zaterdag 18 juli 2009

WALLONIE CHARGEERT

WALLONIE CHARGEERT

Wallonië chargeert, en Vlaanderen capituleert. En de NV-Anders slaakt ineens verwonderde kreten..Zegt er nog net niet bij ‘ Das haben wir nicht gewusst’…Lees mee met hun Vrijdagavond-bericht waarin gewoonlijk slechts stoere borstklopperij staat….

N-VA-fractieleider Jan Jambon stelt verbijsterd vast dat premier Van Rompuy en zijn coalitiepartner Open Vld erin hebben toegestemd dat het volledige asiel- en migratiebeleid nu in handen komt van PS en cdH. Jan Jambon vreest dan ook dat we binnenkort massale regularisaties mogen verwachten, iets waar de Vlamingen in 2007 absoluut niet voor gestemd hebben. N-VA vreest dan ook het ergste voor het conclaaf dat de federale regering zal houden de komende dagen. Het ziet er steeds meer naar uit dat deze regering met een beleid voor de dag zal komen dat lijnrecht in gaat tegen wat de overgrote meerderheid van de Vlamingen wensen.

De PS heeft weliswaar Marie Arena opgeofferd, maar de partij blijft met Philippe Courard wel degelijk nog bevoegd voor de opvang van asielzoekers. Anders is het gesteld bij Open Vld: zij moet Guido De Padt opofferen en bovendien ook nog eens Annemie Turtelboom desavoueren door haar bevoegdheid over Asiel en Migratie af te pakken en haar door te verwijzen naar Binnenlandse Zaken. En met Guy Vanhengel heeft Open Vld nu een vice-premier zonder echte bevoegdheden… De grote winnaar van deze herschikking lijkt zonder twijfel het cdH van Joëlle Milquet: de kleinste partij van de coalitie behoudt Begroting en krijgt er nog eens Asiel en Migratie bovenop. Met Milquet zelf als vice-premier en minister van Werk beschikt cdH nu over drie zware portefeuilles en is het bijgevolg rijkelijk bedeeld. Het zwaartepunt van de federale regering komt onder Van Rompuy op die manier alsmaar meer bij de Franstaligen terecht.
N-VA vindt het bovendien onbegrijpelijk dat premier Van Rompuy opnieuw een regering samenstelt van maar liefst 22 ministers en staatssecretarissen. In tijden van crisis de tering naar de nering zetten zoals de Vlaamse regering dat doet, is blijkbaar geen bekommernis van Van Rompuy. Afslanking van de regering? Geen sprake van. Afslanking van de kabinetten? Geen sprake van. Hij vindt het blijkbaar ook totaal geen probleem dat zijn nieuwe regering opnieuw meer Franstalige (12) dan Vlaamse (10) excellenties bevat. Met PS en cdH bevoegd voor het volledige asiel- en migratiebeleid

Digitaliaanse Commentaar
Ter gelegenheid van de belse nationale feestdag ( 21 Juli) : nogmaals ’n dikke proficiat, waarde medelanders, voor de politiek Grote Geesten waarmee U Vlaanderen heeft gezegend. Pure platbroekerij en laffe overgave van gans het land aan de franscouillonse pretentie!
De hefbomen van de (belse) macht in handen van Cruella II, dame 1000Quette onder de auspiciën van de Tjeven. En de Kardinaal ziet welwillend toe.
Stap voor stap en van verraad naar verraad leidt de weg naar de afgrond voor Vlaanderen. En nog altijd komt er geen revolutie! De Franstalige pers jubelt dat er met Daerden ‘un comptable extraordinaire’ is toegevoegd en terwijl iedereen ongelovig het verhaal Arena gadeslaat, herschikt Di Rupo behendig als een schaakspelers zijn mannetjes. En de Rwa kijkt minzaam toe….
De status quo als kwadraat van de cirkel is verheven tot de hoogste kunst.
Proficiat waarde medelanders! Rien ne va plus! Het is om moedeloos te worden!

Geen opmerkingen: