveiligheid sinds de tweede helft van de jaren negentig. Hij zou zich ook aan de politie als informant in het moslimmilieu hebben aangeboden, maar belandde uiteindelijk bij de meestbiedende.

Tot kort voor zijn arrestatie, op maandag 18 februari, was hij informant van de Staatsveiligheid. De chef van de inlichtingendienst, Alain Winants, heeft dat niet meegedeeld op de bijeenkomst van het Comité voor Inlichtingen en Veiligheid op woensdag 20 februari.

Het is niet het eerste incident waaruit blijkt dat de Staatsveiligheid informatie achterhoudt. Dat is ook gebeurd naar aanleiding van het terreuralarm tijdens de eindejaarsperiode. Dat leidde toen tot een eerste, scherpe aanvaring tussen de inlichtingendienst en de federale regering.

Telkens luidt het verwijt dat de Staatsveiligheid haar informatie over terroristische personen en groeperingen onvoldoende deelt met de andere politie- en inlichtingendiensten die actief zijn in de terreurbestrijding.

Volgens Marokko heeft Abdelkader Belliraj eind de jaren tachtig ook zes extremistische moorden in België gepleegd. Hij heeft dat na zijn arrestatie aan de Marokkaanse politie bekend. Belgische politiemensen willen aan de hand van het strafdossier in Marokko die bekentenissen op hun geloofwaardigheid onderzoeken.

Als Belliraj die moorden effectief heeft gepleegd, wist de Staatsveiligheid daar in elk geval niet van. Dat zegt een bron bij de inlichtingendienst. De man kreeg voor zijn diensten als informant een financiële vergoeding, maar die zou binnen de normale afspraken hierover vallen.

Tot eind januari verbleef Belliraj in Evergem. Hij was naar het Gentse gekomen sinds 1997. Voordien verbleef hij op diverse adressen in Brussel.

In 1989 zou hij onder meer een gematigde imam, Abdullah Al Allah, en de voorman van de joodse gemeenschap, dokter Joseph Wybran, telkens met een schot in het hoofd vermoord hebben. Belliraj is hierover destijds ondervraagd, maar de politie kon niets bezwarend tegen hem vinden. En van die verdenkingen was de Staatsveiligheid klaarblijkelijk niet op de hoogte bij zijn rekrutering als informant, of bij het onderzoek naar aanleiding van zijn naturalisatie tot Belg in 2000.

De onderzoeksrechter in Marokko heeft vrijdag de arrestatie van Belliraj en 34 anderen bekrachtigd. Ze worden beschuldigd van het beramen van terreuraanslagen en wapenbezit.
Overgenomen van http://www.maroc.nl/forums/showthread.php?t=240322

Geen opmerkingen: