donderdag 2 juli 2009

SHARIA RECHTBANKEN


SHARIARECHTBANKEN

PVV eist opheldering over
Nederlandse shariarechtbanken


Aanvullende vragen van de leden Fritsma en Wilders (beiden PVV) aan de minister voor WWI en de minister van Justitie over sharia- rechtspraak in Nederland.

1.)
Bent u bekend met de uitzending van Netwerk* waarin van verschillende kanten werd bevestigd dat in Nederlandse moskeeën aan sharia- rechtspraak wordt gedaan?

2.)
Hoe beoordeelt u het dat de Nederlandse wet op deze manier door moslims wordt ondermijnd en dat zij lak hebben aan de regels van de Nederlandse samenleving?

3.)
Bent u bereid om alle Nederlandse moskeeën waar sharia- rechtspraak plaatsvindt op te sporen en te sluiten? Zo neen, waarom niet?

* uitzending Netwerk, 30 juni 2009

Vragen van de leden Wilders en Fritsma (beiden PVV) aan de minister voor Wonen, Wijken en Integratie over het bericht ‘Minister gooit in gedachten wel erg veel moskeeën dicht’ (1)

1.)
Is het waar dat u uw uitspraken “het aantal moskeeën loopt terug, er worden er nog wel gebouwd, maar er gaan er meer failliet” en “er gaan op dit moment stukken meer moskeeën failliet dan dat er gebouwd worden” slechts gebaseerd hebt op een gesprek met een gepensioneerde gemeenteambtenaar? Zo neen, wat is dan wel uw bron?

2.)
Is het waar dat er in Nederland volgend jaar maar liefst 70 nieuwe moskeeën zullen worden gebouwd? Zo neen, hoeveel dan wel?

3.)
Hoeveel moskeeën telt Nederland momenteel? Bent u bereid hiernaar een diepgravend onderzoek te verrichten? Zo neen, waarom niet?

4.)
Bent u er inmiddels wel mee bekend dat er in Europa circa 54 miljoen moslims leven (2) en dat uit onderzoek blijkt dat 40% van de Britse moslims de sharia in het Verenigd Koninkrijk wil invoeren (3), dat 33% van de Britse moslimstudenten voorstander is van een wereldwijd kalifaat (4) en dat 35% van de Franse moslims niet perse tegen zelfmoordaanslagen in naam van de islam is (5)? Deelt u onze afschuw over deze schokkende cijfers?
5.)
Bent u bereid om in het vervolg uw uitspraken wel te baseren op voldoende betrouwbare feiten en/of cijfers? Zo neen, waarom niet?

(1) De Pers, 30 juni 2009 (2) Zentral-Institut Islam-Archiv-Deutschland, 2007
(3) http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1510866/Poll-reveals-40pc-of-Muslims-want-sharia-law-in-UK.html
(4) Centre for Social Cohesion, 2008 (5) Pew Research Center, 2006

Commentaar
Waarom zou in Vlaanderen (maar zeker ook in Wallonië; Ik spreek niet graag over het land B., omdat dit in feite al lang niet meer bestaat!) de toestand anders zijn dan in Nederland? Met dit verschil: hier wordt alles onder de mat geveegd, en in Nederland kan en mag er openlijk over gediscussieerd worden. Of dat veel aarde aan de dijk zal brengen, is een andere kwestie.
Het is echter de logica zelf dat in moskeeën, waar de geestelijke leider verondersteld wordt het gezag van Allah te vertegenwoordigen, in zaken van geloof en…zeden (zo luidde dat toch in vroeger dagen) stellingen worden verkondigd waarop de gelovigen, vooral in individuele gevallen, zich kunnen op baseren. Is dat ‘rechtspraak’? Laten wij zeggen, dat de grens flinterdun is….
Voorbeeld. Mag ik mijn vrouw tuchtigen omdat ze volgens mij te zelfstandig is?
Antwoord van de Imman (binnen de 4 muren van de moskee) : Zeker, brave man, dat staat zelfs in de Korân. En de Korân is het woord van Allah.
Antwoord van de Rechter: alle ‘huiselijk geweld’ is verboden…
Vragen.
1° Hoe kan daar nu een lijn in getrokken worden?
2° Waarom stelt zich niet hetzelfde probleem met de katholieke godsdienst?

De vraag stellen is ze beantwoorden. Maar naar ouder gewoonte zal men de zaken weer op hun beloop laten….Hetzelfde met de moskee-bouw : dezelfde vragen zouden moeten gesteld worden in ons parlement in Brussel, maar dat zie ik zo rap nog niet gebeuren….En de pers? Die ziet nergens problemen in…..Die doet niets anders dan klagen over de terugloop van hun verkochte papierpulp.
Tot we allemaal op zekere dag zullen ontwaken met niets anders dan moskeeën rond ons. Met minaretten waarop dag en nacht via luidsprekers de lof van Allah zal worden ‘gezongen’. Weg onze beiaarden. Weg onze kerkklokken. Weg met al dat oud christen-honds gedoe. Wij zijn allen ‘onderworpenen’ geworden.
En de verantwoordelijken voor de ondergang van het Avondland? O Ja! Die! Ze zullen er geen kreeft minder voor eten, noch een champagne-festijn (achter gesloten deuren, want alcohol is niet halal) moeten voor laten. Integendeel, voor hen gaan de deuren open van het sprookje van Duizend-en-Een-Nacht…En de gewone man/vrouw? Die zullen, uit armoede, zich moeten schikken. Want de Meesters, in hun lange hagelwitte gewaden, zullen gesproken hebben.

Geen opmerkingen: