maandag 27 juli 2009

VROUWEN IN DE NIEUWE MODE


VROUWEN IN DE NIEUWE MODE

Evolutie: vrouwen steeds mooier, mannen niet
maandag 27 juli 2009 11:12 ‘Sonderbericht’ van Elsevier’.
‘Het zit in haar genen’ zei ex-model Jerry Hall toen haar dochter Elizabeth Jagger model werd. Hall lijkt het bij rechte eind te hebben. Want een onderzoeker aan de Universiteit van Helsinki heeft ontdekt dat vrouwen door de eeuwen heen steeds mooier worden.
(lizabeth Jagger is net als haar moeder model geworden)
Dit in tegenstelling tot mannen die in uiterlijke schoonheid geen vooruitgang boeken ten opzichte van hun primitieve voorouders.
Evolutionair
Dat vrouwen steeds prachtiger worden, is volgens de wetenschapper Markus Jokela evolutionair bepaald. Mooie vrouwen krijgen meer kinderen dan hun minder knappe seksegenoten, zo luidt de verklaring. Bovendien zouden zij vaker dochters krijgen die op hun beurt, eenmaal volwassen, ook weer aantrekkelijke verschijningen blijken te zijn. En zo herhaalt het patroon zich.
Voortplanting
De Finse onderzoeker baseert zich op verschillende onderzoeken naar het verband tussen fysieke schoonheid en voortplanting bij mensen.
Door Frederique Dormaar


Digiyaliaanse Diverse Divergentia

Jongens Jongens! Wat ’n wereldschokkend goed-nieuwshow! De evolutieleer is opnieuw uitgevonden… Alles wordt mooi, want ik ben thans niet meer… alleen…..

Collega Angeltjes deze morgen vroeg hadden gelijk (of hadden ze hun goede bril op? Misschien een verrekijker?) Elsevier bracht het ongelofelijk nieuws pas om 11u12 om precies te zijn, om 16 uur binnen in mijn postvak, wat, in deze komkommertijd, absoluut geen record is…De vaderlandse kwal-kranten? Die schieten pas wakker na de vespers…..

De koopjes-perioden zijn dus voorbij. Daar komt dan de nieuwe mode…Nu niet langer meer exclusief voor wat betreft de kledij, maar voortaan ook, per seizoen, voor de inhoud…Het uitzicht (alleen langs buiten) wordt bepaald van bij de conceptie. Het duurt dus wel even voor de realisatie het licht ziet…..

Het was me ook al opgevallen; vrouwen zij mooier in de lente dan in putje winter…..Om nog maar te zwijgen van putje zomer….En ja, dat alles heeft te maken met…textiel Of, beter gezegd, met het aantal lagen textiel. Om het in dichterlijke termen te stellen : de walnoot is slechts lekker (en überhaupt te genieten) als de schaal verwijderd is, en het vruchtvlees binnen…mondbereik is…

Wat geldt in de Nederlanden, of zelfs hoger in het koude Finland (waar die wetenschappers aan het delven zijn geweest), geldt des te meer in het warmbloedige Italië. Laat het U gezegd zijn door Il Cavaliere zelf, de op één na hoogste gezagsdrager van het land. Die wordt nu actueel een beetje aan de galg en uit het bed gepraat door een bedrogen jonge dochter, ene Miss Call Girl. Het is haar woord tegen het zijne…Maar, het moet gezegd, de Ridderlijke Silvio Berlusconi is te zeer heer in het (geslachts)verkeer om daar erg aan te tillen. Lichtgewichten staan hem niet zo!

Alle gekheid op een stokje…..

Welke dwaas van het mannelijk geslacht zou indertijd de jacht geopend hebben op een minder fraai exemplaar, als er betere binnen handbereik lagen? Of dat was uit goede smaak, of met het oog op de kwaliteit van de reproductie, laat ik ook in het midden. Parceque, entre les deux, mon coeur balance…..

Het is trouwens een Wet van Meden en Perzen, dat de knapste vrouwtjes altijd gevangen worden door de slechtste (maar knappe) mannen…zoals het dikwijls afloopt…..Zodat knappe jongens zich dikwijls met de 2de keuzes moeten behelpen….

En is er trouwens geen goed oud spreekwoord beschikbaar, waarschijnlijk minder bekend bij boekenwurms lijk wetenschappers zijn, dat zegt

Wie een wijf trouwt om het lijf,
Verliest het lijf,
En houdt het wijf….

Daar waar ‘wijf’ in Oud-Nederlands staat voor ‘vrouw’. mijn excuses aan alle viswijven ter wereld, inclusief aan Carolientje van de SP-Allochtonen Club.

Aan al onze meisjes en moeders van alle leeftijden.

Mannen zwanzen graag…zelfs zonder Stella binnen handbereik….Het is zo een beetje als de verhouding tussen de grootte van de aan de haak geslagen vis, en de visserij-handigheid van de visser….Anders gezegd: op de foto wordt ten onrechte niet gestoefd met de importentie van de vangst, maar met de man die het haakje heeft geworpen…. Inderdaad, de mannetjes denken dat zij altijd en overal de jagers zijn…waar zij in feite het wild zijn….

Doe dus maar rustig verder, Dames! Zonder jullie zou de wereld er maar half zo prettig uitzien. Niemand minder dan die goeie ouwe Esterella kon het beter verwoorden, in haar ontroerende song over de schoonheid van alle moeders ter wereld…..

Wat zou trouwens het etymologisch verschil zijn tussen et woord ‘moeder’ en het woord ‘vrouw’?

Geen opmerkingen: